Polaroid

Hei!

Når vi var på skoletur til USA var det en ting de fleste kjøpte seg og det var Polaroidkamera, tenkte jeg måtte få meg et sånt tøft kamera jeg også siden jeg så hvordan alle de andre bare knipset bilder i hytt å pine uten stopp. Kjøp deg polaroid hvis du vurderer det! Det som også er bra med sånne bilder er at man kan henge de opp og lage en polaroidvegg noe som jeg synes er ganske stilig. Til nå har jeg fått tatt en god del bilder og jeg har allerede begynt lage polaroidvegg med bildene og det er ganske gøy. 

Mitt kamera kjøpte jeg på B&H i New York som er verdens største fotobutikk og modellen er FujiFilm Instax Mini 300. Det er også muligheten til å få kjøpt polaroid kamera på eBay, pluss film. Jeg kjøpte mitt i lilla men det går også ant å fås i andre farger om man vil ha det. Kameraet var ikke så veldig dyrt heller og i USA er jo det meste ganske billig så jeg betalte 105 dollar med film og hvis man regner det om til norske blir det 623 kroner og det var virkelig verdt pengene synes jeg.

Filmen jeg bruker til kameraet mitt er FujiFilm Instax mini Instant film. Kjøper du en pakke med film får du 20 bilder, men i hver film er der 10 bilder (10x2). På mitt kamera slår man det på bare ved å dra ut linsen. Det som er litt annerledes med et sånt kamera er at man ser ikke gjennom selve linsen som man gjør på digitalkameraer, så man vet ikke alltid om man treffer det man skal ta bilde av. Det handler mest om å bli vandt med kameraet.


Hva synes du om Polaroid?

Borte i helgen

Hei hei. 

Denne helgen blir jeg borte siden jeg skal i konfirmasjon til søskenbarnet mitt som er i morgen,
og det blir heller ikke noe blogging fra min side siden det ikke er noe tilgang til Internett der ute. 
Ha en fin helg alle dere, så blogges vi på søndag.

-Tine

Male med lys

Fotografi betyr egentlig maling med lys og det er utrolig mye man kan få tatt bilder av hvis man bare lar fantasien og kreativiteten ta overhånd. Dette er noe jeg synes er veldig morsomt å gjøre og bildene blir kjempe stilige, det er bare å la kreativiteten ta overhånd.

Teknikken er ganske enkel. Det er bare å sette kamera på et stativ i et mørkt rom eller du kan være ute hvis det er mørkt. Manuelle innstillinger, selvutløser og lang lukkertid. Tenk eksponeringstid og belderåpning. Bruk en lommelykt eller glow sticks, så er det bare å gå foran kameraet og gjøre masse bevegelser med lyset.-Tine

Svar på den ubesvarte spørsmålsrunden?Hva gjør dere på folkehøyskolen?...
Ganske mye forskjellig. Vi har en timeplan som sjelden er lik hver uke.

?Hvilke fag har dere?...
Her på skolen er det tre linjer det er tegneserie, animasjon og foto og til høsten skoleåret 14/15 er det spilldesign. Det meste av undervisningen vi har er felles også er det selve linjefaget hvor vi er hver for oss.

?Har du ofte hjemlengsel, og savner du Tromsø?...
Det har skjedd en gang hvor jeg har fått hjemlengsel men ellers nei. Jeg trives så kjempe godt her at når vi har ferier har jeg ikke noe lyst å dra hjem til Tromsø, I wanna stay here with my people.?Hvordan har du det for tiden?...
Jeg har det ganske bra, litt trist at det snart er sommerferie.

?Om 10 år, hva gjør du da?...
Jeg håper på at jeg da har en fast jobb med god lønn

?Er du glad i dag?...
Glad og blid som dagene er lange, så ja hver dag. 

?Hvorfor startet du å blogge?...
Det er ganske lenge siden nå siden jeg startet å blogge, også har jeg hatt ganske mange blogger før denne som jeg har nå. Men jeg blogger mest for å ha noe å kunne se tilbake på.?Hvordan holder du motivasjonen oppe til å blogge?...
Umm.. Det er ikke at jeg alltid har motivasjon til å blogge og jeg gjør det selv når føler for det og når jeg kanskje ikke har noe å gjøre.

?Hvilke blogger leser du?...
Jeg leser ikke så veldig mange egentlig, før var det bare JB blogger men nå leser jeg ingen av de lengere. Så de jeg leser fast nå er Tcmn, Voe, Tuvaw, Mammatilmichelle og Fotballfrue

?Hvor bor du nå?...
Jeg bor som regel på skolen men bortsett fra det så bor jeg hjemme

?Har du kjæreste?...
Ja det har jeg, vi har vært sammen i over 2mnd nå og han er bare verdens beste go gutt <3

?Fester du?...
Nope aldri

 

?Hva er det beste du vet?...
Det er ganske mye og jeg kommer ikke på nå i farta hva det beste jeg vet men hvis jeg skal velge ut av matretter må det bli pasta..?

Hva synes du om svarene? 

-Tine 

hits