En god gammel tradisjon

For en liten stund siden kom NRK ut med at de ikke vil komme til å sende Jul i Blåfjell og Jul på Månetoppen i førjulstiden lengere fordi det er utdatert og av dårlig kvalitet, og ikke mist at de i fjord sluttet å sende Tre Nøtter Til Askepott tidlig morgen på julaften.

Forandringer er noe jeg ikke er så veldig glad i spesielt ikke når det kommer til tradisjoner jeg er oppvokst med, men jeg skal heller ikke være helt imot nye serier som kommer på tv. Ja det er trist at NRK slutter med det som har skapt stor julestemning hos så mange, jeg hadde håpet på å få se min favoritt julekalender på tv men ble istedenfor ganske sjokkert over da jeg leste nyheten på jobb sist uke.

Tidene forandrer seg det skal jeg innrømme og en dag må det gamle byttes ut med noe nytt ja men ikke så ufattelig fort og drastisk, og bare kommet å sagt «nei nå skal det være noe nytt». Det hadde vært bedre å latt begge programmene gått samtidig og la folk få venne seg til det nye mens det gamle gradvis går bort.

Etter at NRK sa det skulle bli slutt på det tenkte jeg heller greit nok la de gjøre som de vil men da kjøper jeg heller dvd-ene og ser det selv, og fredag fikk jeg kjøpt Blåfjell, Månetoppen og Askepott (som jeg skal kose meg mye med nå i juletiden) var en av butikkene i nærheten hvor jeg bor nesten allerede utsolgt dagen etter jeg hadde fått kjøpt mine tre julefavoritter.

En annen ting når det kommer til tv-programmer og sånt så liker jeg det heller ikke at gamle barne-tv programmer vi så på da vi var små også er borte.

I dag på jobb satt jeg og hadde en liten aktivitet med en unge, vi tegnet og koste oss. Jeg tegnet mummihuset og ungen ved siden av meg spør «hva er det?» og forklarer litt underveis hva jeg tegner og spør tilbake litt etterpå «hvem er det som bor i det huset» og ikke får svar tilbake. Jeg synes det er synd at det er færre og færre barn i dag som ikke vet hva de forskjellige barneprogrammene er for noe.

Jeg skal ikke nekte mine fremtidige barn se barne-tv på tv men jeg vil jo også at de skal kunne se litt på det jeg vokste opp med som gikk på barne-tv fra 90-tallet også. Jeg er selv veldig glad i mummitrollet og har 100 episoder av det liggende på YouTube kanalen min som jeg ser litt innimellom, men det jeg vil gjøre frem til jeg får barn er å få kjøpt filmene av mummitrollet på dvd som de kan få se på, men jeg skal ikke nekte barna mine å finne ting de selv liker.

Skrevet den 26.11.2015 klokka 13:52

Syns det blir litt dumt når voksne mennesker skal klage over julekalenderen som barne-TV sender. Virker som om mange glemmer at barne-TV faktisk er for barna og ikkje dei voksne.

Eg voks opp på 90-tallet med både mummi og sesamstasjon, men eg hadde då ingen interesse av å sjå på pompel og pilt som var dei foreldrene mine vaks opp med.

Skriv en ny kommentar

hits