L A N G H E L G

Nå har vi langhelg her på skoln fra Torsdag til Søndag og det vil bli litt arbeidsoppgaver å gjøre selv om det er fri, jeg skal vaske korridoren og stua på sødag.. jippi det blir gøy. Så de dagene frem til søndag blir det ikke noe som helst blogging fra meg eller internett siden hovedbygget blir stengt da de dagene. Men i helga så skal jeg videoblogge så da kommer svarene fa spørsmålsrunden på video og det blir en My Roon Tour video tenker jeg. Har ikke stort mere å komme med så vi blogges på søndag eller mandag.

-Tine

I`ts Friday

Hallo igjen

Denne uken synes jeg har gått veldig, utrolig fort og plutselig var det blitt fredag og endelig er det helt igjen. I dag har vi hatt valgfag #TagYourShoes og vi var ute hele dag, jeg kjente at det var utrolig deilig å være ute såpass lenge, det ble ikke bare bilder men det måtte bli litt lek i snøen også og det var gøy å bli helt begravet i snøen.

Vinteren er min favorittårtid selv om det kan være ganske så kaldt. Nå har det begynt å bli ganske mye snø her og det ser ikke ut som at den kommer til å regne bort med det første, sånn egentlig skulle det nå vært rundt over en meter med snø her men det er det jo ikke kanskje nesten en halv meter med bare myk snø akkurat nå.

Neste uke fra torsdag av så har vi langhelg fra 30.1 - 3.2. Jeg kommer til å være på skolen da men internett tilgang vil det være lite av siden skolen vil være stengt, så det bli lite med blogging da. Så ikke glem spørsmålsrunden som er oppe og går, svarene kommer på video etter langhelga. 

New York

Hei

Nå har nedtellingen til skoleturen som er i mars starten og fant ut at det er nå bare 54 dager igjen til vi drar til New York, pluss det blir da to dagers reising (56?). Jeg har nå ordnet en kategori kaldt New York, så fremover litt innimellom kommer jeg til å blogge litt diverse om skoleturen, og når jeg er der ikke minst selvfølgelig

Vi har hatt gjennomgang av turen en gang tidligere før jul men husker ikke noe særlig mye av det akkurat. Det jeg vet om opplegget for øyeblikket er at det blir halvdags sightseeing med guide, NYC-pass med inngangsmuligheter til forskjellige attraksjoner, Empire State Building, The Metropolitan Museum of Art «Planetariet», The Museum of Modern Art, Frihetsgudinnen og Top Of The Rocks eller Guggenheim.

Alt dette blir fordelt på de dagene vi skal være der, tror vi skal være der i en uke eller 10 dager er ikke helt hundre prosent sikker men vi får mer informasjon om turen nå som det begynner å nærme seg. 


-Tine

 

Hotell Bjerkely

God morgen lesere

 

I dag våknet vi Bjerkely elever opp til en uvanlig men en kjempe koselig morgen, jeg tro de fleste av oss kom til hovedbygget og ble ganske sjokkerte og forvirret over hva som møtte oss til frokost. Lærerne hadde kledd seg som kelnere og serverte oss egg og kakao til frokost, det var veldig godt og den beste frokosten jeg har spist etter at jeg kom hit.

I går fikk jeg endelig Photoshop igjen på pc`n min etter at prøveversjonen gikk ut for noen måneder siden så nå kan jeg sette sammen ny blogg header, redigere bilder og lære meg mer med Photoshop. Denne uka holder vi bare på med og rediger bildene vi tok med Viken FHS sist uke, ellers er det ikke mye som skjer her.

 

Hva gjør du i dag? 

Sunday funday

To uker med lite søvn og mye jobbing er ENDELIG OVER. Viken FHS dro i går og det merkes godt at det ble ganske så stille her nå men det var så herlig å sove lenge i dag, hadde jeg ikke stått opp så hadde jeg nokk ligget enda i senga og bare dratt meg. Men i dag blir det ikke noe særlig slæp off på meg for i dag må jeg ta å få vasket romme mitt, det har ikke vært vasket på over en måned nå og det er ikke noe særlig trivelig å se en masse digre støvdotter sveve over gulvet hvor enn du går i rommet, så det må tas.

 

Så etterpå når jeg er med romvaskingen skal jeg slå meg ned i sofaen med en film sjokolade og brus å bare kose meg og slappe av.

Hva skal du gjøre i dag?

-Tine

planer for morgendagen

Nå gleder jeg meg virkelig til i morgen for da har vi fri og bare kan slappe av helt i helga, og det kommer til å bli så herlig etter to LANGE UKER med skikkelig stress nattjobbing og lite søvn med Krogvold og Viken på besøk om hverandre.

 

I morgen siden vi har vi tenkte jeg at jeg skulle stå opp skikkelig tidlig og gå en tur til butikken som er 3km unna skolen her, og når jeg er tilbake skal jeg vaske rommet mitt for nå trengs det skikkelig, rommene har ikke vært vasket siden før jul på snart en måned og allerede ser jeg det flyr hybelkaniner og store støvdotter bare jeg går over gulvet nå. Så utpå kvelden er det maskeradeball og nå skal jeg gå og få laget meg en maske.Hva gjør du i dag?

-Tine

Bilde av meg og Morten Krogvold

Det var sykt morsomt å ha Krogvold på besøk forje uke, det lite søvn men det var så verdt det. Følte at jeg ble litt inspirert og lærte mye fra han under workshopen. Kommer til å treffe han igjen på Nordic light senere i år og det gleder jeg meg til.

Photoshoot med Viken FHS

Hei
I dag holder vi på med en fotoshoot med Viken FHS som er på besøk hos oss til lørdag. Vi skal snart begynne å ta bilder inne i "spøkelseshuset" smia, må bare vente til modellene er ferdig med stylingen før vi kan gå.

Siden fredag har det snødd noe veldig mye her og i helga(?) så var det -20 grader ute så jeg er godt kledd med varme klær nå som vi er ute i snøværet, det holder på enda å snø så nå håper jeg virkelig at det blir mye snø her, og sånn egentlig skulle det nå vært to meter med snø her og mange minus men hver gang det har snødd litt så har det bestandig regnet bort igjen rett etterpå, noe som irriterer meg siden jeg er en av de her på skolen som liker snøen selvom det er kan være kaldt og vått innimellom, men fine snøbilder blir det hvertfall :-)

Pappa, hvor ble du av?

Idag hadde vi seminar med Willy Ludvigsen, han fortalte livshistorien sin om faren hans som forsvant og som aldri kom tilbake. Det var en utrolig sterk historie å høre på og det ble verre når vi så dokumentaren om den hendelsen hvor de dro til det stede for å lete etter faren etter 29 års leting. Jeg begynte å gråte flere ganger og det var så utrolig trist, og mens jeg satt der begynte jeg samtidig å tenke på min pappa som gikk bort for en del år siden og som jeg aldri vil få tilbake.

-Tine

K r o g v o l d

For en spennende og lærerik uke dette har vært, de fleste av oss var nok ganske sliten og trøtte etter noen lange dager/kvelder med jobbing av oppgaver og workshop i mørkt rom. jeg holdt på å duppe av litt innimellom men klarte å holde meg våken gjennom workshopen og utover kvelden. Det beste med å gå på folkehøyskole må være at vi får en masse kjente folk hit, og denne uka har vi hatt den verdenskjente fotografen Morten Krogvold på besøk.  

Disse dagene har vært veldig slitsomme eller ikke så veldig men det har vært litt mye stress, Det var åpning av bildeutstilling med Krogvold, vi fikk to oppgaver av av han som vi skulle gjøre den ene var en portrettoppgave også var det en frioppgave som vi kunne gjøre hva vi ville med. Det var en utrolig opplevelse å få Morten hit å kunne få muligheten til å være med på hans mange workshop, få tips, inspirasjon og hans meninger om bildene du har tatt.

Morten Krogvold er en utrolig flink fotograf, han kan virke litt streng og sånt men faktisk så er han en utrolig trivelig og hyggelig person som sier meningene sine rett ut og helt ærlig. Naturbilde jeg tok og viste frem likte han veldig godt bortsett fra det med lyset mellom trærne som jeg nå har kuttet bort. Neste uke kommer Viken FHS på besøk så da blir det nok lite nattesøvn da også. Bilde av meg og Krogvold kommer i dette innlegget etterhvert.-Tine

E.l.v

Hei alle sammen. 

Jeg burde egentlig ikke sitte på nett nå siden vi har Krogvold denne uka men må jo oppdatere litt om hva som skjer her. Nå er vi alle godt i gang med oppgavene som vi har fått av Morten Krogvold, oppgavene er en portrettoppgave og en frioppgave vi kan gjøre hva vi vil med. I dag sto jeg opp kjempe tidlig og var ute og tok bilder i skogen med Thor fra klassen og David fra tegneserie til klokken var halv ti. Når vi kom tilbake var det workshop med Krogvold fra ti til seks, det ble mange timer å sitte der men det er verdt det så lenge man lærer noe utav det. Så i kveld/natt skal jeg sitte oppe å jobbe med oppgaven så jeg blir ferdig i tide for i morgen er det fremføring av bildene vi har tatt til oppgavene. Nå må jeg jobbe videre med oppgaven. 

 

Dette tok jeg i dag ute i skogen, måtte vente veldig lenge før det ble lyst ute så det var mulig å ta bildene.Hva synes du om bilde?

-Tine

Tilbake på Bjerkely


Hei! Nå er jeg endelig tilbake på skolen etter en den lange ferien hjemme i Tromsø. Det var så godt å være tilbake på Bjerkely FHS og se alle igjen, ferien føltes så mye lenger enn det egentlig var. Jeg kom for en god stund siden og jeg er fortsatt sliten etter den åtte timers lange reisen fra Tromsø og hit.

 

Denne uken eller måneden kommer til å bli kjempeflott, det er så mye som kommer til å skje. Det er åpning av fotoutstillingen vår med Norge mest kjente fotograf Morten Krogvold som kommer å skal være her i tre dager og skal ha workshop med oss. Det beste av alt er at det kommer til å bli lite søvn disse dagene når Krogvold er her, og etter de lange nettene jeg var oppe i ferien er ikke døgnrytmen min helt på plass enda så jeg håper dette går bra og at jeg klarer å stå opp om morgenen her etter.

 

Hva har du gjort i dag?

-Tine

Portrett bilde av en venninneHva synes du om bilde?

-Tine

photography

Den lange 2,5 ukes lange ferien nærmer seg slutten nå og jeg må virkelig prøve å få på plass døgnrytmen min ASAP. De neste dagene skal jeg legge meg så tidlig som mulig, kommer jeg tilbake på skolen og forsover meg til morgensamling blir det mye fravær og det er noe jeg absolutt ikke vil ha. Om bare tre dager er jeg tilbake på Bjerkely og jeg gleder meg så enormt til å se alle sammen igjen, denne ferien føltes så uendelig lang. 

Jeg kan tenke meg at det er en del av dere som har lyst å lære litt med foto, så når jeg er tilbake på skolen tenkte jeg at jeg skulle ta og skrape sammen litt tips om noen er interessert i det. Vi på foto har hatt en masse oppgaver til nå som jeg enda har liggende og det er jo alltid gøy å lære noe innen foto. Male med lys, Ord blir bilde, Blender og Lukkertid, B&W og Black Boxing er noe av det vi har holdt på med det første halvåret. 


-Tine

Rakettbilder

Jeg fikk tatt en del rakett bilder ute noen med digital kameraet og noen med speilrefleksen så jeg legger ut de som ble bra, de tre øverste bildene er tatt med nikon og resten er fra digitalkameraet. Jeg må si at jeg ble ganske overasket over hvor bra rakett bilde jeg fikk med nikon på bilde nr tre.

Fikk du tatt noen rakett bilder ute?

-Tine

hits