Ghost Hunters - Video

Dette er slutten av videoen som vi laget sist fredag  

-Tine

Male med lys

I går utover kvelden var jeg og tre andre fra klassen ute i mørket og malte med lys, det var kjempe gøy og det ble mange stilige bilder ut av det. Aner ikke hvor lenge vi var ute men lenge var det hvert fall. disse bildene ble tatt med lang lukkertid på seks sekunder og litt mer, vi brukte lommelykt og sånn lys sticks med farger. 

 


Stjernehimmelen 

Hva synes du om bildene?

-Tine

6 km til Flisa

Herregud så lang denne dagen har vært, i dag gikk vi til Flisa som er 6 km unna Bjerkely og det var langt men en fin gåtur eller det var mer ukas trimtur. Vi hadde rebus fra skolen og inn til Flisa og i Flisa hvor vi ble litt kjent med den lille landsbyen som vi kommer til å ta en tur til i ny og ne. Byen synes jeg virket som et koselig lite sted ikke var det så stort akkurat da men stort nokk, også fikk jeg kjøpt meg litt det var bare to ting til rommet, tørkestativ og bokstaver hvor det sto Home ikke noe mer enn det. Tenkte jeg skulle få kjøpt litt mer men det kan jeg ta en annen dag.

Nå sitter jeg her i hovedbygget med folk og hører på musikk. Snart er det kveldsmat her om 40min og litt senere ut på kvelden når det begynner å bli litt mørkt ute skal jeg ta få gjort fototoppgaven som skal være gjort til fredag med kort og lang lukkertid.

 

Permalink til innebygd bildeBjerkely is my new home for a while. 

Hva har du gjort i dag?

-Tine

Blender og lukkertiden.

Disse bildene tok jeg i dag når vi hadde time. I dag lærte vi litt om blender og lukkertiden på kamera, også har vi i oppgave til fredag vi skal ta bilder og plukke ut fire av de beste bildene våre på blender og lukkertiden og levere inn på fredag. Jeg har enda ikke fått prøvd meg så mye på lukkertiden siden jeg var tom for strøm på kamera og det var for mye lys ute når jeg skulle prøve når vi hadde time, men skal prøve litt senere når det blir litt mørkt ute. I dag har det ikke skjedd så mye vi har bare hatt linjefag (foto) frem til middag, internatmøte og romsjekk, jeg besto og fikk godkjent var litt små nervøs men det ble godkjent noe jeg er glad for.  Hva synes du om bildene?

-Tine

En uke på Bjerkely

Da hadde plutselig en uke gått allerede siden jeg kom og så lagt er det kjempe bra. Det er masse trivelige folk kjempe sosialt og mye som skjer til en hver tid. Folkehøyskole er til å anbefale alle som ønsker å komme seg bort for en stund, nye omgivelser, nye folk å treffe osv.  På den tiden jeg har vært her så har jeg blitt mye kjent med klassen jeg går i, og lært meg ny fototeknikk kaldt fotoboxing, det var utrulig gøy og det ble mange spennende bilder ut av det. Også har vi laget vårt eget kamera pinholecamera som det heter og vi fremkalte de bildene på mørkerom, det var også veldig spennende. I går var vi på stranden og laget en båt av papp, vår båt var en av de som klarte å flyte men sank til slutt når den kom tilbake til mål.

 

 

I morgen skal vi ha vår første elevkveld her på skolen og så i dag har vi holdt på og jobbet med noe til underholdningen som skal vare i 10-15minutter, skal legges frem i morgen kveld så det blir spennende. Har mye å gjøre i dag så blant annet filming av en episode tv-serie om ett tv-team går på jakt etter spøkelser i et hus og jeg skal filme noe jeg er elendig til, så kommer sikkert til å bruke flere timer på å få det ferdig pluss så skal det redigeres og alt mulig annet. Vi var å så i huset der vi skal filme og det var litt sånn små skummelt der selv om det var midt på lyse dagen, jeg likte meg ikke der, blir mye verre når det begynner å bli mørkt når vi skal filme der, bare gleder meg til å få det overstått.

-Tine

On the beach

Her på Bjerkely slutter aldri moroa for her skjer det noe hele tiden. I dag har været vært bra og det er det fortsatt det er varmt og sol, litt skyet og vind. Siden været var så fint så måtte vi ta oss en tur på stranda alle sammen, det var et stykke å gå og skal jeg gjette er det kanskje like langt som til butikken fra skolen.

 

Da vi kom til stranda skulle vi lage en båt med papp plater og se hvilke båter som klarte å flyte med en person i, og vår gruppe var en av de som klarte å flyte alle de andre sank nesten med en gang de satte seg oppi men det var kjempegøy å se på.

 

På tilbaketuren så var det kjempe varmt eller det var varmt hele turen faktisk og man ble ganske så sliten når man gikk der i svarte klær og hadde støvler på beina med lester kjente jeg ble klam på beina. 

Nå sitter jeg i hovedbygged med mange andre studenter men må straks gå på rommet for ladde pcn min, orker ikke drage me ladderen over til hovedbygget.Hva synes du om bildene?

-Tine

Kamera av skoeske

I dag laget vi kamera, faktisk det første kameraet som ble skapt som læreren vår sa om jeg husker rett. Det første vi gjorde var å spraye skoeskene med svart lakk eller maling og så teipet vi esken så det ikke skulle komme inn noe lys og sånt. Det tok lang tid å lage det var mye taiping men vi fikk tilslutt prøve det ut, tenkte jeg sulle prøve å forklare mer men det klarer jeg ikke så ja. Etter vi hadde vært ute og tatt bilder var i mørkerommet og fremkalte bildene og det var morsomt og bildene ble ganske stilige. Nå er de da negative men vi skal ordne på dem så bildene blir positive. Tenk at jeg har brukt tusen vis av kroner på å kjøpe et kamera når jeg bare kunne ha laget ett istedenfor? 
Bildene jeg fikk tatt med det skoeske kameraet.

Hva syness du om bildene?
Hva har du gjort i dag?

FØRSTE SKOLEDAG

Første «foto» time i dag var faktisk utrolig gøy vi holdt på med BlackBoxing som det heter, og jeg ante ikke hva det var før vi begynte å fotografere. Vi dekket til vinduene med svarte søppelsekker, noen var inne på klasserommet og noen var inne i studioet. For å si det sånn BlackBoxing har noe med lyset å gjøre. Vi sto modeller for hverandre, en styrte lyset, en var modell og en tok bilder. Det var utrolig gøy og jeg lærte en masse på den første timen.

Etter hvert byttet vi, de som var i studio gikk på klasserommet og omvendt. På klasserommet var det rundt sju fotografer som tok bilder av en person. Herregud alle de kameraene som tok bilder i ett, vi hørtes ut som en gjeng paparazzier der vi sto. Men det var utrolig gøy, jeg gleder meg allerede til i morgen luer på hva vi skal da? Her er litt av bildene jeg tok, bilder av meg kommer etterhvert når jeg har fått dem fra en i klassen. 

 Hvordan har din første skoledag vært?
Hva synes du om bildene?

Ekorn & Katt

Det var så gøy å få bilde av ekorn for første gang, den var så kjempe søt.

-Tine 

18.08.2013Først må jeg bare si at noe av det aller verste er at det ikke er internett på internatet hvor jeg har rom og skal jeg ha nett må jeg gå hele den lange veien til hovedhuset hvor stua og matsalen er, men det er bare cirka 25-30 meter å gå dit så er ikke lange veien å gå. Så det vil nokk ikke bli så veldig mye med blogging med det første.

Nå har jeg vært her på Bjerkely siden fredag og jeg trives kjempe godt allerede, de fleste av elevene kom i dag. Dette stede er utrolig fint og kjempe stort og jeg har ikke fått sett alt enda men det meste har jeg fått sett. I dag hadde vi åpningsfest og rektor holdt tale også hadde to av miljøarbeiderne to små musikkinnslag og de var veldig flinke.

Jeg gleder meg til å få kommet skikkelig i gang og fått blitt litt mer kjent med folk her, det er kanskje litt tidlig å si det men jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte folkehøyskole. Det er kjempe sosialt mer enn hva jeg trodde det kom til å være for man har liksom nesten ikke tid til å være på rommet eller gjøre andre ting for her skjer det ting nesten hele tiden.

I går fikk jeg gått en liten tur på 6 km til sammen. Nærmeste butikk ligger 3km unna og jeg brukte en time hver vei, god trim var det men jeg må bare si at Converse er ikke å anbefale når man skal ut å gå turer da begynner det å gnage på tærne noe grusomt. Er det noe som er kjedelig å bruke penger på så er det skyllemiddel og sånt til å vaske klær og alt mulig annet, men nå må man jo bruke penger på sånt når man bor på internat.

 

Jeg bor på internat 1 (som er et jenteinternat) på rom 115 som er et dobbeltrom egentlig så jeg har mye plass akkurat nå som jeg ikke har så mye inne på rommet. Det er litt større enn rommet mitt hjemme. 
Stay tuned for more update

-Tine 

Ready Set Don`t Go

Herregud i morgen er «den store flytte dagen» og nå kjenner jeg nervøsiteten, spenningen og redselen bygger seg opp hakk etter hakk, og jeg har så mange blanede følelser at det er ikke til å sette ord på. Jeg drar grytidlig på fredags morgen og er ved skolen rundt om 2-3 tiden på ettermiddagen. Jeg flytter for første gang flere tusen mil unna familie, alt og alle til et sted jeg aldri har vært før eller kjenner noen. En del av meg vil dra, andre delen vil bli igjen her men jeg vet at jeg vil komme tilbake å se de igjen løpet av året.

For rundt en ? to måneder siden gledet jeg meg kjempe mye, nå er jeg nesten like nervøs / redd som da jeg skulle inn på klasse rommet og ha min aller første muntligeksamen (dritt skummelt var det, og glemmer det aldri) Det begynner vell nå sånn ordentlig å gå opp for meg hva det er jeg skal fremover. Nervøs, spent og redd samtidig, har en skjelven følelse her akkurat nå bare ved tanken på hva det er som skal skje. Skal jeg være helt ærlig så føler jeg meg egentlig ikke klar til å flytte, uansett om jeg er snart 20 år om litt under tre månder til, så kan man jo ikke bo hjemme for resten av livet og ha mamma rundt seg en dang må man ut og bli selvstendig og måte nye mennesker og klare seg selv ute i den store verden selv om det kan høres litt skremmende ut såm jeg har blitt fortalt flere hundre ganger av mine foreldre. Uansett..

Mange har sikkert hørt om countrysangeren Billy Ray Cyrus? I det siste har jeg hørt mye på en av sangene hans som passer til akkurat sånn som det er nå og den er bare så utrolig fin Ready Set Don`t Go, ingenting beskriver det bedre enn denne sangen synes jeg. Aner ikke hva jeg skal si mere, har så mange følelser at de er ikke til å sette ord på.

-Tine

Nytt år med blanke ark

Som de fleste vet er det ikke så veldig lenge igjen til skolestart, noen gleder seg og andre ikke men jeg gleder meg hvert fall utrolig mye til å begynne på folkehøyskole om mine enn en uke til. Jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg har gledet og gruet meg til dette kjempe lenge, et år med foto og TUSEN takk til de som har motivert meg så mye til og å søke å ta et år på FHS, dere vet hvem dere er og jeg hadde aldri gjort det hvis det ikke var for dere. 

Jeg tenkte at jeg skulle skrive litt om skolen jeg skal på, mange har spurt meg om hvor det er og hva jeg skal gå osv så da er det jo enklere å skrive det. Nå begynner det en ny start for mange og jeg kommer sikkert til å få endel nye lesere og og neders står det kort om meg.


Som jeg har nevnt tidligere skal jeg begynne på Bjerkely Folkehøyskole. Skolen ligger ute på landet i et landskap med åker, skog og vann i Åsnes kommune som er i Hedmark ikke langt ifra Flisa, cirka 2,5 timer ifra Oslo. Skolen er kristen og har fokus på det visuelle, har 90 elevplasser og fordelt på 4 linjer som er: Foto (Foto Art & Foto Fashion), Global, Tegneserie og Animasjon.

Bjerkely har 4 internatbygninger men 66 rom til sammen og hvert rom er på cirka 14 kvadratmeter. Internatene er rett ved siden av hovedbygget som er med spisesal, stue, administrasjon, gymsal og undervisningsrom. Internatene er både tre og murinternat og rommene kan brukes som både enkelt- og dobbeltrom og er møblert med seng, sofa, bord, stoler, pult med hylle, kommode, klesskap og gardiner.

Gjennom året er det 6 ferier (vi har 2 høstferier) og alle er på 10 dager. De første ukene for de som har valgt foto er det Kick-Off uke. Da man før prøvd ut litt av Foto Art og Foto Fashion og til slutt velger hva man vil fordype seg i mer av de to i tillegg til valgfag. Hele skoleåret er da tilsammen på litt over 84 000kr + / - . 

 

Hei Jeg heter Tine, jeg er 19år og kommer fra Nordens Paradis Tromsø. Mine interesser er selvfølgelig fotografering som jeg skal fordype meg mer i nå dette året, også hører jeg mye på musikk og er en del på data: Facebook, Twitter og blogg. På bloggen kommer jeg til å skrive om mitt år på folkehøyskolen pluss alt annet som måtte falle meg inn.

Mere får du vite gjennom bloggen. Kommenter gjerne i kommentarfeltet om det skulle være noe du måtte lure på. Bloggen er for å holde familie, venner og kjente der hjemme litt oppdatert på hvordan dagene mine er på folkehøyskolen dette året. Håper du vil følge meg videre. Følg meg gjerne på Twitter: Tinemor93 og Instagram: Tineir3n.

Håper du vil følge bloggen min videre
Kontakt meg på mail: 
tine.melk@live.no

 

-Tine

hits