Adventsluke 3 & 4

3. Desember 

I går etter jobb følte meg mer sliten enn det jeg noen gang har vært og det eneste jeg ville var å sove og slappe av under dyna og kose meg men så føle jeg meg litt mere våken etter en stund så da ble det en slags kylling gryte til middag noe som var kjempe godt og som vi garantert skal ha flere ganger. Etter middag satt vi på film og da ble det Iron man, jeg var ganske så trøtt da vi så film nummer to og det var nesten så jeg ikke klarte å holde øynene oppe men det ble rett til sengs etter filmen var ferdig.
4. Desember

I dag kjente jeg meg skikkelig utslitt på jobb da jeg hadde pause. Vi hadde vi nissefest i barnehagen i dag med nissegrøt og tur til ludde plassen hvor julenissen ventet på oss så da vi kom tilbake til barnehagen var jeg temmelig utslitt men godt med pause var det. Da jeg kom hjem fikk jeg nyhet om at det var en pakke som var kommet til meg fra mamma, jeg har ventet på den siden mandag nå og den kom ikke før nå. Kjedelig når posten går tregt men sånn er det i juletidene.

Adventsluke 2

 

2. Desember

Jeg sitter i sofaen med pcen i fanget god og mett etter en litt sen middag og kan endelig slappe av med en julebrus etter en lang dag på jobb i barnehagen og andre daglige gjøremål. Det er godt å kunne slappe av for seg selv innimellom, og jeg har nå lest ut bok nummer tretti i den spennende bokserien Soloppgang som jeg er så hekta på å lese, det er alltid noe nytt å vite i hver eneste bok og jeg gleder meg til neste bok kommer ut den 28. desember. Vanligvis leser jeg ikke så mye bøker men denne fikk jeg sansen for å lese videre på fra første bok.

Har du en bokserie du leser?

Adventskalender

1.Desember

Så var vi kommet til den siste månen i året nemlig jule månen desember. Adventstiden er begynt og kalenderen teller ned dagene frem til jul og julepynten er tatt frem både ute og inne. Jeg kommer til å ha samme type kalender i år som i fjor at jeg hver dag kommer med et bilde jeg har tatt løpet av dagen. Så vi får se om julestemningen kommer frem litt etter litt. Ute ligger det litt snø på bakken men det vil nok fort smelte bort i de neste dagene vil jeg tro noe det har gjort tidligere, kjedelig men det kommer nok mere nærmere jul får jeg håpe. I dag har vi vært uten internett en stund men det kom heldigvis tilbake så jeg kunne poste første luke i kalenderen, så har vi vært på butikken å handlet inn for uken og litt julebrus og lønna ble like fort borte som den kom.

God advent alle sammen. 

Første søndag i advent

Første lyset i adventsstaken er tent, middagen er på kok og julemusikken på spotify lista spilles for fullt på pc-en mens julestemningen sakte men sikkert sniker seg innpå. I dag orket jeg ikke sove lengere enn til klokka var ti og det synes jeg faktisk er en grei tid å stå opp i helgene på, da sover man jo ikke bort hele dagen heller. I helga ar vi hatt besøk av Tor Martins tante og søskenbarn som var veldig koselig også hadde vi en koselig familiemiddag i går med ovnsbakt laks noe som var kjempe godt, jeg kan virkelig ikke sette ord på hvor mye jeg ELSKER ovnsbakt laks, det er bare så herlig.  

Men nå som det er advent og FØR desember starter så tenker jeg å ha julekalender på bloggen, men vet ikke helt hvordan enda om jeg skal gjøre som i fjord eller noe nytt.

Har du noen ideer til julekalender?

Adventsluke 2020. Desember

I dag har jeg ikke gjort noe særlig mye mer enn og fått pakket det meste klart til jeg skal dra nedover til Namsos på mandag, har bare et par småting igjen før jeg kan lukke og låse men det skal jeg ta i morgen tidlig, nå er det snart natta. Ellers har jeg bare sitter i stua foran tv og sett litt filmer som har gått på skjermen med en god kopp varm hjemmelaget kakao noe som var ganske godt i og med at det var mitt første forsøk på å lage det fra bunn av.  Bilde er av lysekrona over stubordet som speiler seg i kakao koppen min. 

Adventsluke 19

Herregud som dagene går og det er allerede 19. Desember. I dag har jeg fått gjort ganske mye blant annet bakt flatbrød sammen med mamma og pyntet juletreet (som er hentet fra hytta) også lagt pakkene under, og flere ting skal bli gjort i kveld men først tar jeg meg en velfortjent pause ifra alt strevet. Merker at ting begynner å bli litt stressende nå sidenom få dager drar jeg Nord-Trøndelag til kjæresten og svigerfamilien for i år skal jeg for første gang ikke være hjemme i jula, det gleder jeg meg veldig til også vil jeg helst ha ting pakket og klart til i morgen kveld helst. 

 

Adventsluke 1212. Desember

Både i går og i dag har det blitt litt julebakst her i huset. I går var det kokos makroner med litt sjokolade på toppen og i dag ble det krumkaker, så i dag har jeg stått i flere timer på kjøkkenet og laget masse gode herlige krumkaker som er en av mine favoritter i juletiden. 

Adventsluke 99. Desember

I dag fikk jeg noe rart i advents pakken, jeg skjønte ikke med det første hva det var men så skjønte jeg tilslutt at det var en EGGKLOKKE. Jeg synes den var rar til å være en egg klokke til å begynne med men etter å ha prøvd den ut etterfulgt av et lite uhel og sår på foten er den faktisk ganske så genial synes jeg, og den kommer garantert til å bli brukt en masse når jeg flytter ut med kjæresten min til sommeren. 

Adventsluke 8


8. Desember

Akkurat i siste liten før batteriet på kamera tok slutt fikk jeg tatt bilde av den fine snøkula mi til kalenderen. Etter å ha vært hjemme alene i helgen har vaskekjelleren blitt fylt opp med kllær i hytt å pine, så i dag har jeg fått unnagjort den store haugen med skittenklær som nå henger til tørk. Greit å hjelpe litt til hjemme med diverse ting nå som det snart er jul.

Adventsluke 7


7. Desember

Etter to dager med juleverksted, laging av søte ugler og snøstjerner ved spisebordet i stua har hele huset blitt fullt av glitter over alt på gulv og bord og gulvtepper så i dag måtte det støvsuges skikkelig godt for å prøve å få bort det meste av alt glitteret. Tror ikke mamma hadde blitt så kjempe glad hvis hun så det var masse glitter over alt hehe. Det vi laget skal vi gi bort i gave til noen i gata så håper at de vil like det og bli glad for det. 

Adventsluke 5


5. Desember

Dagen i dag har gått til det ene og det andre, blant annet litt juleshopping på Jekta Storsenter hvor jeg fikk kjøpt meg to nye bukser til 400kr og litt andre småting. Utover kvelden ble det fiskeboller i hvitsaus til middag og litt etterpå ble det juleverksted med min lillesøster hvor vi hadde på julemusikk på og laget ugler av doruller som ble skikkelig søte og mange snøfnugg av ispinner, det var gøy og litt grisete men koselig så mere juleverksted og uglelaging blir det i morgen.

Adventsluke 4


4. Desember

Tanken i dag var å ta med kamera til byen for å ta bilder av all den fine julestasen som henger rundt over alt, men så langt kom jeg ikke siden jeg hadde et jobbintervju hos PVS (Pedagogisk VikarSentral) klokken tolv og etter det var jeg innom husfliden for å kjøpe litt garn til mamma, så kameraet ble liggende hjemme isteden men skal ta meg en tur igjen snart og få tatt litt bilder. 

Adventsluke 22. Desember

Det snør det snør tiddelibom. Hva er vell jul uten snø? Jeg kan ikke forestille meg en Desember måned uten noe som helst snø, for snøen er en sto del av julestemningen hos meg hvert eneste år. Hele tiden har jeg gått rundt å tenkt ofte på at snøen skal komme og tenkte jeg det ikke at det ville komme noe ganske snart, i natt kom det en liten mengde og litt sludd utover dagen. Håper nå at snøen vil holde seg hverfall til etter nyttår og at den ikke regner bort igjen på en stund som den gjør nesten hele tiden.

J u l e k a l e n d e r - Jakten på julestemningen1. Desember

Gjennom Desember er tanken at jeg skal gjennomføre en Julekalender på bloggen hvor jeg hver dag kommer med et bilde frem til jul. Advents tiden er i gang, julepynten er på plass ute og inne og hver kveld fremover blir det tv-titting med rød og blånissene (månetoppen) på skjermen. Så i dag har jeg jobbet litt med viktige papirer, og vært ute for å se om det var noe julestemning å finne men det var lite for her mangler vi snø for at det skal bli noe julestemning. Men den kommer vell forhåpentlig vis etter hvert, selv om jeg vil tro at dette blir en jul uten snø.

Da er første luka i kalenderen åpnet. Og jakten på julestemningen fortsetter i morgen. God advent alle sammen. 

hits