Nydelig vær

I dag sto jeg opp mye tidlig enn det jeg vanligvis pleier å gjøre, var litt rart men alltid greit å stå opp litt tidligere for å kunne få med seg dagen når det er nydelig vær ute. Siden det var sol og varme ute tok jeg meg en tur ned i fjæra og tok litt bilder, fikk en del men det ble fort kaldt siden jeg ikke hadde kledd meg til å være ute lenge så det ble bare en kjapp tur ned og opp igjen men herlig var det. Tenker jeg må ta noen flere bilder litt senere kanskje, alltid gøy å ta bilder og dele dem. Flere bilder kan dere dere se på instagram profilen min @tineir3n

Mor Monsen

Denne kaka er en av mine favoritter og så utrolig god og ganske lett og lage. Min mormor har denne kaka nesten bestandig når jeg er på besøk, og etter å ha sett hun lage den flere ganger og spiste mye av den var det ingen tvil om at jeg fikk lyst å lage den også.

Så i dag har jeg fått bakt mi aller første Mor Monsen kaka, og den ble utrolig god også, nam.

 

 

Her er oppskriften på kaka.

 

Det du trenger er:

 

300gr melange

300gr sukker

1ts bakepulver

4 egg

300gr hvetemel

En neve mandler

 

La smøret stå på kjøkkenbenken i noen timer så det blir mykt, da blir det mye enklere å blande sammen. Del det gjerne opp i biter da går det litt fortere.

 

Bland først sammen smør, sukker og bakepulver.

Deretter har du i eggene ett av gangen og blander inn.

Tilslutt har du i hvetemel litt av gangen og blander det sammen til en god røre.

 

Hakk mandlene opp i biter for hånd og ha så deigen i en langpanne, strø de hakkede mandlene over med litt strøsukker på og stek i ovnen på 160 grader i 30 minutter.

Ny uke, ny måned

Så var vi allerede kommet inn i årets tredje måned nemlig Mars, jøss så fort tiden egentlig går når man ikke følger med hehe litt sykt men jaja kan jo ikke stoppe den heller da.

Isteden for at dagene går til ingenting har jeg tatt frem strikketøyet mitt (igjen) og begynt å strikke meg ferdig på de små prosjektene jeg startet med på for lenge siden, er kjedelig å bare ha ting gjort halvferdige og som bare blir liggende i garnboksen. Det hender innimellom at jeg legger bort strikkingen og ikke tar det frem igjen før måneder etterpå men nå skal det strikkes masse fremover.

Onsdag skal jeg dra ut på "bondelandet" til mine besteforeldre i Balsfjord en ukes tid, har ikke vært der eller sett dem siden juletider så det skal bli koselig å være der en liten stund, tenker jeg begynner smått å finne fram litt ting i kveld og sånt. Jeg skal prøve å få oppdatert bloggen mens jeg er der, lage litt videoer kanskje og sånt så jeg har hvertfall Internett på ipadn så blogging der er null problem.

Følg meg gjerne på instagram for flere oppdateringer @tineir3n.

Håper alle får en fin uke.

hits