Pakking på G...

Nå er det kun bare få uker igjen til skolestart og jeg kan tippe at de fleste ikke har lyst å gå tilbake til skolebenken i det hele tatt, men det har jeg. Om nøyaktig 25 dager starter jeg et nytt kapittel i livet, og jeg gru gleder meg noe vanvittig til det hele starter at jeg har ikke ord til å beskrive det med.

Fortiden er det mye som skal gjøres her, for om ikke lenge flytter jeg sørover for et år og dere kan tro at det er en masse som skal pakkes og det er en KJEMPELANG liste over ting som skal med nedover, og det var visst mye mer enn hva jeg trodde som skulle være med. Jeg fikk brev fra skolen på fredag og der var det en liten oversikts liste av det man måtte ha med, jeg trodde vi fikk dyne, pute, sengetøy og håndklær der nede men det må også med tydeligvis. Og alt som skal med blir pakket i to store kofferter og en stor bag pluss håndbagasje, det høres litt ut som at jeg ikke kommer til å få med meg over halvparten av det jeg skal ha med sånn som jeg tenker det, men man vet jo aldri når det gjeller pakking.

Og den rom videoen kan jeg egentlig bare glemme, blir mest sannsynlig å ikke få tid til det nå som det skal pakkes og rommet blir kjempe rotete, men jeg kan jo vise rommet mitt på folkehøyskolen når jeg har fått kommet på plass der.

Men nå må jeg finne ut mer jeg skal pakke ned i kofferten, kan`ke ligge der når det skal mye annet i.-Tine 

Hvordan få til fine bilder

Å fotografere er morsomt, og det trenger ikke være vanskelig å få til vellykkede bilder til fotoalbumet. Bilder er også en flott gave, og alle setter pris på å få et fint bilde av seg selv. I denne digitale tiden er det kjempe enkelt å knipse i vei uten å tenke på at filmen er dyr og at framkalling av fiaskobilder er dumt. For når du har tatt en del bilder, er det bare å bla seg igjennom å slette det du syns ikke fortjener å beholdes. selv om de fleste lagrer digitale bilder på PC-en sin, er de gammeldagse papirkopiene mye kjekkere å ha.

Det er veldig enkelt å få framkalt bilder hos den fotobutikken du er kunde hos. Etter du har registrert deg på hjemmesiden deres er det bare og oversende de bildene du vil ha ett eller flere kopier av også kommer de dumpene ned i postkassen din etter et visst antall dager. Og da kan du klistre dem inn i fotoalbumet eller lage scrapbook hvor du kan bruke bildene. Det er også mulig å bestille forstørrelser, og et fint bilde i ramme er en flott gave å få.

De fleste amatørfotografer bør konsentrere seg om å ta bilder av personer og dyr. Naturbilder og kjente byggverk har en tendens til å være mye bedre på et postkort. Men for den som synes at fotografering er noe å satse på er det så klart viktig å beherske også slike ting. Hvis du vil ta bilder av dyr, gjeller det å nærme seg forsiktig. Hunder kan du for eksempel plystre på eller lage rare lyder så de ser opp på deg som tar bilde.

Når du fotograferer ute må du legge merke til hvor sola står, for den bør du ha bak seg så du ikke får motlys. En stor feil mange gjør, er at de har for mange folk på et bilde. Da blir det at du må stå lengere unna og slike bilder blir ofte bare en gjeng med ukjente skikkelser. Ta heller flere bilder av gjengen med to-tre stykker på bildet om gangen slike bilder, kaldt nærbilder, er mye finere.

Enten du tar bilder ute eller inne bør du tenke på bakgrunnen. En rolig bakgrunn gjør at motivet trer finere fram. Innebilder med blitz kan ofte skape røde øyner og alt for lyse ansikter. De røde øynene kan fjernes i et fotoprogram på PC-en. Ofte går det fint ant å ta bilder uten blitz selv om du er inne, da blir bildene «mykere» og du unngår de veldig lyse ansiktene. Blitz ute er også lurt noen ganger, men du må nesten finne ut av det selv ved å prøve deg frem ikke vær redd for å snu på kameraet det kan gi spennende bilder.

Ta mange bilder for øvelse gjør mester!

Var dette noe til hjelp?

-Tine

hits