Uønsket graviditet - Min abort historie. Del 2

(Her finner du del 1) Tidlig mandags morgen ble vi hentet av (Tor Martin`s mor) svigermor som skulle kjøre oss bortover til sykehuset. Før vi ble hentet pakket jeg ned det aller siste som skulle med så det var klart og passet på at ikke noe ble glemt. Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente av denne mandagen men håpet på at jeg skulle få dra hjem samme dag men smånervøs og skjelven var jeg uansett. Da vi kom fikk vi ett rom vi som var på og jordmor informerte kort oss om abortmetoden jeg hadde valgt ut og hvordan ting skulle gjøres, da fikk jeg noen tabletter og smertestillende som skulle tas og bli liggende i senga og slappe av den første timen. Etter å ha vært der i noen timer ba vi svigermor komme en tur innom, vi hadde ikke fortalt henne dette så vi tenkte det var på tide å gjøre det men vi hadde en anelse om at hun hadde en liten mistanke om hva det kunne være. Vi fortalte henne det sånn som det var og reaksjonen hennes var heldigvis rolig noe jeg hadde håpet på. Vi valgte å ikke si noe om dette til noen fra starten av fordi vi ville ta initiativ selv uten å måtte få hjelp fra andre og bli fortalt hva vi skulle gjøre og det gikk ganske fint. Det var så bare to stykker som fikk vite om det.

Jeg visste ikke hvilke tanker jeg hadde for de var alle mulige steder der og da men jeg håpet mest på at det ville gå bra, og etter hvert begynte smertene å komme men det var ingen blødning i starten. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle få i meg vann helst og noe mat siden jeg bare hadde spist en banan før i kom, prøvde å få i meg noe selv om matlysten var lav. Smertene kom og gikk innimellom og blødningen kom litt etter litt, jeg prøvde også og være oppe og gå litt rundt i ny og ne for å få det litt mere i gang men ofte måtte jeg kaste opp bare jeg satt meg opp i senga. Jordmor kom innom en gang i timen for å se til meg og høre hvordan det gikk, blødningen gikk sakte men jeg fikk to tabletter som skulle tas hver tredje time, jeg var ofte på do og kastet opp mye (7 ? 8 ganger?) ellers var jeg ganske sliten, mye slapp og hadde veldig lite energi mye av tiden. Så jeg lå mye i senga og slappet av mens jeg hadde varmeflaske mot smertene noe som var godt.

Da jeg kastet opp en siste gang kjente det presset på i underlivet og da skjønte jeg at da skjedde det noe, jeg gjorde meg ferdig med å kaste opp før jeg satte meg på do og det gjorde det også. Jeg foss blødde og der plutselig hang det en stor rund klump noe jeg tror var fosteret, jeg kalte på jordmor og fikk hjelp til resten, det så ut til at alt kom ut og jeg følte meg så mye lettere etterpå og det var godt at det endelig skjedde. Jeg hadde pakket med meg bind og truseinnlegg men tok på meg et gigantisk bind som de hadde liggende på bade, de var store men rart og uvant var det å ha på men de funket ganske bra til den mengden jeg blødde. Smertene kom og gikk fortsatt men ikke like kraftig som tidligere, jordmor sa at jeg måtte ta ultralyd for å sjekke om alt var ute i tilfelle det ikke var det, men så mye som jeg blødde rett etter at det var kommet ut var jeg litt usikker på ultralyden, men heldigvis fikk det helt fint og det var litt røtter igjen etter morkaken da fikk jeg to tabletter som skulle gjøre at livmoren jobbet litt til for å få ut restene. 

Så ble det kveld. Jordmor kom innom og spurte om Tor Martin skulle være over natten eller dra hjem for å sove, jeg hadde håpet på at vi ville få dra hjem samme dag men så mye utflod som jeg hadde ville de ha meg der over natten for sikkerhet skyld. De hadde ikke noe senger og låne ut så da ble det til at Tor Martin dro hjem, selv om han ville bli der sammen med meg og jeg skjønte godt at han var bekymret for meg men samtidig visste han godt at jeg var i gode hender på sykehuset og en natt fra hverandre ville vi klare fint, selv om vi begge ble lei oss da han måtte dra. Natten på sykehuset gikk fint og jeg fikk sovet godt. Rundt åtte tiden neste morgen kom jordmor inn med frokost til meg og for første gang på kjempe lenge klarte jeg faktisk å få i meg en brødskive og det var jeg kjempe glad for og ikke minst at det var kjempe godt, nam. Etter jeg hadde fått i meg en skive ringte jeg Tor Martin og jeg ble hentet etter en stund, imens fikk jeg ryddet og litt på rommet og gjorde meg klar. Jeg vet ikke hvorfor men jeg har egentlig aldri likt meg på sykehus, før nå? Det var ett eller annet som gjorde at jeg faktisk likte meg der, tror kanskje det må være de ansatte og de to (sykepleier og jordmor) som var innom meg, veldig trivelige damer.

Det var godt å komme hjem igjen og jeg var i veldig fin form i mange timer etterpå. Fikk tatt meg en lang, varm og god dusj noe jeg virkelig trengte, jeg slappet så av en stund med dataen i fanget og koste meg i kosekroken i stua mens jeg etter hvert tok og ryddet litt rundt mens Tor Martin var sovnet i godstolen foran tv-en. Han hadde vært med meg på sykehuset og sittet i en stol i mange timer og var helt utslitt i tillegg til at han ikke hadde fått sove noe særlig natten vi var fra hverandre, så jeg skjønner han kjempe godt at han var helt utslitt stakkars <3 Jeg gikk ut å hentet ved fyrte litt i ovnen og startet så med å lage tomatsuppe til middag, og det føltes så godt å endelig være i fin form igjen og faktisk klare å gjøre noe uten å verken bli sliten eller trøtt, det føltes så kjempe herlig.

Skriv en ny kommentar

hits