Dagstur til Hamar

Det var ganske så stor forskjell å komme fra Tromsø hvor det var full vinter med en og en halv meter snø til hvor jeg er nå i Åsnes her det er sol, sommer og plussgrader men får håpe være vil holde seg sånn en stund fremover. 

 

 

I dag tok vi fotoklassen (Tag Your Shoes) en dagstur opp til Hamar hvor vi hadde to photoshoots, det fine med folkehøyskole (synes jeg) er at man også får dra litt andre steder rundt om i Norge som i dag var jeg i Hamar, jeg har fått vært i Oslo og om ikke så alt for lenge til blir det til Kristiansund på Nordic Light. Men ja det var bare en liten times kjøring til Hamar og vi dro ganske tidlig avgåre, rett etter morgensamling. Først var vi på et eller annet slags tog museum hvor det var en del voks dukker og de så ganske så levende ut og det var nesten som at de skulle komme til live hvert øyeblikk og det var nesten skummelt å være der, så var vi nede på stranda som var en veldig fin plass med landskap og havet var helt stille heldigvis var vi heldig med været så det var mulig til å kunne fotografere ute, det kunne bare ikke bli noe bedre. Ellers har jeg hatt en veldig fin dag og kost meg masse. 

-Tine

2mnd

I dag for en måned siden var jeg i herlige New York på skoletur og i dag har faktisk jeg og kjæresten min Tor Martin vært sammen i to herlige måneder, det føles om vi har vært sammen mye lengere sånn egentlig.

 

Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skulle gjort uten han, han er bare verdens herligste og beste go gutt og bare min. Vi får ikke sett hverandre før i morgen da men vi har planlagt at vi skal finne på noe koselig når vi er tilbake på skolen så jeg gleder meg kjempe mye til å se gutten min igjen. 

Elsker deg Tor Martin <3

Update from the Airport

Heihei 

Nå har sikker de fleste fått påskeferie vil jeg tro, vell det har hvertfall vi og i skrivende stund sitter jeg på Gardemoen og bare venter på flyet mitt til Tromsø som går 17:15, som enda er en god stund til. Kjenner jeg gleder meg lit til å komme hjem for at her nede i sør er det INGENTING med snø og hjemme i Tromsø er det 1 meter med snø så jeg går fra ingenting til 1 meter snø og snømåking, yeeiii det blir herlig bra jeg tok med boblebuksa.

Igår hadde vi et ganske så spennende påskeseminar om Gud og Jesus og det med hvorfor det med påske osv. Historien om Gud og Jesus og påsken har jeg hørt minst en million ganger og i går så vi faktisk filmen Bibelen Jesus der vi fikk se hvordan det skjedde at han ble pisket, hengt på korset og det var så grusomt å se på at jeg nesten fikk lyst å grine. Men det var en bra og fin film da og det gjorde ikke seminaret så veldig kjedelig heller som det alltid bruker å være. Etter det seminaret var det en kort lunsj pause og så var det rett tilbake i A-salen og ha en times tid foredrag med NAV om utdanning og jobb, noe som gjorde meg dødstrøtt av all snakkingen.

På kvelden fikk vi besøk av en artist som heter Paul Colman, vet ikke om det er mange som har hørt om han men han er en utrolig flink musiker og er kjempe morsom fyr pluss han var ganske kul også. Hvis det er noen som skal på skjærgårds festivalen så tror jeg han skal være der i år. Slenger bare inn litt bilder fra konserten i går.
Kjøpte t-sjorte dvd og cd av han som han signerte også måtte jeg ta bilde me han.
jeg lover dere han er bare kjempe kul.

-Tine

Et lite HEI fra andre siden

Heihei alle.

En uke her i NY har vært helt fantastisk men også slitt oss alle helt ut, det har vært så mye vi har fått oppleve, sett og gjort og tiden har både gått fort og sakte. New York er en by jeg synes alle burde oppleve, her er det så mye mer enn det det er i Norge, du har et hav av butikker som Kmart, popcorn butikk, B&H som er verdens største fotobutikk, verdens største lekebutikk ToysRus me pariserhjul inni, og så mye mer som er verdt å kunne gå innom. Det er rett og slett magisk å kunne gå på Time Square å se alle skiltene lyse opp gata som er stapp fullt av folk og butikker

Nå er det bare noen timer igjen her i New York til vi sitter på den åtte timers lange flyturen påvei hjem til Norge, kjenner jeg gleder meg enormt til å kunne sove på eget rom igjen med en god og tykk dyne rundt meg.

Tenkte jeg skulle laste opp bilder men det får jeg ta når jeg er tilbake på skolen om 20 timer.

Selfie på Time Square i NY.

Fri & pakkedag

Hei hei alle, det er en ny uke med mye spennende muligheter og opplevelser i vente.

Ååå herregud skjer dette virkelig? I morgen er dagen, drømmen jeg har hatt så sykt lenge om å dra til USA og nå skjer det faktisk. I can't beileve it's happening. Dette kommer til å bli en helt fantastisk og en herlig tur jeg bare vet det. Så i dag har vi som skal dra til NY hatt fri og dagen til å pakke på, jeg føler meg såsi ferdigpakket prøver å ta med meg så lite som mulig med tanke på at det vil bli en del shopping der borte og kanskje en fullstappa koffert på hjemturen.

I morgen kl fem går flyet vårt til New York, jeg er ikke sikker på hvor lang tid det tar å fly men tror det er rundt 7-8 timer så rundt åtte tiden i amerikansk tid er vi landet på JFK Airport i New York som er fem timer BAK Norge.

Dagen i dag har gått til å være sammen med kjæresten mest mulig før jeg drar og pakket kofferten en del. Så nå i kveld skal jeg gå igjennom og få pakket det aller siste så jeg er sikker på at jeg har med alt jeg trenger så er jeg klar til å dra til andre siden av jorda i morgen.

Snakkes i USA :-)

Happy Women's day

Denne helga har det skjedd spennende ting her på Bjerkely, det var miljøarbeiderne's helg og de ordet en veldig gøy og noen koselige dager med Harry Potter som tema, veldig gøy var det. I hele går var det ikke Internett noe som var ganske dumt siden jeg og kjæresten skulle se Hobbiten noe vi ikke fikk gjort, så vi ble da sittene i stua og se del 2 av Harry Potter og dødstalismanene og spilte millionær til halv ett på natta. Koselig var det.

Idag har jeg tenkt at jeg skulle ta å få vasket rommet og nå er det ganske så "nedstøvet" av store dotter som flyr over gulvet.

Oppdatering

Har ikke oppdatert bloggen på en stund nå men etter vi kom tilbake fra vinterferien har det vært så mye som har skjedd, timeplanen har vært snudd helt om på, tirsdag hadde vi besøk av biskopen og onsdag hadde vi studiedag hvor faktisk ni andre skoler kom til Bjerkely, så ja denne uka har vært helt annerledes enn hva ukene ellers bruker å være men neste uke blir det som normalt igjen.

I morgen er det Kvinnedagen og i dag i valgfag timen var vi en snartur i studio og tok bilde av alle oss jentene med hvite roser som hadde #tagyourshoes klister lapp på, kommer bilde i morgen. Så akkurat nå har jeg valgfag Tag Your Shoes og sitter å redigere bilder vi har tatt de tidligere gangene, er ganske lei av å redigere bilder men det må gjøres likevel.

Nå begynner dagene å gå fort, nå er det bare 11 dager igjen til New York turen, vi har søkt visum for tre uker siden og jeg kan bare ikke vente med å komme dit, det blir bare helt fantastisk og en uforglemmelig tur

 

 

-Tine

VINTERFERIE

Denne uka har det skjedd utrolig mye på kort tid både det ene og det andre, det har vært en del "første gang" og det har vært litt jobbing med fremtidsoppgaven. Det er nå vinterferie og fredags kvelden kom jeg hjem til Tromsø, kjente det var godt å komme hjem for en stund etter to måneder borte. Har en liten følelse på at denne uka vil komme til å gå ganske tregt og ikke fly avgårde som den ellers bruker å gjøre i feriene mine.

Idag har jeg fått ryddet romme mitt etter at jeg tømte kofferten utover gulvet da jeg kom hjem, slappet av, snakket en del med kjæresten min og sett hestefilmen Spirit som jeg ikke har sett på flere år nå. Hva jeg skal gjøre i vinterferien vet jeg ikke enda får ta det som det kommer men jeg blir nødt til å jobbe med fotooppgaven og bli ferdig med den.

Det var en liten kort oppdatering fra meg etter mitt fravær. Og for dere som lurte så JA, jeg har fått meg kjæreste!

Blogges senere..

FRA EN DRØM TIL ET BILDE

Nå holder vi på med å jobbe med fremtidsoppgaven som vi fikk utdelt for en stund siden og til nå har jeg kommet med noen gode spennende ideer til bilde mitt som jeg skal prøve på.

Hele ideen fikk jeg først fra en drøm jeg hadde for lenge siden hvor ispolene smeltet og vannet steg så mye at folk måtte rømme opp på fjellet. Ideen min der er at det skal være uvær se ut som at det blir orkan vannet stiger og det er kjempe digere bølger som slår mot land og ødelegger.

Har søkt litt rundt på nettet og fant mye forskjellig og mye som inspirerte meg i tillegg til at jeg fikk en idé fra orkanen Sandy som herjet i USA til et annet bilde som jeg kanskje skulle prøve på hvis det var mulig. En gate som blir oversvømt og ødelagte osv.

Det verste av alt er at jeg er elendig på Photoshop, så i ferien må jeg prøve å finne ut av ting og hvordan jeg skal gjøre det.

Utedag

I dag har det vært skikkelig knallvær med sol, varme og skyfri himmel herlighet så deilig det var. Håper virkelig på at vi får flere sånne dager fremover, det hadde virkelig vært noe.

Planen i dag var at vi egentlig skulle dra til Kjellmyra å kose oss med aking i akebakkene der men i det siste så har nesten alt snøen her smeltet bort, så det ble ingen aketur på oss som skulle dra dit så vi var isteden for på skolen og koste oss i goværet med full krig, godteri jakt og grilling ute, det var ganske gøy og veldig koselig.

Etter at vi var ferdige med det morsomme vi hadde gjort ute var sola fortsatt oppe og varmet, så jeg måtte bare sette meg ute å nyte sola for fullt en stund før den gikk bort. Jeg var den eneste på hele skolen som fortsatt var ute mens resten hadde gått inn. Vi nordlendinger nyter sola fullt ut før den blir borte.

Ellers vet jeg ikke hva jeg skal gjøre resten av dagen, får ta det som det kommer, kanskje se en film om jeg gidder, også må jeg ta å vaske rommet mitt i kveld siden det er romsjekk i morgen.

Ha en fin dag!

Oslotur og Valgfag

I går tok vi en dagstur på utdanningsmessa som holdt til i Oslo Spektrum. Inne var det utrolig masse folk og det var litt trangt når man skulle gå rundt å se, men mest av alt ble det så kjempe varmt at det var nesten ikke mulig å kunne være der inne stort mere så jeg og tre andre gikk ut og litt rundt om i byen.

Jeg synes det var veldig spennende å komme til Oslo for første gang (ENDELIG!) og det var mye så mye å se, bygningene synes jeg var sinnsykt høye spesielt når man står rett ved. Vi gikk litt inne på Oslo City å så litt før vi bestemte oss for å finne Elkjøp eller Expert kom litt an på hva som var nærmest siden jeg skulle kjøpe meg iPad å ha med til New York så jeg slipper å dra med dataen dit. Rett ved Christiania hotellet fant vi Expert og jeg fikk kjøpt meg iPad mini. Prisen der var mye dyrere rundt litt over tre tusen enn hva den var på nettet (2190kr) så jeg sa at jeg ikke hadde dratt hele den lange veien fra Flisa til Oslo bare for å kjøpe en iPad, så da fikk jeg iPadn til nettprisen og det tok litt lang tid men fikk den til slutt. Når vi skulle tilbake til arenaen var det ikke så enkelt å finne frem, etter å ha bodd nesten ett år på landet var det veldig rart å komme til en storby som Oslo med skyhøye bygninger og hvor alt rundt var totalt fremmed. Men når vi nærmet oss var det ikke så vanskelig å finne ut hvor vi skulle gå, jeg som var første gang i Oslo Spektrum fikk skikkelig god rettningssans og leder oss rett tilbake til arenaen hvor vinnere de andre fra skolen, haha det synes jeg var morsomt men også ganske rart komme til en storby å vite hvor mann skal gå.
--------------

I dag har vi vært ute og kjørt litt rundt på location og hatt photoshoot med #TagYourShoes. Det var litt kaldt og det begynte å snø litt innimellom men været hindrer ikke oss fotografer ifra å ta bilder uansett. Bildene ble ganske bra og morsomme så nå holder vi på å skal redigere de, i morgen skal vi også ha photoshoot ved et sted kaldt mølla vi var å så der å der var sinnsykt med is, har aldri sett mye og det var sykt.

More about NY

Nå er det ikke så veldig lenge igjen til New York, eller det er jo fortsatt en stund til da men nedtellingen fortsetter og nå er det 35 dager igjen. (hurra)

Vi har fått vite litt mer info om turen å jeg har virkelig en god følelse av at denne turen vil bli amazing. Hotellet vi skal bo på heter Hotel Pennsylvania (rød A) og ligger redd ved Madison Square Garden, litt lenger opp i samme gate (7th Ave, Fashion Ave) er Time Square og et lite stykke bak hotellet ligger den skråe gata Broadway og i tillegg er det en masse shoppings muligheter rett ved hotellet så vi behøver ikke å gå så kjempe langt for å komme til nærmeste Kmart for eksempel. Så ja jeg gleder meg enormt mye.

I det siste har jeg tenkt litt på hva det er jeg burde ta med meg, tror ikke jeg gidder å ta med meg kamerastativet siden det er tungt og kommer til å bli vanskelig å drasse meg seg rundt i New York. Pc?n tar jeg heller ikke med meg så jeg skal kjøpe meg en iPad mini som jeg tar med meg og som sagt, skal ta med meg så lite som overhode mulig og mye tilbake.

 

Jeg har prøvd å bestille meg en iPad mini flere ganger i dag på Elkjøp.no men når jeg skal betale via nett så klikker hele greia når jeg skal bekrefte betalingen, så kanskje løpet av uka drar jeg opp til Elverum (om mulig) eller så venter jeg til at jeg har kommet hjem til Tromsø. 

-Tine

Rally Sweden

Hei alle.

 

Sorry for null oppdatering fra meg denne uken det har bare vært litt og gjøre siden nå har vi på foto fått alt ansvaret for det som skal vaskes denne uka siden tegneserie og animasjon har workshop og sånt, så ja det blir litt ekstra på oss denne uka. Uheldigvis klarte jeg å slette videoene som jeg hadde tatt opp i helga men skal få filmet nye så snart som mulig så det kommer en gang, bedre sent enn aldri.

I dag dro vi på Rally Sweden på Kirkenær som er cirka en halvtimes kjøring herfra, og det å stå opp halv seks var nesten litt alt for tidlig for meg men det var nesten verdt det uansett. Vi kom oss av gåre litt over sju og fikk hentet billettene også fikk vi oransje Rally Sweden luer, det gikk rykter om at kronprins Haakon skulle være der og det tror jeg at han var selv om jeg ikke så han men den svenske kronprinsen var det så jeg, tror også at Petter Solberg også skulle være der men det er jammen meg ikke så enkelt å få øye på dem du ser etter i et hav av en folkemengde som kommer fra verden rundt.

Først var det bare noen gamle rally biler som kjørte litt i løypa en stund så etter hvert begynte det ordentlige løpet endelig. Jeg tok nesten 500 bilder og det er bare kanskje fem eller ti av de fem hundre som kanskje er bruk bare som jeg kan gi til dem på Rally. Men uansett det var litt mer spennende og litt morsomt å kunne se det ordentlig LIVE enn å måtte se det på tv-skjermen hjemme i stua, det blir ikke helt den samme opplevelsen.

 

Så her er litt bilder jeg fikk tatt.
Feb 6, 2014 | Rally Sweden 2014 by tineiren on Keek.com

 

L A N G H E L G

Nå har vi langhelg her på skoln fra Torsdag til Søndag og det vil bli litt arbeidsoppgaver å gjøre selv om det er fri, jeg skal vaske korridoren og stua på sødag.. jippi det blir gøy. Så de dagene frem til søndag blir det ikke noe som helst blogging fra meg eller internett siden hovedbygget blir stengt da de dagene. Men i helga så skal jeg videoblogge så da kommer svarene fa spørsmålsrunden på video og det blir en My Roon Tour video tenker jeg. Har ikke stort mere å komme med så vi blogges på søndag eller mandag.

-Tine

I`ts Friday

Hallo igjen

Denne uken synes jeg har gått veldig, utrolig fort og plutselig var det blitt fredag og endelig er det helt igjen. I dag har vi hatt valgfag #TagYourShoes og vi var ute hele dag, jeg kjente at det var utrolig deilig å være ute såpass lenge, det ble ikke bare bilder men det måtte bli litt lek i snøen også og det var gøy å bli helt begravet i snøen.

Vinteren er min favorittårtid selv om det kan være ganske så kaldt. Nå har det begynt å bli ganske mye snø her og det ser ikke ut som at den kommer til å regne bort med det første, sånn egentlig skulle det nå vært rundt over en meter med snø her men det er det jo ikke kanskje nesten en halv meter med bare myk snø akkurat nå.

Neste uke fra torsdag av så har vi langhelg fra 30.1 - 3.2. Jeg kommer til å være på skolen da men internett tilgang vil det være lite av siden skolen vil være stengt, så det bli lite med blogging da. Så ikke glem spørsmålsrunden som er oppe og går, svarene kommer på video etter langhelga. 

New York

Hei

Nå har nedtellingen til skoleturen som er i mars starten og fant ut at det er nå bare 54 dager igjen til vi drar til New York, pluss det blir da to dagers reising (56?). Jeg har nå ordnet en kategori kaldt New York, så fremover litt innimellom kommer jeg til å blogge litt diverse om skoleturen, og når jeg er der ikke minst selvfølgelig

Vi har hatt gjennomgang av turen en gang tidligere før jul men husker ikke noe særlig mye av det akkurat. Det jeg vet om opplegget for øyeblikket er at det blir halvdags sightseeing med guide, NYC-pass med inngangsmuligheter til forskjellige attraksjoner, Empire State Building, The Metropolitan Museum of Art «Planetariet», The Museum of Modern Art, Frihetsgudinnen og Top Of The Rocks eller Guggenheim.

Alt dette blir fordelt på de dagene vi skal være der, tror vi skal være der i en uke eller 10 dager er ikke helt hundre prosent sikker men vi får mer informasjon om turen nå som det begynner å nærme seg. 


-Tine

 

Hotell Bjerkely

God morgen lesere

 

I dag våknet vi Bjerkely elever opp til en uvanlig men en kjempe koselig morgen, jeg tro de fleste av oss kom til hovedbygget og ble ganske sjokkerte og forvirret over hva som møtte oss til frokost. Lærerne hadde kledd seg som kelnere og serverte oss egg og kakao til frokost, det var veldig godt og den beste frokosten jeg har spist etter at jeg kom hit.

I går fikk jeg endelig Photoshop igjen på pc`n min etter at prøveversjonen gikk ut for noen måneder siden så nå kan jeg sette sammen ny blogg header, redigere bilder og lære meg mer med Photoshop. Denne uka holder vi bare på med og rediger bildene vi tok med Viken FHS sist uke, ellers er det ikke mye som skjer her.

 

Hva gjør du i dag? 

Sunday funday

To uker med lite søvn og mye jobbing er ENDELIG OVER. Viken FHS dro i går og det merkes godt at det ble ganske så stille her nå men det var så herlig å sove lenge i dag, hadde jeg ikke stått opp så hadde jeg nokk ligget enda i senga og bare dratt meg. Men i dag blir det ikke noe særlig slæp off på meg for i dag må jeg ta å få vasket romme mitt, det har ikke vært vasket på over en måned nå og det er ikke noe særlig trivelig å se en masse digre støvdotter sveve over gulvet hvor enn du går i rommet, så det må tas.

 

Så etterpå når jeg er med romvaskingen skal jeg slå meg ned i sofaen med en film sjokolade og brus å bare kose meg og slappe av.

Hva skal du gjøre i dag?

-Tine

planer for morgendagen

Nå gleder jeg meg virkelig til i morgen for da har vi fri og bare kan slappe av helt i helga, og det kommer til å bli så herlig etter to LANGE UKER med skikkelig stress nattjobbing og lite søvn med Krogvold og Viken på besøk om hverandre.

 

I morgen siden vi har vi tenkte jeg at jeg skulle stå opp skikkelig tidlig og gå en tur til butikken som er 3km unna skolen her, og når jeg er tilbake skal jeg vaske rommet mitt for nå trengs det skikkelig, rommene har ikke vært vasket siden før jul på snart en måned og allerede ser jeg det flyr hybelkaniner og store støvdotter bare jeg går over gulvet nå. Så utpå kvelden er det maskeradeball og nå skal jeg gå og få laget meg en maske.Hva gjør du i dag?

-Tine

Bilde av meg og Morten Krogvold

Det var sykt morsomt å ha Krogvold på besøk forje uke, det lite søvn men det var så verdt det. Følte at jeg ble litt inspirert og lærte mye fra han under workshopen. Kommer til å treffe han igjen på Nordic light senere i år og det gleder jeg meg til.

Photoshoot med Viken FHS

Hei
I dag holder vi på med en fotoshoot med Viken FHS som er på besøk hos oss til lørdag. Vi skal snart begynne å ta bilder inne i "spøkelseshuset" smia, må bare vente til modellene er ferdig med stylingen før vi kan gå.

Siden fredag har det snødd noe veldig mye her og i helga(?) så var det -20 grader ute så jeg er godt kledd med varme klær nå som vi er ute i snøværet, det holder på enda å snø så nå håper jeg virkelig at det blir mye snø her, og sånn egentlig skulle det nå vært to meter med snø her og mange minus men hver gang det har snødd litt så har det bestandig regnet bort igjen rett etterpå, noe som irriterer meg siden jeg er en av de her på skolen som liker snøen selvom det er kan være kaldt og vått innimellom, men fine snøbilder blir det hvertfall :-)

K r o g v o l d

For en spennende og lærerik uke dette har vært, de fleste av oss var nok ganske sliten og trøtte etter noen lange dager/kvelder med jobbing av oppgaver og workshop i mørkt rom. jeg holdt på å duppe av litt innimellom men klarte å holde meg våken gjennom workshopen og utover kvelden. Det beste med å gå på folkehøyskole må være at vi får en masse kjente folk hit, og denne uka har vi hatt den verdenskjente fotografen Morten Krogvold på besøk.  

Disse dagene har vært veldig slitsomme eller ikke så veldig men det har vært litt mye stress, Det var åpning av bildeutstilling med Krogvold, vi fikk to oppgaver av av han som vi skulle gjøre den ene var en portrettoppgave også var det en frioppgave som vi kunne gjøre hva vi ville med. Det var en utrolig opplevelse å få Morten hit å kunne få muligheten til å være med på hans mange workshop, få tips, inspirasjon og hans meninger om bildene du har tatt.

Morten Krogvold er en utrolig flink fotograf, han kan virke litt streng og sånt men faktisk så er han en utrolig trivelig og hyggelig person som sier meningene sine rett ut og helt ærlig. Naturbilde jeg tok og viste frem likte han veldig godt bortsett fra det med lyset mellom trærne som jeg nå har kuttet bort. Neste uke kommer Viken FHS på besøk så da blir det nok lite nattesøvn da også. Bilde av meg og Krogvold kommer i dette innlegget etterhvert.-Tine

E.l.v

Hei alle sammen. 

Jeg burde egentlig ikke sitte på nett nå siden vi har Krogvold denne uka men må jo oppdatere litt om hva som skjer her. Nå er vi alle godt i gang med oppgavene som vi har fått av Morten Krogvold, oppgavene er en portrettoppgave og en frioppgave vi kan gjøre hva vi vil med. I dag sto jeg opp kjempe tidlig og var ute og tok bilder i skogen med Thor fra klassen og David fra tegneserie til klokken var halv ti. Når vi kom tilbake var det workshop med Krogvold fra ti til seks, det ble mange timer å sitte der men det er verdt det så lenge man lærer noe utav det. Så i kveld/natt skal jeg sitte oppe å jobbe med oppgaven så jeg blir ferdig i tide for i morgen er det fremføring av bildene vi har tatt til oppgavene. Nå må jeg jobbe videre med oppgaven. 

 

Dette tok jeg i dag ute i skogen, måtte vente veldig lenge før det ble lyst ute så det var mulig å ta bildene.Hva synes du om bilde?

-Tine

Tilbake på Bjerkely


Hei! Nå er jeg endelig tilbake på skolen etter en den lange ferien hjemme i Tromsø. Det var så godt å være tilbake på Bjerkely FHS og se alle igjen, ferien føltes så mye lenger enn det egentlig var. Jeg kom for en god stund siden og jeg er fortsatt sliten etter den åtte timers lange reisen fra Tromsø og hit.

 

Denne uken eller måneden kommer til å bli kjempeflott, det er så mye som kommer til å skje. Det er åpning av fotoutstillingen vår med Norge mest kjente fotograf Morten Krogvold som kommer å skal være her i tre dager og skal ha workshop med oss. Det beste av alt er at det kommer til å bli lite søvn disse dagene når Krogvold er her, og etter de lange nettene jeg var oppe i ferien er ikke døgnrytmen min helt på plass enda så jeg håper dette går bra og at jeg klarer å stå opp om morgenen her etter.

 

Hva har du gjort i dag?

-Tine

photography

Den lange 2,5 ukes lange ferien nærmer seg slutten nå og jeg må virkelig prøve å få på plass døgnrytmen min ASAP. De neste dagene skal jeg legge meg så tidlig som mulig, kommer jeg tilbake på skolen og forsover meg til morgensamling blir det mye fravær og det er noe jeg absolutt ikke vil ha. Om bare tre dager er jeg tilbake på Bjerkely og jeg gleder meg så enormt til å se alle sammen igjen, denne ferien føltes så uendelig lang. 

Jeg kan tenke meg at det er en del av dere som har lyst å lære litt med foto, så når jeg er tilbake på skolen tenkte jeg at jeg skulle ta og skrape sammen litt tips om noen er interessert i det. Vi på foto har hatt en masse oppgaver til nå som jeg enda har liggende og det er jo alltid gøy å lære noe innen foto. Male med lys, Ord blir bilde, Blender og Lukkertid, B&W og Black Boxing er noe av det vi har holdt på med det første halvåret. 


-Tine

Mine Nyttårsforsetter

Negler
Mange ganger når jeg ikke har noe å leke med i hendene begynner jeg som oftest å plukke å rive neglene, det blir ikke fint og det tar lengere tid til å spare til lange negler igjen.

 

Gjøre oppgaver til deadline
Dette halvåret som har vært er det hvertfall tre fotooppgaver jeg ikke har fått gjort eller levert så det skal jeg skjerpe meg på nå og få gjort alt det neste halvåret uansett hvor uforståelig eller vanskelig en oppgave kan være. Sånne ting kommer også på vitnemålet når vi er ferdige på skolen.

Spare penger til N.Y.
Er det noe jeg ikke kan styre pengebruken på så er det å kjøpe det jeg ikke trenger. Heretter skal jeg tenke meg godt om når jeg er ute og skal kjøpe noe. Nå til våren blir det skoletur til New York og da gjeller det å kunne spare opp noen tusen. 

Gå rett i jobb etter folkehøyskole.
JA, det å gå på folkehøyskole er svindyrt og jeg skulle ønske jeg kunne gå ett år til men det har jeg ikke penger til. Man tar opp fullt lån og stipend fra lånekassen som også skal betales tilbake når året er ferdig, jeg orker ikke tanken på at det skal betales flere tusen som jeg ikke har for øyeblikket. 
SPARE, SPARE, SPARE OG JOBB, JOBB, JOBB

Hva er dine nyttårsforsett?

 

-Tine

 

BjerkemonJeg har lagt ut denne videoen en gang før men legger den ut igjen, og den er fra når vi hadde BIFF uke på skolen rett etter høstferie 2. Videoen klikker på 0:20 så bare hopp til 2:10 da går den som normalt resten av videoen. Vil gjerne ha tilbakemeldinger så kommenter gjerne om hva du synes.

-Tine

J u l e f e r i e

Da var det blitt juleferie og jeg har fått kommet meg hjem til kjære, kalde, mørke Nord-Norge, og det første jeg gjør er som alltids å pakke ut av kofferten og rote alt utover gulvet på rommet mitt. Vi har nå fått inn juletreet og i dag ble det pyntet av meg, meg og bare meg. Det er nå fire dager til julaften og så langt har jeg enda ikke fått noe som helst julestemning uansett hvor mye julemusikk jeg hører på eller ser Jul i Blåfjell og The Julekalender. Why?

Onsdag hadde vi felles juleavslutning med de andre klassene og det ble ribbe, julepølse og godt julemiddag i matsalen hvor vi pratet og koste oss. Julaften som vi kaller det på Bjerkely.

I går var det avslutning med klassen og fotolæreren vår hadde planer om å få oss så hyper som mulig med is, brus, pepperkaker og godteri før vi dro avgårde med fly, buss og tog noe jeg tror ikke ble så vellykket akkurat da og jeg ble mere mett enn hyper for å si det sånn. Men koselig var det uansett.

Jeg vil takke alle på Bjerkely FHS for noen fantastiske måneder så langt, dere er en herlig gjeng å være sammen med og dere gjør dette skoleåret til det beste skoleåret jeg noen gang har hatt og som jeg aldri vil komme til å glemme og g gleder meg til å komme tilbake igjen på nyåret. Fikk ikke sagt hade til alle og det blir trist og ikke være rundt dere på en god stund, for dere er en herlig gjeng. Glad i dere alle sammen og håper alle får en riktig God Jul og et Godt Nyttår!

Håper alle har kommet seg trygt hjem.

Stor klem til alle dere fra meg <3

-Tine

19 dager Juleferie

Romsjekken er godkjent, pakkingen pågår og nå gleder jeg meg litt til med over to uker juleferie. Nå har vi akkurat spist middag og i dag var det lasagne til middag, ååh det var bare så nydelig godt. Nå skal jeg bare ta og slappe av resten av dagen og tenke litt mer på hva jeg skal pakke mer med hjemover, men først skal jeg i gymsalen og øve med klassen. Hver klasse skal ha ett eller annet som underholdning på onsdagskvelden når vi har juleavslutning her så det blir spennende å se hvordan det går.

 

 

I dag slapp Ashley Tisdale ut en ny sang - You`re Always Here og den er bare helt nydelig, lagt til i min favoritt spilleliste.

-Tine

Throw back time

Dette er den siste helga her på skolen før juleferie og i dag sto jeg opp klokken ti og var skikkelig trøtt, jeg la meg til og med på gulvet rett før vi skulle i kapellet på morgensamling. Ellers har vi hatt seminar i dag noe som er gørr kjedelig, å høre på et tre timers foredrag i ett rom fullt av folk uten luft er ikke bra, da blir man ganske så fort sliten og trøtt igjen.

Jeg tenkte at jeg skulle komme i gang med julevasken i dag men det ble mest bare rydding av rommet, men i morgen skal jeg stå opp grytidlig og sette i gang med jule romvasken og jeg kan love dere at det er en lang liste som skal gjennomgås. Både tak og vegger skal vaskes etter spindelvev, tok og ryddet og vasket klesskapet i dag så jeg er kommet litt i gang.

 

Nå i kveld har jeg båre slappet av og vært på hovedbygget. Det ble satt på en av mine favoritt Disney filmer Snøhvit og de syv dvergene. Jeg kjente jeg ble dratt rett tilbake til barndommen for det var en av de filmene jeg så aller mest på da jeg var liten så jeg har sikkert ikke sett den på hvertfall tolv år eller noe, jeg lo og felte nesten noen tårer underfilmen for den var bare så utrolig fin. Er alltid koselig å se på gamle barnefilmer man har sett på når man var liten.

Hvilke barnefilmer så du aller mest på da du var liten?

-Tine

Vaskedag & Lucia

I dag har vi alle elevene her på Bjerkely holdt på og vasket og vasket i flere timer spredt rundt på skolen. Jeg og Annette var i gymsalen og vasket utstyrsrom, og der var rommet bomba og det så ikke ut når vi begynte, det var kjempe mye å dra ut, vaske og rydde på plass igjen. Og til slutt ble vi endelig ferdige, så vi som ikke hadde internatvask fikk fri resten av tiden.

 

Etter middag samlet de fleste av oss seg utenfor og fikk luciadrakt og fakkel. Vi kjørte deretter opp til Flisa og gikk Lucia tok noe som var veldig koselig. Vi møttes utenfor rådhuset hvor de spilte musikk og vi danset og hadde det gøy til en skikkelig partylåt så de fleste av oss sto og danset, det var veldig gøy og jeg kom litt i konsertparty humør. 


Den laveste personen på bilde der er meg haha.

-Tine

#TagYourShoes

Denne uka jobber vi med noe skikkelig spennende og jeg tror dette må være det aller mest spennende vi har gjort til nå. #TagYourShoes er noe som kanskje skal bli et valgfag her på skolen til neste år så denne uka fikk vi prøvd oss på det, noe som var skikkelig spennende.

 

Så i dag hadde vi fotoshoot med dem og det var veldig spennende, det kom kanskje hvertfall ti modeller pluss en designer som heter Pia som hadde designet sko og kjoler. Vi holdt på i mange timer og bildene ble fine, men det blir litt mye innimellom når du er inne i et studio med mange folk hvor det ikke luftes så er det en 8 måneders liten baby i tillegg som fire av oss drev og var «barnevakt» for.

Så etter fotshooten kjente jeg meg sliten, tung og vondt i hode og det ble litt jobb å passe på en liten baby i studio men det var så utrolig koselig å ha en liten rundt seg. Det å sove det bort funket bra men jeg er fortsatt trøtt.

 

Ellers så har det vært en bra dag, litt sliten men det blir det alltids på sånne dager. Jeg har prøvd å få tak i billetter til Miley Cyrus konserten som er i mai siden TOPP skrev at det skulle være forhåndssalg i dag klokken ti så jeg satt jo i over en time og oppdaterte på billettservice og det skjedde ingenting, får prøve å krysse fingrene at jeg får billett på fredag. 

Permalink til innebygd bilde

-Tine

Strømbrudd på skolen

Nå har jula offisielt startet her på skolen. I går hadde vi juleverksted og det ble julestemning med pepperkakebaking og julemusikk, jeg har ikke fått så mye julestemning enda men det kommer etter hvert og det var skikkelig kos. Rett før middag så gikk vi alle ut og sto rundt juletreet og hørte og sang på En Stjerne Skinner I Natt, det var kaldt men koselig og guttene måtte jo begynne å tulle når vi skulle ha det litt koselig under juletretenningen.

I dag har det snødd kjempe mye her og ti av oss var ute og lekte boksen går og hadde snøballkrig, det var veldig gøy så jeg håper vi blir å gjøre det flere ganger fremover, det er så gøy med snø.  En annen ting som også har skjedd i dag var at strømmen gikk en del ganger også ble den helt borte rundt ett tiden, også skulle vi jo prøve å få sett blåfjell som funket dårlig siden strømmen gikk av og på hele tiden før det ble borte. Så nå har strømmen endelig kommet tilbake og hvis den går en gang til nå så kommer jeg til å begynne å le, tenker på gutta som sitter og spiller online.

 

Ellers har jeg bare kost meg i dag, sitter nå på hovedbygget og bare chiller og har litt lyst å løpe ut og leke mer i snøen men det kan vi spare til en annen dag når det kommer mer snø.-Tine

Tåkebilder

Brr.. I dag er det temmelig kaldt ute og mye tåke her så vi måtte bare ut for å ta litt bilder. Det endte opp med at vi gikk lengere enn langt og så en person lengere bort i skogen som plutselig ble borte men fant ut at han hadde gått en annen vei, Edith plystret skikkelig høyt så hansnudde seg og vi løp for livet for det så ut som han kom gående mot oss noe som var litt skummelt da siden jo lengere inn i skogen vi kom jo skumlere og tettere ble trærne. Men fikk da fine bilder likevel. 

 


Litt mange bilder da.

Null snø, ingen julestemning

Nå er det akkurat en måned siden vi kom tilbake fra Russland, jeg må si at det følers litt lenger enn bare en måned, savner Russland litt for det var en veldig fin skoletur.

Vell som overskriften sier «Null snø, ingen julestemning» eller kanskje det er motsatt, ingen snø og null julestemning? Hjemme i Tromsø er det så godt over en halv meter ned snø og mer blir det har jo snart scooterføre også. Og her nede i Sør-Norge eller her på Bjerkely i Hedmark er det INGENTING! Det er ikke ti centimeter med snø her engang, det er så urettferdig at det er nesten like før jeg henter snøen ned hit hvis det ikke kommer mye snø snart for det blir ikke noe julestemning uten snø altså, ikke for meg hvertfall.

 

Vell i dag har det ikke skjedd så veldig mye etter i går, det var kino rundt omkring på hovedbygget med Disney, skrekkfilm og romantikk. Gikk å så på en disneyfilm og første filmensom ble vist var Løvenes konge en av de søteste Disney-filmene jeg vet om. Nå er det jo år og dager siden jeg så den sist så i dag når jeg så den begynte jeg bokstavelig talt å grine så tårene rant, det var så trist akkurat en scene der hvor Mufasa blir drept etter at han reddet Simba. Ellers så har vi trekket adventskalenderen vår på internatet og hun som startet trakk seg selv noe som egentlig er juks synes jeg men ja får de hvem som får pakke i morgen. 

Hva har du gjort i dag?

Bjerkely Interne Filmfestival Premieregalla

Premieregallaen i går var kjempe bra og veldig gøy. Vi spiste biffsnadder til middag og det var ganske godt, første gang jeg har smakt det og det var ikke så ille som jeg trodde det skulle være. Rundt ni gikk vi inn i gymsalen og vi satt sammen med gruppene våre, prisutdelingen begynte og ført var det bare småpriser som ble utdelt som årets kjærlighets scene, kamera & klipp og mange fler. Vi komediegruppa vant to priser og det var årets beste manus og årets publikums pris som er den største av alle prisene. Takk til dere som stemte på oss, her er litt bilder fra galla kvelden og videoen vår kan du se nederst i innlegget, fortell gjerne hva du synes om den, klikker litt men få ikke gjort noe med det uansett.


Plakaten vi fikk laget til filmen vår synes den var den stirligste av alle.


Og den gjeveste prisen av alle PUBLIKUMS PRISEN


GÅR TIL......


LA OSS SE.....


BJERKEMON!!!!!!!


Komediegruppa med Bjerkemon basert på Pokemon-Tine

Ha øynene rettet framover, fest blikket på det som ligger foran!

Rett før høstferie II fikk vi en oppgave som jeg synes var ganske inpirerende. Det er nesten ufattelig at etter at Hans Petter var her, Bibeloppgaven og at jeg går på en kristen skole har faktisk fått meg til å tro mye mer på det med gud og jesus, jeg tror mye mer på deet nå enn det jeg gjorde for seks år siden, rart men sant. 

Jeg vet ikke om mange av dere har hørt om den tragiske båtulykken som kjedde den 21. Oktober 1962 for 51 år siden. Da sank hurtigrute skipet Sanct Svarthun hvor 41 mennesker omkon og 48 overlevde, pappaen min var en av de overlevende, bare 16år gammel var han på den tiden. Hva tror dere kan ha reddet livet til de som overlevede, jo nemlig GUD. Havner du i en grusom ulykke eller noe så er det got at det er noen der oppe som faktisk passer på deg som redder livet ditt om du er døden nær. Kom kanskje litt ut av temaet her men dette var bare som et eksempel. 

Uansett. Bibeloppgaven går ut på at vi skulle finne et vers eller en setnining fra bibelen som vi skulle tolke gjennom ved å ta bilde eller lage en tegning som visste hvorddan vi tolket det vi hadde valgt ut. deretter skal vi lage ei utstilling i galleriet som Morten Krogvold skal komme å se på etter nyttår i Januar, og for dere som ikke vet hvem Morten Krogvold er så er han Norges mest kjente fotograf. Jeg synes det var en ganske enkel oppgave og fant et vers ganske så kjappt etter vi hadde fått utdelt oppgaven. Oppgaven skal leveres i morgen og det var først nå jeg fikk tatt bildene. Vet ikke helt hvilket jeg skal bruke av de to nederste bildene vurderer om jeg skal ta det i midten og stille ut på utstillingen, er ikke helt sikker enda.

Salomons Ordspråk kapittel 4,25 - "Ha øynene rettet framover, fest blikket på det som ligger foran!" Jeg synes det passet bra til meg siden jeg ser veldig mye ned i bakken noen ganger.

-Tine

 

 

BIFF UKE (Bjerkely Interne Film Festival)

Denne uka har det vært lite tid til andre ting, vi har holdt på så mye med film og redigering at det har ikke blitt tid til noe annet siden det er det BIFF-uke her på skolen så ja det har vært litt små travelt men vi kom oss i mål til slutt. Vi (gruppa mi) har jobbet ganske bra og ble fort ferdig mens de andre gruppene stresset litt med å bli ferdig mens vi bare tok livet med ro.

 

Vi fikk lagd oss en plakat for filmen som er skrevet ut og den ble bare så kjempe fin, jeg bare elsker den noe sykt ser virkelig ut som en kinoplakat. I morgen så har vi premieregalla av alle filmene og det blir rød løper med presse og så mye mer herregud jeg gleder meg noe vanvittig allerede, nå må jeg bare finne ut hva jeg skal ha på meg i morgen noe jeg må finne ut av i kveld. Dette blir bare helt fantastisk, gleder meg utrolig mye nå.

-Tine

Tilbake på Bjerkely

Heihei folkens nå er jeg for lengst kommet frem til Bjerkely og det var utrolig godt å se folkan igjen. det var så vidt jeg turte å ta fly i dag tidlig siden det var skikkelig med snøstorm og det viste 19 i vindstyrke på brua når vi kjørte over til flyplassen. Flyet mitt ble litt forsinket rundt 20 minutter eller noe på grunn av været og at de måtte brøyte utpå rullebanen så det ble litt venting før vi kunne ta av til Oslo. Tok en del bilder fra flyturen 

 

Er det en ting jeg hater med å reise frem og tilbake så er det bussing i to hele timer fra Gardemoen noe som tar veldig lang tid ettersom man har flydd i to timer fra før av. Men til slutt kom vi frem til Bjerkely rundt tre tiden, herlig å være tilbake for en liten stund før det tar av igjen hjemover.

Det første jeg gjorde når jeg kom på rommet var og bare kaste alt ut av kofferten, så nå er rommet mitt litt rotete inntil jeg får ryddet rotet på plass, skal gjøre det litt senere i kveld. Nå vil jeg bare chille med folka her på skolen litt.

Permalink til innebygd bilde

Permalink til innebygd bilde

Permalink til innebygd bilde

 

Kler jeg å bruke caps? Denne er ikke min men jeg har kjøpt den til en kompis av meg.

-Tine 

Så mye snø

Nylig kom jeg hjem fra byen og det er bare så ise kaldt ute, sto og ventet på bussen kjempe lenge og den var ti minutter for sen, jeg satt og ventet i en halv time på den teite bussen, det var så kaldt at jeg begynte å fryse av meg tærne. Men nå er jeg hjemme og har fått på meg gode og varme klær.

 

Er det snø der nede i Sør-Norge nå mon tro? Vell her oppe i Nordens paradis (Tromsø) er det hvert fall mye. Det har snødd veldig mye i dag og i natt og det holder enda på, så nå er det ganske mye som bare venter på å bli måket unna og nå snart skal jeg ut og få det unna. Er ikke noe gøy og bli bedt om å måke når man heller kan gjøre det selv uten om å måtte bli bedd til å gjøre det.

Nå er det heller ikke lenge igjen til jeg skal dra nedover igjen og jeg kjenner at jeg er ganske lei av å reise fram og tilbake, hit og dit etter russlandsturen vi hadde for ikke så alt for lenge siden, men det blir mye att og fram når det er ferier nå hver måned frem til jul.

I ferien har jeg ikke gjort så veldig mye egentlig. Har vært litt på shopping, vært på hytta en tur, på besøk hos besteforeldrene mine, og bare kost meg hjemme med familien. I går ryddet jeg rommet og pakket ferdig ny kofferten min klar til mandagsmorgen, regner med at jeg er fremme med Bjerkely rundt tolv-ett tiden på formiddagen cirka, skal bli got å komme tilbake til go folka på bjerkiz.

 

Brrr, jeg fryser så jeg skjelver her.

-Tine

and the winner is ...

Oj, jeg hadde ikke trodd at så mange ville delta i konkurransen om iPhone dekslene, tydeligvis er det nok en populær premie i en blogg konkurranse. Ja uansett. Konkurransen av avsluttet, kommentarfeltet er stengt og vinnerne trekket. Jo fler påmeldte jo morsommere ble trekningen (syntes jeg da) og det var elleve påmeldte og tre av dere er vinneren av disse iPhone 4/4s dekslene. Jeg har gjort trekningen så rettferdig som mulig, klippet opp lapper og ja. Gratulerer til vinnerne!

 

Deksel 1: thebestsite@outlook.com
Deksel 2: benedicte3001@hotmail.no
Deksel 3: juliamrblogg@hotmail.com

Kan dere tre sende meg adressen deres på mail til tine.melk@live.no så jeg kan få sendt dere dekslene posten? Takk på forhånd!

 

-Tine

Tha best fotoklasse ever

Sent på fredagskvelden kom jeg hjem til Tromsø og flyturen gikk som vanlig helt greit, heldigvis så fikk jeg ikke dott i ørene denne gangen noe som jeg bestandig får når jeg skal fly. Landingen synes jeg var gøy, flyet ristet noe sykt og flere ganger kjentes det ut som at vi skulle ramle ned og det var en litt ekkel følelse men gøy for her oppe i nord så er det mye uvær fortiden.

Denne uka har gått som vanlig, har jobbet mye med foreldrefesten som var i går og som jeg ikke fikk være med på siden flybilletten min var bestilt hjem den 15. På torsdag hadde vi seminar og besøk av den norske Donald-tegneren Arild Midthun, han inspirerte oss veldig og han tegnet Donald for oss og på 10-15 sekunder så var Donald Duck ferdigtegnet på arket og han var utrolig flink, tror aldri jeg har sett noen tegne Donald på så kort tid eller noe som helst tegning.
Dere kan lese artikkelen her. -> http://www.glomdalen.no/kultur/article6987203.ece <-

På fredag laget vi hatter av aluminiums folie. Det første jeg tenkte var at dette er det rareste jeg noen gang har vært med på og jeg ante ført ikke hva vi skulle gjøre med dem men så viste det seg at vi skulle ta klassebilde. Vi gikk ut på en skikkelig gjørmet åker og det var ikke noe særlig fristene å stå utpå der så velig lenge men hva gjør man ikke for bildene?

 

Jeg tror vi må være den mest crazyeste klassen på Bjerkely, men dette er også den beste klassen ever.  

Beste klassen ever, love you guys<3


-Tine

Header vs. Header

Har begynt å vurdere om å bytte header snart, også fikk jeg disse to fine headerne Nandita laget til meg tusen takk. (nmpfoto.blogg.no)

Hvilken synes du jeg skal bruke?

-Tine

Photoshoot med Nandita

På fredag er det høstferie (igjen) og da drar jeg hjem til Tromsø. Heldigvis er jeg ikke syk denne gangen som jeg var sist noe som var helt grusomt, jeg som hadde planlagt så mye som ikke ble noe av, men det skal det bli denne gangen. Gleder meg til å komme hjem for en stund.  

Nå sitter jeg på media bygget og gjør ingenting. Hadde en liten fotoshoot i lille studio med Nandita i klassen (nmpfoto.blogg.no), og bildene ble ganske bra selv om vi bare hadde tak lyset siden ikke blitzene vill funke.
Hva synes du om bildene?

Sminkekurs

Ja som overskriften sier så hadde vi sminkekurs i dag, det var veldig gøy og vi lærte litt om hvordan vi kan bruke å legge sminke til en fotoshoot. Vi på foto har veldig mye fotoshooter innimellom så det kan jo være litt greit å vite litt mer når det kommer til fotografering så slipper man så mye redigering i Photoshop senere. På fredag fikk vi fashion oppgaven som i mange klassen har gledet seg til har jeg merket. 

Under sminkekurset ble det veldig mye øyesminking, jeg kjente det godt at øynene mine ikke orket stort mer siden jeg ikke er så vandt med å bli sminket av andre men jeg overlevde heldigvis. var egentlig meningen at alle skulle være med men de fleste av guttene bare stakk og ville verken bli sminket eller sminke noen så det var jo litt kjedelig, men det var en gutt som da ble igjen noe som var gøy. Jeg som sitter fremst der med stripete genser og blir sminket av Silje.

Nå har jeg akkurat betalt måndens regning til skolen på 6.725kr (Internatavgift og enerom u/ bad), føler nesten at skolen tar mer enn det det egentlg er vært men folkehøyskole er dyrt men verdt pengene uansett.

Hva har dere gjort i dag?

-Tine

Tell 'em that is my birthday!

Først av alt vil jeg bare si TUSEN TAKK for alle gratulasjoner jeg har fått gjennom dagen. Dette har vært en ganske fin bursdag, jeg har fått både bursdagssang og muffins. Følte at dagen gikk både fort og sakte men det har vært en ganske så avslappende dag. Endelig kom dagen jeg lenge har ventet på, tenårene er over for godt og jeg er nå offisielt voksen men kommer fortsatt til å oppføre meg som en tenåring, en stund til. Tiden går bare så alt for fort noen ganger. Jeg er 20år, OH MY GOSH! Dagen er ikke helt over enda, nå snart er det internatkveld og jeg vet ikke hva vi skal gjøre akkurat da det blir for det meste bare kos men jeg kan gjette på at det kommer sikkert til å være en overasskelse til meg eller noe siden jeg ikke fikk vite noe når jeg spurte.Elsker denne sangen syntes den passet bra så jeg bare måtte ta den med siden jeg har bursdag i dag :-)

-Tine

Winter wonderland

YES! Etter så lang vente tid kom snøen endelig til Bjerkely. I dag har vi fotoklasse hjulpet vaktmesteren med å rake løv ute, tror vi fikk det området hvor det var aller mest løv og vi ble ferdige til lunch. I dag har jeg kjent at det var veldig godt å være ute, hvorfor vet jeg ikke men sikkert for at jeg er så glad i snø og vinter.

Hva har du gjort i dag?
Er det snø hvor du er?

 

-Tine 

S t . P e t e r s b u r g - Del 1

Nei det ble vist ikke som jeg hadde tenkt, at jeg skulle skrive hver kveld og sånt så jeg bare tar alt i ett, hele uka i ett innlegg. Det blir kanskje litt langt da men det er mange bilder og lite tekst. 

Jeg har prøvd og ikke få med for mange bilder på en dag, men det var sannelig ikke så lett når man har lyst å dele absolutt alt på en gang. Kom hjem på fredagskvelden1 november og var kjempe sliten og siden lørdag (I think) har jeg jobbet med dette innlegget, skrevet redigert bilder og opplastning på bloggen. Ting tar tid og er bedre sendt enn aldri.  

Men gud så godt det var å komme hjem, det var rett og slett herlig å komme tilbake til sitt eget rom igjen, to dager med resing til og fra er ganske lenge spesielt med buss men det var absolutt verdt det uansett, pluss at det var en kjempe fin tur.

På vei til Russland så tok vi båt fra Stockholm over til Finland og det tok cirka rundt 17 timer begge veier. Jeg var nesten overlykkelig for at jeg var i Stockholm selv om det bare var for et par små timer, det er en by jeg alltid har hatt lyst å dra til. Det jeg fikk se av Stockholm virket det som en veldig fin by hvis jeg ser bort ifra alt av veiarbeid vi kjørte forbi da, pluss at jeg elsker Sverige. 


Us and our team rainbow tour bus

Russland er jo et av de strengeste landene så når vi kom og skulle krysse grensa over til Russland synes jeg det var velig skummelt. Ikke smiler de eller noen ting, virker nesten som de er sure hele tiden synes jeg. Men vi kom oss over og da vi endelig kom frem til byen St. Petersburg var vi fremme ved hotellet i halv åtte tiden, jeg delte rom med søte Ingrid som er en av miljøarbeiderne på skolen.


Dag 1.

Første dagen hadde vi guiding rundt om i byen. Vi stoppet noen steder og var ute av bussen for å ta bilder også var vi inne i en kjempe fin kirke (eller var det kanskje en katedral?), det var gudstjeneste da så det var ikke lov til å fotografere. Du vet når du er et sted, du vil veldig ta bilder der også er det ikke lov til å fotografere. That`s really sucks..

På et av de andre stedene vi stoppet var det noen folk som prøvde å så solgt luer og jakker, noen fra skolen kjøpte men jeg gjorde det ikke tenkte jeg skulle få kjøpt løpet av uka men det ble ikke noe av det. Etter en lang dag med guiding og mye var jeg veldig sliten men det var utrolig mye å se. Dag 2.

Hele dagen eller nesten var vi på besøk på eremitasje-museet eller mere kjent som Vinterpalasset i St. Petersburg. Vi var der i mange timer, det var digert og det var ufattelig mye å se der og vi gikk 1 av 3 mil der inne i det store palasset. Etter vi hadde vært der hadde vi fri resten av dagen til å gjøre hva vi ville noen dro for å se på OL fakkelen og sånt men jeg var døds sliten i beina etter å ha gått en mil inne i det store palasset så det var rett tilbake til hotellet på meg og subway mat. 


Video av påful klokken hvordan den fungerer kan dere se HER


Stay tuned for more

-Tine

Besøk av Norges tidligere torpedo og bokser

Dagen i dag har stort sett gått som alle andre mandager, en helt vanlig dag med gym og verdifag. Tok meg en tur på butikken som er tre lange km unna skolen, jeg hater å måtte gå den lange veien men i dag ble jeg kjørt av en av de snille kantinedamene, hun skulle samme vei så flaks for meg at jeg fikk sitte på da.

 

I dag så har vi hatt et spennende besøk av Norges tidligere torpedo og bokser Hans Petter Martinsen. Han holdt et foredrag om narkotika og mobbing, det var faktisk spennende og jeg lærte en del om narkotika. Først når jeg så han synes jeg at han virket litt skummel ut men etter hvert virket han ikke så skummel ut som han så ut til. Han ble her hele dagen og nå i kveld fortsatte vi og han fortalte om hans møte med Jesus og om å bli frelst. Han har gitt ut tre bøker som han hadde med og som vi kunne kjøpe om vi ville. Pluss han skrev en liten hilsen i alle tre bøkene til oss.

Nå sitter jeg bare på hovedbygget og tenker mest egentlig bare på å komme meg i seng. Jeg merket det var litt vanskelig å stå opp i dag når klokken var åtte så jeg slumret i ti minutter videre som gikk alt for fort, det føltes som det var to minutter eller mindre.

-Tine

Vinneren av konkurransen

Jeg skulle til å lage en liten video i går men det ble det da ikke fordi kamera mitt vill ikke samarbeide med meg etter skoleturen, så det får komme bilder av det senere. 

Vinneren av iPhone 5 JB dekselet ble... Julia Marie Gratulerer :-) 

-Tine

Doing whatever we want

I dag har vi dagen fri til å gjøre hva vi vil, kan dra ut på byen på shopping, museums besøk og mer om noen ønsker det. Jeg var ute på en liten shoppings tur med Nandita i klassen ikke langt ifra hotellet. Vi fant oss noen klær, hun kjøpte for nærmere nesten tusen norske kroner, ekspert på å kjøpe alt hun ser (nesten). Jeg fant meg to fine gensere som passet meg helt perfekt, likte ikke knappene på den ene så jeg skal se om jeg får byttet de ut når jeg er kommet hjem igjen til Tromsø.. about seventeen days.

Akkurat nå er jeg på hotell rommet og gjør ingenting, eller jo jeg blogger det gjør jeg. Tenkte jeg skulle ta og få noen med meg på butikken og få kjøpt noe mat, for resten av dagene (2 dager igjen) vi er her må skaffe oss lunch, middag og drikke selv for egne penger. Har funnet noe god mat her som jeg liker blant annet den chicken bacon baguetten fra subway er veldig god.

Er det en ting (eller flere) jeg ikke kommer til å skjønne meg på her i Russland så er det valutaen og språket. Altså matte med ganging og deling tar jeg aldri i hode og det er ikke enkelt og huske hva av sedlene er for noe. Her i lander har de RUBLER. En 1000 seddel her er 200kr, en 100 seddel er cirka 20. Og hvis det står at en genser koster 500 rubler, så for å regne ut hva det blir cirka (måten jeg gjør det på) så tar man bort det bakerste tallet og ganger på to. Altså 500 ?  50 x 2 = 100.- Jeg føler meg nesten litt rik på rubler, har så mange seddler og mynter og jeg aner ikke hvor mye det er til sammen.3900 norske kroner er cirka rundt 650 rubler, tror jeg. Jeg er elendig i matte bare så det er sagt.

 

Og ikke bare det. Her snakker de så vidt engelsk, der er noen få som gjør det men ellers er det ingen. Så her er det litt kommunikasjonsproblemer spesielt når man er ute og handler eller snakker med en russer. Det ikke enkelt å forstå hva de sier, siden de nesten ikke snakker engelsk så må vi heller lære oss litt russisk.

 

Nettet er litt tregt og vil ikke helt samarbeide i dag, sikkert på grunn av det fine været vi har her akkurat nå i St. Petersburg. Regn og veldig sterk vind. 

Hva gjør du i dag?

-Tine

Videoblogg fra St.Petersburg

Hallais

Nå tok jeg meg tid til å endelig lage en liten kjapp videoblogg til dere, so here you go. 

Spørsmålsrunde og konkurransen er enda oppegående og det avsluttes ikke før den 1 NOVEMBER!

 -Tine 

INTERNETT PARTY!!!

YES, det er internett på hotellet og det betyr BLOGGING!! Og som overskriften sier så har jeg og romvenninen min internettparty, vi sitter i hver vår seng med hver vår pc i fanget. Ja nå er jeg da kommet trygt fram til St.Petersburg i Russland, og vi kom da frem i går rundt halv åtte på kvelden. Hotellet vi bor pået hotell som heter heter Ladoga Hotel som er et tre stjerners hotell og det er veldig fint. Kan forteller nå om turen hit og resten av dagene om hva vi har gjort å sånt får komme etterhvert, det blir litt langt da, og detaljert. 

Vi dro fra skolen rundt i åtte tiden og satte kursen mot Stockholm. Vi kjørte cirka to timer mellom hvert stopp, vi stoppet tre ganger på vei til Stockholm og faktisk så syntes jeg at det ikke tok så kjempe lang tid som jeg trodde det skulle gjøre men jeg sov jo litt innimellom når vi kjørte bussturen. Fra skolen og til Stockholm tok cirka 7 timer og når vi var fremme i selveste hovedstaden i Sverige (jeg alltid har drømt om å dra til) jeg var nesten helt i hundre eller jeg var hvert fall veldig glad til å komme til et sted jeg lenge har hatt lyst til å dra.

Fikk tatt litt bilder ut av vinduet i bussen når vi kjørte men de ble ikke de aller beste. Trafikken der synes jeg var helt sykt, det var fire rader hver vei med fullt av biler og kjempe mye kø. Jeg har aldri sett så mye trafikk i hele mitt liv før men dette var faktisk min aller første gang jeg har vært i en hovedstad og det er faktisk ikke tull engang.

Vi kjørte ned på kaia hvor båten vi skulle ta til Finland var. Vi fikk billett, nøkkelkort og frokostkorte og måtte vente i litt over en time før vi kunne komme oss på båten. Båten synes jeg var ganske fin innvendig det var speil i trappene og enormt mye med restauranter, butikker og mye mer. Noe av det beste (synes jeg) var at det var mye mummi ting som kopper, fat og bamser, jeg fikk veldig lyst å kjøpe meg en men det skal jeg ta på tilbaketuren. Vi skulle overnatte på båten i en natt og jeg som på rom med tre andre jenter på et veldig lite rom og den natten var det ikke enkelt å få sove. Båten vibrerte / dirret utrolig mye, det ble veldig varmt og ikke var det noe vindu å åpne opp heller, men etter å ha vært våken noen timer fikk jeg endelig sove. Dette var da min aller første gang jeg faktisk har vært i en ordentlig hovedstad og overnattet på en båt. Og NEI det er faktisk ikke tull.


Her ser dere oss og den fine team tour bussen vi kjører med på tur til, i og fra Russland 

Stay tuned for more update...!

-Tine 

Skoletur til Russland, St. Petersburg

Nå er jeg ferdigpakket og klar for den lengste busstur i hele mitt liv. Vi drar herifra med buss klokken åtte cirka på morningen og skal være fremme i Stockholm cirka rundt to-tre tiden på dagen. Deretter skal vi ta ferge / båt over til Russland og videre med buss inn til St. Petersburg. Det blir en busstur på 36 timer tror jeg, håper jeg kommer til å klare å sove mesteparten på den lange turen.

Jeg har med meg pc `n, men det blir bare på grunn av at jeg må legge inn bildene på kamera siden minnekortet mitt er på 4GB, og jeg kommer til å ta en kjempe masse bilder hver dag mens vi er i St. Petersburg. tviler på at jeg får noe internett på hotellet men jeg får se når vi kommer frem. Jeg kommer til å skrive hver kveld om dagen, hva vi har gjort osv. Så når jeg kommer hjem så skal dere få lese og se bilder ifra det vi har gjort. Nå er det bare 12 timer igjen til vi drar så nå gleder jeg meg veldig her. Vi blir borte i en uke, så det blir ikke noe oppdatering før den første eller andre november. Ønsk meg god tur da.

Ha en fin uke alle sammen!


-Tine i Russland

Miley Cyrus - The Backyard Sessions - "Jolene"

Sitter nå på klasserommet og jobber med en ny oppgave vi har fått, vi skal finne en russisk fotograf og lage en plakat om den fotografen, jeg har om en som heter Vadim Trunov. Det var veldig vanskelig å finne noe om han på norsk / engelsk, men når jeg søkte på russisk kom veldig mye opp men jeg må bruke Google oversetter noe som er litt tungvint. Men uansett, nå på torsdag om to dagen så skal vi dra til Russland og det blir en 6-7 timers busstur herifra og til Stockholm cirka men jeg gleder meg veldig. vi må stå opp grytidlig, det blir frokost klokken sju også må vi være klar til å dra klokken åtte, jeg skal ta og sove på bussen for jeg kommer til å stå opp veldig mye tidligere enn de andre. Må ta og begynne med pakkingen i dag etter middag.

 

sjekket kjapt nettavisene og så at Dolly Parton skal komme til Norge neste år, er ikke noe særlig fan av henne men hun er jo gudmoren til Miley Cyrus som er forbildet mitt. sånn plutselig begynte jeg å synge på en av sangene hennes Jolene haha men den er jo fin da. 


</>

-Tine

So much in two hours

 

I dag var det innsamling for tv-aksjonen, jeg håper mange av dere ga et lite bidrag til bøssebærene som var ute å gikk i dag. Dette var faktisk første gang jeg har gått med bøsse fra dør til dør og jeg trengte knapt å si noe som helst egentlig før de kom med penger. Det gikk overaskende bra til å være den første gangen og jeg fikk samlet inn 1575kr, på to timer. Det var mange som ikke var hjemme da og området jeg gikk i var det kjempe mange som hadde hunder, jeg tror ikke jeg har vært i et område med så mange hunder før, det var nesten vilt. Også fikk jeg se verdens fineste og søteste hund som jeg fikk så kjempe lyst på, og den er ganske lik den på bilde under bare pelsen var litt lengere men rå søt var den. Jeg lurer veldig på hvor mye vi fra Bjerkely klare å samle inn tilsammen, alt i alt, hver enkelt person? Jeg har hørt at to stykker fra skolen klarte å samle inn over ti tusen kroner ikke vet jeg om det er sant men jeg hørte noen sa det. That`s sick.

Hva har du gjort i dag?
Det er bare å forsette å spørre i spørsmålsrunden om dere lurer på noe, jeg svarer ikke før i begynnelsen av november.
Heller ikke glem å melde dere på konkurransen om justin bieber deksel til iPhone 5 

-Tine

NRK TV-aksjonen 2013 - Nasjonalforeningen For Folkehelsen

Jeg tror alle dere har hørt om årets NRK TV-aksjon for Nasjonalforeningen For Folkehelsen som skal foregår i morgen. Vi hadde i dag et seminar hvor vi ble informert om selve TV-aksjonen og sykdommen som kan ramme oss alle som er demens. De fleste av oss vil en gang bli i løpet av livet bli berørt av sykdommen. Som vi ble fortalt på seminaret er faktisk dette den største aksjonen i verden. 

Jeg vet at det er utrolig mange der ute som er rammet av demens eller er berørt, for jeg er selv berørt og har to stykker hjemme i familien, og for meg så synes jeg det er kjempe trist både oppleve å se at en person du er kjempe glad i begynner å bli glemsk og får denne sykdommen som personen vil ha resten av sitt liv og du ikke kan gjøre noe med det. Vi er mange som har en personlig grunn til å bidra i TV-aksjonen NRK 2013. Går du med bøsse kan du i tillegg bidra til en løsning på dette folkehelseproblemet. Så i morgen når det kommet noen bøssebærere på døra di synes jeg at dere skal gi et bidrag til dette. Hvor bra føles det ikke å kunne hjelpe andre og være med på å gjøre en forskjell?

Hva er TV-aksjonen 2013? Tv-aksjonen 2013 går til nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens. I år skal vi gi mennesker med demens og deres pårørende en enklere hverdag og et bedre liv. Gjennom tv-aksjonen 2013 skal vi ogå bidra til å løse demensgåten.

Hvorfor er denne saken viktig? Over 70 000 nordmenn har Alzheimer eller en annen demenssykdom. de neste tiårene vil dobbelt så mange bli rammet og over 600 000 være nærmeste pårørende. Demens kan ramme oss alle. Ved å handle nå kan vi gi enkeltmennesker en lettere hverdag og samtidig komme en stor utfordring for det norske samfunnet i forkjøpet. Det er nå, med TV-aksjonen 2013 vi har muligheten til å gjøre noe, både for dem som er rammet og for samfunnet. VI HAR INGEN TID Å MISTE!

Hva går pengene til? Midlene fra Tv-aksjonen skal gjøre livet bedre for mennesker med demens og deres pårørende, samt bidra til at færre får sykdommen. for å klare dette går pengene til rte prioriterte områder: forskning, aktivitetstiltak og informasjon. Over 80 prosent blir delt omtrent likt mellom forskning og aktivitetstiltak, resten går til informasjon.

Forskning for å bidra til å løse demensgåten. forskning kan gi svar på hvorfor demens oppstår og hvordan det kan forebygges og behandles, slik at det blir mulig å forsinke og hindre utvikling av sykdommen. Det kan igjen føre til utvikling av en vaksine og bidra til at færre får demens.

Aktivitet som øker livskvaliteten og mulighet til å delta. For mange mennesker med demens vil hjelp fra en frivillig være den eneste muligheten til å delta i forskjellige aktiviteter og unngå et liv i passiv isolasjon. Med midlene fra Tv-aksjonen vil rekruttere, motivere og lære opp frivillige til «aktivitetsvenner». Ordningen skal gi gode og helsefremmende opplevelser til demenssyke og et friminutt for nærmeste pårørende.

Informasjon for å øke åpenhet og forståelse. Vi bidrar til å skape et mer demesvennlig samfunn. Personer som får demens kan oppleve at det er mange myter og tabuer knyttet til sykdommen. Dette bidrar til at mange trekker seg tilbake og ikke tørr å være åpne om sin sykdom. Det vil endre med informasjon som skaper mer åpenhet, bryter ned fordommer og øker forståelsen for at demens er en sykdom. Midlene skal også gå til å etablere en ordning der pårørende kan støtte hverandre.

-Tine 

New York til neste år

Hei

 

I dag har vi hatt informasjon om turene som vi skal på i år Marokko, Budapest og New York pluss litt om St. Petersburg som vi skal på nå til uka.

Er det en tur jeg gleder meg aller mest til så er det New York jeg skal til i slutten av mars neste år. Turen koster rundt femten tusen kroner avhengig av hvor mange som blir med og jeg tror vi blir cirka rundt tretti stykker på den turen som de sa under informasjonen om NY, men jeg gleder meg noe helt vanvittig, jeg har alltid drømt om å dra til USA. Det er så mye spennende vi skal gjøre der, vi skal besøke verdens største fotobutikk, et museum hvor de har ekte dinosaur skjelett av t-rex, vi skal på top of the rock, Central park og mye mer, herregud bare av å tenke på det jeg klarer ikke vente med å dra til New York

Så nå gjeller det å spare mest mulig så blir det mye shopping på meg i New York. 

Har du vært i New York? Fortell meg kort hvordan det var.

Foto Basic

I dag var det valgfag og jeg hadde da Foto Basic. Vi fikk først en gjennomgang / repetisjon av ISO, lukker tid, blender, manuelle innstillinger osv. Etterpå gikk vi ut og tok bilder hvor bakgrunnen skulle være klar og forgrunnen skulle være uklar, det ble mange fine bilder og jeg har nå fått sett igjennom og redigert noen av dem. jeg måtte ta litt av begge deler hvor på noen bilder er forgrunnen klar og bakgrunnen uklar og omvendt. Etter lunch gikk jeg på internatet og tok en dusj, ryddet og vasket rommet noe som virkelig trengtes, rommet har ikke vært vasket siden før høstferien for sånn to uker siden. Etterhvert skal dere få en liten room tour og snart når jeg får tid skal dere få se innkjøpene fra høstferien. Her er noen av bildene jeg fikk tatt i dag på foto basic.

Hva synes du om bildene?

-Tine

Tilbake i Tromsø

Hei

Sorry for at jeg ikke har oppdattert noe siden sist, har ligger på internatet og bare vært skikkelig dårlig frem til fredagen.

Fredag var det endelig høstferie og jeg gledet meg kjempe mye til å komme meg hjem, jeg var forsatt syk og i dårlig fom når vi skulle ta bussen hele den lange veien fra Bjerkely til Gardemoen. Gardemoen ligger cirka to timer unna bjerkely med buss, og vi måtte bytte byss tre ganger og bedre ble det ikke når jeg holdt på å brekke meg flere ganger men etter som jeg fikk i meg litt vann og fokuserte på pusten så ble alt mye bedre. 

På flyplassen ble det veldig stress. Jeg fikk ikke ut den klistre lappen som skulle på kofferten og det var tung håndbagasje, jeg var i dårlig form og slapp og alt på en gang, så jeg klarte ikke å gjøre stort mye men jeg fikk levert kofferten kommet meg gjennom kontrollen og til flyet. Noe av det beste eller ikke det beste da men det var overaskende.. jeg så MADCON og de var bare få meter unna meg etter kontrollen, er ikke noe særlig fan av de men det var gøy å de se der og da. 

Jeg er forsatt litt syk, og i dag har jeg hatt feber og vært ganske varm. Håper jeg blir bedre igjen ganske snart får nå har jeg vært syk i en uke alt og nå orker jeg simpelt ikke mere for det å være syk er ganske slitsomt. For cirka to uker siden bestillte jeg Miley sitt nye album Bangerz og jeg har hørt på det nå to ganger og jeg aner faktisk ikke hva jeg skal si om det. jeg forvetet at det kom til å være noe lignene som det tredje men det var faktisk verre jeg vet ikke om jeg skal like det eller ikke etter som jeg har på teksten til noen av sangene er det jævelig teit og dårlig.

En iskald tidlig morgen

Okay i dag må være den kaldeste morgen jeg har våknet opp til etter at jeg kom hit. Når jeg gikk ut døra i dag kjente jeg kulden bare krype innpå meg og jeg så bakken var skikkelig hvit og det var en masse frost, jeg aner ikke hor mange kuldegrader det var der og da men det kjentes ut som veldig mange kuldegrader hvert fall.

I dag hadde jeg valgfag og vi var UTE I KULDA og tok profilbilder, og som sagt tidligere så begynte jeg å fryse bare jeg kom ut døra. Vet ikke hvor lenge vi var ute sikkert en halv time eller noe og jo lengere vi var ute jo kaldere ble det, men hva gjør man ikke for bildene man må jo ofre seg litt en gang i blant. 

Etter valgfag hadde vi lunch og nå som det er iskalde dager så får vi kakao og kakao er virkelig tingen på kalde dager når du trenger å få i deg varmen igjen. Så var det interesse fag noe jeg ikke har på torsdager så fra klokka kvart på elleve har jeg fri resten av dagen noe som er kjempe deilig, så i dag benyttet jeg fritiden min til å vaske rommet og det trengtes så blir det en ny og siste vaskerunde på søndag før høstferien. Nå snart er det et foredrag en dame kommer hit å forteller alt hun har vært gjennom pluss det blir servert vafler og da må man jo såklart være med.Hvordan er det der du bor? 

-Tine 

S o o n

Idet siste har det blitt veldig mange nye bilder av meg når vi har jobbet med fotofaget. I går var vi i studioet og lærte om det med mannlige og kvinnelige lyssetting, og som alltid når det er nye oppgaver man jobber med så er det kjempe spennende og man lærer så utrolig mye selv om man kanskje ikke vet det selv. Uansett nå har vi begynt på en ny oppgave og hvor temaet er IDENTITET: Dette er meg! Måtte jo komme ut av helle oppgaven vi fikk utdelt, så sitter jeg her og blogger og hører på musikk noe jeg ikke akkurat skal gjøre da.

 

I dag når jeg skulle gå til hovedbygget i åttetiden så trodde jeg det begynte å regne men nei det var ikke regn, det var faktisk på en måte sludd men det var litt hardere så jeg vil tro at det vil begynne å snø veldig snart og at vinteren er like rundt hjørnet, gleder meg til å oppleve den første vinteren her nede i sør. Herregud, kom på at nå er det bare 9 dager igjen til vi har den første høstferien og da skal jeg dra hjem til kjære kalde Nord-Norge, Nordens paradis Tromsø. Det skal bli så godt å komme hjem for et par dager og se familien og alle igjen etter å vært bort i to lange måneder. I miss my homies.

Et av bildene som ble tatt i går på kvinnlig lyssetting 

Hva gjør du i dag?

-Tine

Seminar om Rus

Forkjølelse er virkelig noe dritt, dott i ørene og hører knapt, vondt i halsen, hoste og hele pakka. Jeg våknet rundt ett i natt og det kjentes nesten ut som jeg skulle kveles at jeg holdt på å kaste opp almost noe jeg ikke gjorde. Her på skolen er det mange som har blitt syk, sikkert halve skolen allerede, håper jeg blir bedre over helga hater å være syk.

 

I dag hadde vi seminar om Rus. Jeg forventet at det kom til å være like kjedelig som sist gang at en bare sto og snakket i hele tre timer grytidlig på dagen, men nei. Denne gangen var det helt annerledes. Han som hadde foredraget snakket litt og hadde musikk innslag innimellom og da merket jeg fort at seminaret ble mye mer spennende eller inntresant, og jeg klarte å følge bedre med. I tillegg så kjente jeg meg mye igjen i mye av det han snakket om. Alle seminar her på skolen burde ha litt musikk innslag, for da blir det så mye enklere å følge med. Han var veldig flink og spilte mange fine sanger, dette er den siste han spilte før vi var ferdig.

Sep 21, 2013 | seminar at school about drugs by tineiren on Keek.com

P H O T O S H O O T med Stian

Jeg ble spurt om å hjelpe til med portrett bilder så jeg bare sa «ja okei greit» så vi var da ute rundt i skoleområdet og fikk tatt en masse bilder, 40 bilder av meg faktisk. Kanskje litt mange bilder av meg under men det får bare være, tenkte jeg skulle dele de litt opp på det ikke ble alle på en gang men gjort er gjort. Bildene ble ganske fine og jeg er ganske fornøyd. Jeg har fått over bildene, redigert de fleste OG fått lastet med gratisversjon av PHOTOSHOP!

Jeg kan ingen ting med bilde redigerings program Photoshop, har selv prøvd meg litt frem og herregud jeg ante ikke at det var så avansert, jeg aner ikke hva de forskjellige knappene er til engang. Men photoshop er noe jeg har veldig lyst til å lære og heldig for meg så har vi et valgfag på skolen som går på akkurat det jeg har satt meg opp på, så hele morgen dagen skal jeg prøvd å få lært meg litt om det så det blir spennende å se hvordan det skal gå, jeg gleder meg. 
Hva synes du om bildene?

-Tine

Internatsmykking og valgfag

Hei. I hele går hadde vi internatsmykking hvor vi har om ett tema vi skal presentere på hvert av internatene.

Vi kom på at vi skal være karakterer fra bøker, kjente eventyr vi har lest. Jeg endte opp med å kle meg ut som LILLE MY fra mummitrollet, vi byttet tema i siste liten og det første tema var skurker og helter noe som ble litt vanskelig siden vi ettersom skulle kle oss ut og ta bilder og litt sånt. Jeg gikk da opp på kostymeloftet og fant meg en rød kjole og satte håret opp i en dott mere trengte jeg ikke gjøre egentlig, så gikk jeg rundt sånn resten av dagen nesten men det var gøy også da.

Prøvde å være sur men det funket ikke så bra 

Idag så hadde vi den første valgfag timen og jeg valgte fotobasic selvfølgelig, vi var rundt tolv stk og læreren vi hadde er dansk (vikar) men hun snakket litt begge deler litt norsk og litt dansk ilag så det var litt enklere å forstå henne, kjønte det meste hun sa men ikke absolutt alt heller da. Vi snakket for det meste om innstillinger, manuelle innstillinger på kameraet noe vi fotoelever hadde fått lært tidligere så vi fikk en liten repeat på den delen. 


så fokusert i timen 


Fine Thor..

Etter valgfag hadde jeg fri resten av dagen siden hver torsdag så er det interesse fag etter lunch og jeg har ikke noe interesse fag da så jeg tok å sov noen timer noe som var kjempe deilig, skal prøve å ikke fucke opp døgnrytmen min noe som ikke er så lurt å gjøre når man har skole. 

Hva har du gjort i dag?

-Tine

Bilder i mørkerom og fremkalling av film

Vi gjorde to ting i dag og som overskriften sier og det første var at vi laget vi bilder i mørkerom noe som ble veldig stilige bilder utav og den andre tingen var at vi fremkalte bildene som vi tok med analog kamera (Black & White film) det var veldig spennende. Etter å ha vert i mørkerom et par ganger og fremkalt bilder og sånt i kjemikaler har jeg endelig lært meg rekke følgen og hvor lenge papiret skal ligge i hver boks og man skal ikke blande klypene, det var vanskelig i starten men nå sitter det som støpt.

Fremkalling 1-2 Minutter
Stop 20 Sekunder
Skylling 5 Sekunder
og siste som er Fix 5 Minutter
Også fikk jeg to deksler av nmpfoto.blogg.no en jente i klassen. Tusen takk Nandita :)

-Tine

1mnd gått, 8mnd igjen

Er det mulig at tiden kan gå så fort? Det er helt utrolig at jeg har allerede vært her i en måned, kan ikke tiden bare slow down a little bit, please? Jeg skal prøve og ikke holde tellingen på hvor lang tid jeg har igjen her, det er nok med at gymlæreren gjør det, neida.

Til alle dere der ute som vurderer et år på folkehøyskole, GJØR DET! Om du er interessert i foto, tegneserie, animasjon, osv. finn en skole som har de linjene, det du er interessert i. Ta et år på folkehøyskole dere kommer ikke til å angre det kan jeg love dere, jeg har vært her i en måned nå og jeg stortrives og har blitt kjent med mange herlige folk.Etter at jeg begynte her har jeg lært kjempe mye og mere skal det bli, this is just the beginning. I går kveld hadde vi sukkerkveld hvor vi hadde konkurranse funny bunny, så på filmer og spiste masse snop jeg var temmelig sikker på at jeg kom til å være skikkelig kvalm når jeg skulle legge meg men nei det var jeg ikke heldig vis men det var en veldig koselig kveld. 

Nå sitter jeg på hovedbygget og hører på musikk og ikke gjør stort mye siden det er søndag, senere i ettermiddag skal jeg ta og få vasket rommet mitt så er det gjort siden jeg ikke har tid i morgen eller på tirdag så det må bli gjort i dag, hvis ikke blir det KLÆSK. Snart er det ikke lenge til den første høstferien (vi har to høstferier, en i oktober og en i november) da drar jeg hjem til Tromsø og jeg må si at jeg gleder meg kjempe mye til å komme hjem igjen det kommer til og blir så godt å se familien igjen I miss you guys so much<3 Må også hente litt ting og tang mens jeg er hjemme og har allerede en lang liste hengende på rommet. Disse to bildene under var til en oppgave hvor vi malte med lys og hadde modeller til og temaet vi hadde var spøkelser.

 

Jeg ser ut som em brud som er et spøkelse hahaha 

-Tine

Male med lys & Foto tur til Mølla

Når var jeg jeg sist oppdaterte? Føles som evigheter. Denne uka har vært kjempe herlig for at tegneserie og animasjon er ikke på skolen fordi de er på skoletur i Bergen og kommer ikke tilbake hit før i morgen kveld, så siden onsdag kveld har fotoklassen hatt skolen for seg selv og det ble ganske så stille etter at de var borte men det er veldig deilig også pluss vi som har kjøkkentjeneste har ikke så mye å rydde opp eller middag og kveldsmat.

I går på kvelden brente vi ting, stålull og tennisballer. Det var gøy og bildene ble fine, når hele klassen gjorde en ting sammen ble alt mye morsommere.

 


I dag hadde vi vår første foto tur til mølla, et godt stykke unna skolen. Jeg fikk tatt mange bilder og de ble som alltid fine etter å ha redigert de temmelig lenge.Permalink til innebygd bilde
Fire stykker i bilen klar til å dra tilbake til skolen


Jeg som hater slimete dyr synes det var gøy å holde denne lille karen -Tine 

Musikk kveld

God Morgen

Har en liten følelse av at denne uka blir litt lengere en vanlig men til nå har det gått fort. Denne uka har jeg fellestjeneste på hovedhuset som er kjøkkentjenesten, ordne opp etter middag og sette frem kveldsmat og rydde opp etterpå. Første dagen var det litt stress, men i går gikk det helt fint, vi var ferdig med å dekke på før tiden og når man samarbeider går ting som oftest litt fortere. Denne uka vil også bli veldig rolig fordi nesten hele skolen tegneserie og animasjon (på tegneserie er det TRE store klasser)skal til Bergen for ett eller annet og blir borte til søndag så da blir det ganske så lite å gjøre på kjøkkentjenesten.

I går tror jeg må være den beste og morsomste kvelden så langt etter jeg kom hit. For i går hadde vi musikk kveld hvor vi kledde oss ut etter vår favoritt artister, band osv.. og det var nesten som at din favoritt artister hadde bare plutselig dukket opp fra ingen steder det var: One Direction, Lady Gaga, Miley Cyrus, Hannah Montana, Billy Ray Cyrus og mange fler som jeg ikke tok bilde med. Sorry for litt dårlige bilder, hadde ikke tatt kameraet på auto fokus etter fotooppgaven vi hadde tidligere på dagen. Så på en måte fikk jeg nesten oppfyllt drømmen min haha.


Meg med 1D. Han i lyseblå skjorte tror jeg skulle være JB, så litt sånn ut.


Lady Gaga, meg og Miley Cyrus og hun siste vet jeg ikke hva hun var


Billy Ray Cyrus, I LOVE YOU BILLY!
Vi hadde musikkquiz, singstar og mye mer, det var kjempe gøy og jeg var framme og sang Britney Spears ? Baby One More Time med Ingrid som er en av miljøarbeiderne her, det var kjempe gøy og jeg sang med på mange andre sanger og stemmen min hørtes litt hes ut etter mye synging.

 

etter hvert som klokka ble 11 måtte vi tilbake til internatene selv om jeg overhode ikke hadde lyst til det, jeg var ikke noe trøtt men gikk likevel.  

-Tine

Kick-Off Uker

Denne uka og nese uke er det Kick-Off uker hvor vi lærer litt forskjellig om det tekniske grunnlaget innen fotografi, bli kjent med kamera, lys og komposisjon, bruk av studio, leking med lys, lang og kort lukkertid, liten og stor blender, som vi denne uka har jobbet med.

I går hadde vi seminar eller foredrag som jeg vil kalle det om kommunikasjon i hele tre timer, veldig interessant. Det ble ganske kjedelig siden det var så tidlig på dagen og at jeg enda ikke var helt våken der og da. Sitte i tre timer å høre på en som snakker og med 10 min pause, glad det ikke skal være noe seminar før om to uker igjen. På kvelden hadde vi grillkveld, vi satt bak internat tre og hadde bål, sang sanger og hadde det kjempe koselig og sånne kvelder er det hver lørdag hvis det er fint vær og ikke regn og vått i gresset.

Husker ikke stort fra hva vi har gjort denne uka, bruker å skrive i dagbok hver kveld men denne uka har jeg ikke skrevet noen ting så er ikke så enkelt å huske for øyeblikket. Fredag holdt vi på i studio og lekte med lyset. Neste uke blir det hvertfall mye foto og på Lørdag skal vi på en liten fototur til Mølla hvor enn i norge det er, prøde å søke men fikk opp fire steder i Oslo område og fire mellom Hamar og Lillehammer, så får se når vi drar dit.
-Tine

Foto oppgave - Male med lys

Som overskriften sier så var foto oppgaven i dag å male med lys, vi skal også gjøre dette på fredag. Malte litt med lys sist uke til oppgaven med lang og kort lukkertid, og faktisk så er det ganske morsomt å male med lys man får utrolig mange stilige bilder ut av de bevegelsene man gjør. 
-Tine

NSFF og opplæring i studio

I dag fikk vi besøk av en mann som var fra NSFF (Norges Selskap For Fotografi) for å si det enkelt så har vi meldt oss inn og vi fotoklassen blitt en klubb, har ikke funnet navn til hva vi skal kalle oss enda men jeg kom på Bjerkely Fotokubb noe jeg ikke sa høyt for jeg gadd ikke der og da. Som medlem av NSFF er det mye vi kan være med på. Vi kan melde oss på en masse konkurranser blant annet konkurrere i NM, få bildene våre trykket i årbok, vist på utstillinger osv. Det var veldig spennende hvert fall. 

Etter lunch fikk vi opplæring i hvordan vi bruker et foto studio, vi satte opp de mega store blitzene og prøvde oss frem hver sin tur å ta bilder. Jeg var den første til å stå modell og skal jeg være ærlig så er jeg ikke noe flink til å være modell, i tillegg til at jeg hater å se bilder andre har tatt av meg, men det var gøy og vi skal lære mer om utstyret og sånt etter hvert. Så nå får vi bruke foto studioet når vi har lyst. For øyblikket har jeg bare dette bilde av meg som ble tatt når jeg sto modell, skal få resten av bildene etterhvert.


Hvorfor kunne jeg ikke bare løpt tilbake til rommet og sminket meg i full fart? Jeg ser så stygg ut på bilder uten sminke.-Tine

 

To uker gått, starten på den tredje

Hei hei

Enda en uke er over og jeg har alt vært her i to uker, tiden går så sørgelig fort når man er på folkehøyskole siden her skjer det ting hele tiden at man har nesten ikke tid til å sitte stille å kjede seg, skulle nesten tro at man hadde vært er noen måneder allerede. Jeg har allerede vendt meg til sørlandske dialekten, gikk fortere enn hva jeg trodde det skulle gjøre.

Denne uken har vi gjort masse eller ikke så mye da, vi hadde mest informasjon. Mandag hadde vi den første gymtimen, jeg gikk en lang tur (med en gjeng andre som ikke valgte å være i gymsalen) som var kanskje rundt 2km. Vi hadde samarbeidsløype hvor vi gikk rundt på poster og gjorde forskjellige oppgaver akkurat det samme som orientering nesten, det morsomste og vanskeligste var når beina våre ble teipet sammen og vi skulle prøve å gå men det var veldig gøy, holdt på å ramle på slutten.

Permalink til innebygd bilde

Onsdag gikk vi til Flisa som er 6 km unna Bjerkely, det var langt men vi kom frem til slutt. Torsdag var det bare info hele dagen, jeg kjente jeg ble trøtt av alt pratingen men klarte å holde meg våken og Fredag hadde vi en ganske kort dag. Vi hadde fremvisning av bildene vi hadde tatt til oppgaven og lærte oss å se forskjellen på om bilde var tatt med lang eller kort lukkertid og om det var liten eller stor blender. Jeg kan ikke se så mye forskjell nå i starten men det kommer seg etter hvert. Lørdag var vi på stranden og lagde sandslott det var gøy føltes litt ut som man var tilbake i barndommen eller i barnehagen.

Permalink til innebygd bilde

I dag har jeg bare slappet av og ikke gjort så veldig mye egentlig, tok og vasket og ryddet rommet mitt noe som trengtes å gjøre siden hver eller annen hver tirsdag har vi romsjekk på internatene. Bare det å høre ordet vask frister kanskje ikke å gjøre men det må gjøres en eller annen gang uansett og faktisk er det ikke så mye som skal vaskes og sånt heller, men når det kommer til internatvask, hovedbyggvask og klasseromsvask da er det litt mer som skal vaskes. Jeg har allerede hatt klasseromsvask da måtte jeg vaske det store fotostudioet noe som tik sin tid, for her på skolen har vi ikke noe som heter vaskere, her må vi ta tak i den jobben selv.

Så nå sitter jeg her i hovedbygget og hører på musikk og bare gjør ingenting, tenkte at jeg skulle gå tilbake til internatet og lese en bok siden her skjer det ikke mye mesteparten av folket her er enten på internatene eller så sitter de og ser film inne på A-salen. Er det en ting som har  irritert meg litt i dag er at Selena Gomez er i Norge og har konsert, jeg har ikke billett og er litt over to timer unna Oslo, skulle ønske jeg hadde fått tak i billett så hadde jeg dratt. Hadde passet kjempe fint siden det er søndag og vi har fri.Hva har du gjort i dag?

-Tine 

 

Ghost Hunters - Video

Dette er slutten av videoen som vi laget sist fredag  

-Tine

Male med lys

I går utover kvelden var jeg og tre andre fra klassen ute i mørket og malte med lys, det var kjempe gøy og det ble mange stilige bilder ut av det. Aner ikke hvor lenge vi var ute men lenge var det hvert fall. disse bildene ble tatt med lang lukkertid på seks sekunder og litt mer, vi brukte lommelykt og sånn lys sticks med farger. 

 


Stjernehimmelen 

Hva synes du om bildene?

-Tine

6 km til Flisa

Herregud så lang denne dagen har vært, i dag gikk vi til Flisa som er 6 km unna Bjerkely og det var langt men en fin gåtur eller det var mer ukas trimtur. Vi hadde rebus fra skolen og inn til Flisa og i Flisa hvor vi ble litt kjent med den lille landsbyen som vi kommer til å ta en tur til i ny og ne. Byen synes jeg virket som et koselig lite sted ikke var det så stort akkurat da men stort nokk, også fikk jeg kjøpt meg litt det var bare to ting til rommet, tørkestativ og bokstaver hvor det sto Home ikke noe mer enn det. Tenkte jeg skulle få kjøpt litt mer men det kan jeg ta en annen dag.

Nå sitter jeg her i hovedbygget med folk og hører på musikk. Snart er det kveldsmat her om 40min og litt senere ut på kvelden når det begynner å bli litt mørkt ute skal jeg ta få gjort fototoppgaven som skal være gjort til fredag med kort og lang lukkertid.

 

Permalink til innebygd bildeBjerkely is my new home for a while. 

Hva har du gjort i dag?

-Tine

Blender og lukkertiden.

Disse bildene tok jeg i dag når vi hadde time. I dag lærte vi litt om blender og lukkertiden på kamera, også har vi i oppgave til fredag vi skal ta bilder og plukke ut fire av de beste bildene våre på blender og lukkertiden og levere inn på fredag. Jeg har enda ikke fått prøvd meg så mye på lukkertiden siden jeg var tom for strøm på kamera og det var for mye lys ute når jeg skulle prøve når vi hadde time, men skal prøve litt senere når det blir litt mørkt ute. I dag har det ikke skjedd så mye vi har bare hatt linjefag (foto) frem til middag, internatmøte og romsjekk, jeg besto og fikk godkjent var litt små nervøs men det ble godkjent noe jeg er glad for.  Hva synes du om bildene?

-Tine

En uke på Bjerkely

Da hadde plutselig en uke gått allerede siden jeg kom og så lagt er det kjempe bra. Det er masse trivelige folk kjempe sosialt og mye som skjer til en hver tid. Folkehøyskole er til å anbefale alle som ønsker å komme seg bort for en stund, nye omgivelser, nye folk å treffe osv.  På den tiden jeg har vært her så har jeg blitt mye kjent med klassen jeg går i, og lært meg ny fototeknikk kaldt fotoboxing, det var utrulig gøy og det ble mange spennende bilder ut av det. Også har vi laget vårt eget kamera pinholecamera som det heter og vi fremkalte de bildene på mørkerom, det var også veldig spennende. I går var vi på stranden og laget en båt av papp, vår båt var en av de som klarte å flyte men sank til slutt når den kom tilbake til mål.

 

 

I morgen skal vi ha vår første elevkveld her på skolen og så i dag har vi holdt på og jobbet med noe til underholdningen som skal vare i 10-15minutter, skal legges frem i morgen kveld så det blir spennende. Har mye å gjøre i dag så blant annet filming av en episode tv-serie om ett tv-team går på jakt etter spøkelser i et hus og jeg skal filme noe jeg er elendig til, så kommer sikkert til å bruke flere timer på å få det ferdig pluss så skal det redigeres og alt mulig annet. Vi var å så i huset der vi skal filme og det var litt sånn små skummelt der selv om det var midt på lyse dagen, jeg likte meg ikke der, blir mye verre når det begynner å bli mørkt når vi skal filme der, bare gleder meg til å få det overstått.

-Tine

On the beach

Her på Bjerkely slutter aldri moroa for her skjer det noe hele tiden. I dag har været vært bra og det er det fortsatt det er varmt og sol, litt skyet og vind. Siden været var så fint så måtte vi ta oss en tur på stranda alle sammen, det var et stykke å gå og skal jeg gjette er det kanskje like langt som til butikken fra skolen.

 

Da vi kom til stranda skulle vi lage en båt med papp plater og se hvilke båter som klarte å flyte med en person i, og vår gruppe var en av de som klarte å flyte alle de andre sank nesten med en gang de satte seg oppi men det var kjempegøy å se på.

 

På tilbaketuren så var det kjempe varmt eller det var varmt hele turen faktisk og man ble ganske så sliten når man gikk der i svarte klær og hadde støvler på beina med lester kjente jeg ble klam på beina. 

Nå sitter jeg i hovedbygged med mange andre studenter men må straks gå på rommet for ladde pcn min, orker ikke drage me ladderen over til hovedbygget.Hva synes du om bildene?

-Tine

Kamera av skoeske

I dag laget vi kamera, faktisk det første kameraet som ble skapt som læreren vår sa om jeg husker rett. Det første vi gjorde var å spraye skoeskene med svart lakk eller maling og så teipet vi esken så det ikke skulle komme inn noe lys og sånt. Det tok lang tid å lage det var mye taiping men vi fikk tilslutt prøve det ut, tenkte jeg sulle prøve å forklare mer men det klarer jeg ikke så ja. Etter vi hadde vært ute og tatt bilder var i mørkerommet og fremkalte bildene og det var morsomt og bildene ble ganske stilige. Nå er de da negative men vi skal ordne på dem så bildene blir positive. Tenk at jeg har brukt tusen vis av kroner på å kjøpe et kamera når jeg bare kunne ha laget ett istedenfor? 
Bildene jeg fikk tatt med det skoeske kameraet.

Hva syness du om bildene?
Hva har du gjort i dag?

FØRSTE SKOLEDAG

Første «foto» time i dag var faktisk utrolig gøy vi holdt på med BlackBoxing som det heter, og jeg ante ikke hva det var før vi begynte å fotografere. Vi dekket til vinduene med svarte søppelsekker, noen var inne på klasserommet og noen var inne i studioet. For å si det sånn BlackBoxing har noe med lyset å gjøre. Vi sto modeller for hverandre, en styrte lyset, en var modell og en tok bilder. Det var utrolig gøy og jeg lærte en masse på den første timen.

Etter hvert byttet vi, de som var i studio gikk på klasserommet og omvendt. På klasserommet var det rundt sju fotografer som tok bilder av en person. Herregud alle de kameraene som tok bilder i ett, vi hørtes ut som en gjeng paparazzier der vi sto. Men det var utrolig gøy, jeg gleder meg allerede til i morgen luer på hva vi skal da? Her er litt av bildene jeg tok, bilder av meg kommer etterhvert når jeg har fått dem fra en i klassen. 

 Hvordan har din første skoledag vært?
Hva synes du om bildene?

Ekorn & Katt

Det var så gøy å få bilde av ekorn for første gang, den var så kjempe søt.

-Tine 

18.08.2013Først må jeg bare si at noe av det aller verste er at det ikke er internett på internatet hvor jeg har rom og skal jeg ha nett må jeg gå hele den lange veien til hovedhuset hvor stua og matsalen er, men det er bare cirka 25-30 meter å gå dit så er ikke lange veien å gå. Så det vil nokk ikke bli så veldig mye med blogging med det første.

Nå har jeg vært her på Bjerkely siden fredag og jeg trives kjempe godt allerede, de fleste av elevene kom i dag. Dette stede er utrolig fint og kjempe stort og jeg har ikke fått sett alt enda men det meste har jeg fått sett. I dag hadde vi åpningsfest og rektor holdt tale også hadde to av miljøarbeiderne to små musikkinnslag og de var veldig flinke.

Jeg gleder meg til å få kommet skikkelig i gang og fått blitt litt mer kjent med folk her, det er kanskje litt tidlig å si det men jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte folkehøyskole. Det er kjempe sosialt mer enn hva jeg trodde det kom til å være for man har liksom nesten ikke tid til å være på rommet eller gjøre andre ting for her skjer det ting nesten hele tiden.

I går fikk jeg gått en liten tur på 6 km til sammen. Nærmeste butikk ligger 3km unna og jeg brukte en time hver vei, god trim var det men jeg må bare si at Converse er ikke å anbefale når man skal ut å gå turer da begynner det å gnage på tærne noe grusomt. Er det noe som er kjedelig å bruke penger på så er det skyllemiddel og sånt til å vaske klær og alt mulig annet, men nå må man jo bruke penger på sånt når man bor på internat.

 

Jeg bor på internat 1 (som er et jenteinternat) på rom 115 som er et dobbeltrom egentlig så jeg har mye plass akkurat nå som jeg ikke har så mye inne på rommet. Det er litt større enn rommet mitt hjemme. 
Stay tuned for more update

-Tine 

Ready Set Don`t Go

Herregud i morgen er «den store flytte dagen» og nå kjenner jeg nervøsiteten, spenningen og redselen bygger seg opp hakk etter hakk, og jeg har så mange blanede følelser at det er ikke til å sette ord på. Jeg drar grytidlig på fredags morgen og er ved skolen rundt om 2-3 tiden på ettermiddagen. Jeg flytter for første gang flere tusen mil unna familie, alt og alle til et sted jeg aldri har vært før eller kjenner noen. En del av meg vil dra, andre delen vil bli igjen her men jeg vet at jeg vil komme tilbake å se de igjen løpet av året.

For rundt en ? to måneder siden gledet jeg meg kjempe mye, nå er jeg nesten like nervøs / redd som da jeg skulle inn på klasse rommet og ha min aller første muntligeksamen (dritt skummelt var det, og glemmer det aldri) Det begynner vell nå sånn ordentlig å gå opp for meg hva det er jeg skal fremover. Nervøs, spent og redd samtidig, har en skjelven følelse her akkurat nå bare ved tanken på hva det er som skal skje. Skal jeg være helt ærlig så føler jeg meg egentlig ikke klar til å flytte, uansett om jeg er snart 20 år om litt under tre månder til, så kan man jo ikke bo hjemme for resten av livet og ha mamma rundt seg en dang må man ut og bli selvstendig og måte nye mennesker og klare seg selv ute i den store verden selv om det kan høres litt skremmende ut såm jeg har blitt fortalt flere hundre ganger av mine foreldre. Uansett..

Mange har sikkert hørt om countrysangeren Billy Ray Cyrus? I det siste har jeg hørt mye på en av sangene hans som passer til akkurat sånn som det er nå og den er bare så utrolig fin Ready Set Don`t Go, ingenting beskriver det bedre enn denne sangen synes jeg. Aner ikke hva jeg skal si mere, har så mange følelser at de er ikke til å sette ord på.

-Tine

Nytt år med blanke ark

Som de fleste vet er det ikke så veldig lenge igjen til skolestart, noen gleder seg og andre ikke men jeg gleder meg hvert fall utrolig mye til å begynne på folkehøyskole om mine enn en uke til. Jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg har gledet og gruet meg til dette kjempe lenge, et år med foto og TUSEN takk til de som har motivert meg så mye til og å søke å ta et år på FHS, dere vet hvem dere er og jeg hadde aldri gjort det hvis det ikke var for dere. 

Jeg tenkte at jeg skulle skrive litt om skolen jeg skal på, mange har spurt meg om hvor det er og hva jeg skal gå osv så da er det jo enklere å skrive det. Nå begynner det en ny start for mange og jeg kommer sikkert til å få endel nye lesere og og neders står det kort om meg.


Som jeg har nevnt tidligere skal jeg begynne på Bjerkely Folkehøyskole. Skolen ligger ute på landet i et landskap med åker, skog og vann i Åsnes kommune som er i Hedmark ikke langt ifra Flisa, cirka 2,5 timer ifra Oslo. Skolen er kristen og har fokus på det visuelle, har 90 elevplasser og fordelt på 4 linjer som er: Foto (Foto Art & Foto Fashion), Global, Tegneserie og Animasjon.

Bjerkely har 4 internatbygninger men 66 rom til sammen og hvert rom er på cirka 14 kvadratmeter. Internatene er rett ved siden av hovedbygget som er med spisesal, stue, administrasjon, gymsal og undervisningsrom. Internatene er både tre og murinternat og rommene kan brukes som både enkelt- og dobbeltrom og er møblert med seng, sofa, bord, stoler, pult med hylle, kommode, klesskap og gardiner.

Gjennom året er det 6 ferier (vi har 2 høstferier) og alle er på 10 dager. De første ukene for de som har valgt foto er det Kick-Off uke. Da man før prøvd ut litt av Foto Art og Foto Fashion og til slutt velger hva man vil fordype seg i mer av de to i tillegg til valgfag. Hele skoleåret er da tilsammen på litt over 84 000kr + / - . 

 

Hei Jeg heter Tine, jeg er 19år og kommer fra Nordens Paradis Tromsø. Mine interesser er selvfølgelig fotografering som jeg skal fordype meg mer i nå dette året, også hører jeg mye på musikk og er en del på data: Facebook, Twitter og blogg. På bloggen kommer jeg til å skrive om mitt år på folkehøyskolen pluss alt annet som måtte falle meg inn.

Mere får du vite gjennom bloggen. Kommenter gjerne i kommentarfeltet om det skulle være noe du måtte lure på. Bloggen er for å holde familie, venner og kjente der hjemme litt oppdatert på hvordan dagene mine er på folkehøyskolen dette året. Håper du vil følge meg videre. Følg meg gjerne på Twitter: Tinemor93 og Instagram: Tineir3n.

Håper du vil følge bloggen min videre
Kontakt meg på mail: 
tine.melk@live.no

 

-Tine

Pakking på G...

Nå er det kun bare få uker igjen til skolestart og jeg kan tippe at de fleste ikke har lyst å gå tilbake til skolebenken i det hele tatt, men det har jeg. Om nøyaktig 25 dager starter jeg et nytt kapittel i livet, og jeg gru gleder meg noe vanvittig til det hele starter at jeg har ikke ord til å beskrive det med.

Fortiden er det mye som skal gjøres her, for om ikke lenge flytter jeg sørover for et år og dere kan tro at det er en masse som skal pakkes og det er en KJEMPELANG liste over ting som skal med nedover, og det var visst mye mer enn hva jeg trodde som skulle være med. Jeg fikk brev fra skolen på fredag og der var det en liten oversikts liste av det man måtte ha med, jeg trodde vi fikk dyne, pute, sengetøy og håndklær der nede men det må også med tydeligvis. Og alt som skal med blir pakket i to store kofferter og en stor bag pluss håndbagasje, det høres litt ut som at jeg ikke kommer til å få med meg over halvparten av det jeg skal ha med sånn som jeg tenker det, men man vet jo aldri når det gjeller pakking.

Og den rom videoen kan jeg egentlig bare glemme, blir mest sannsynlig å ikke få tid til det nå som det skal pakkes og rommet blir kjempe rotete, men jeg kan jo vise rommet mitt på folkehøyskolen når jeg har fått kommet på plass der.

Men nå må jeg finne ut mer jeg skal pakke ned i kofferten, kan`ke ligge der når det skal mye annet i.-Tine 

Klar med Topp`s Skoledagbok til høsten

 

Som jeg har fortalt dere tidligere en del ganger skal jeg begynne på Bjerkely Folkehøyskole i Hedmark til høsten om to måner noe jeg gleder meg utrolig mye til, jeg ser virkelig frem til et fantastisk år med nye folk, fotografering, reising og mye mer.

Tiden fremover synes jeg begynner å bli litt små stressende, hvorfor aner jeg ikke sikkert bare fordi dette blir et år utenom det vanlige. Bo på skolen, holde på med det jeg liker som er fotografering og så mye men får se til høsten av hvordan ting blir, har kanskje litt høye forventninger nå men ja.

Hva skal man egentlig pakke ned og ta med når man skal for første gang på folkehøyskole?

Jeg kjøpte meg i dag en skoledagbok som jeg skal ta i bruk og ha med meg hvor enn jeg drar, skal skrive i hver dag under mitt opphold på folkehøyskolen så jeg også har noe å se tilbake på når jeg er ferdig med året. Det blir en bok med full av minner fra et år utenom det vanlige.
Skal du på folkehøyskole eller har du vært? Fortell meg litt kort om det.

-Tine

JEG KOM INN PÅ FOLKEHØYSKOLE!!

Nå har langhelgen endelig startet og det kommer til å bli så deilig bare ta å slappe av og lese en og bok og se på ny babyen min jeg kjøpte i går. I dag kom jeg hjem sliten etter jobb og til utrolige gladnyheter det sto et stort brev til meg, jeg tenkte ført at det kunne være enda ett avslag fra en av de tre folkehøyskolene jeg hadde søkt på men nei det var det ikke. JEG KOM INN PÅ BJERKELY FOLKEHØYSKOLE, på førstevalget mitt som var foto. jeg ble så glad at jeg bare måtte dele på facebook «Fikk ei fin start på langhelga me ei gladnyhet om at æ hadde fått plass på BJERKELY FOLKEHØYSKOLE»  og sende melding til kollegaene mine at jeg kom inn. Skal etter hvert før fristen ta å svare om at jeg tar imot plassen men skal tenke grundig over det før jeg tar noen som helst avgjørelser.

Herregud jeg er så utrolig glad nå at det er ikke mulig. Bjerkely Folkehøyskole HERE I COME!Er det noen av dere som har søkt dere på folkehøyskole i år (13/14)?
Hvis ja hvilken skole og linje?

-Tine

Folkehøyskole?

Det er virkelig ikke lett og finne ut hva man vil bli her i livet. Prøver ut en masse forskjellig før man til slutt endelig finner ut hva man egentlig vil holde på med. Jeg tenkte først at unger og barnehage kunne være noe, men etter å ha holdt på med det så lenge nå så har jeg funnet ut at det ikke er noe for meg likevel.

Så etter en stund med tenking på hva jeg egentlig vil så har jeg kommet frem til at jeg vil holde på med foto, å ta bilder er noe jeg liker å gjøre veldig godt.

Ja som over skriften sier så vurderer jeg å gå på folkehøyskole er ikke sikker enda men jeg tenker på det så jeg får se etter hvert hva jeg kommer frem til. Skal bruke denne uka til å undersøke litt om de folkehøyskolene som er i Norge, så jeg får se så kanskje.

Har du gått på folkehøyskole? Fortelle meg litt om hvrdan det var. 

-Tine

hits