Dagen gode og enkle middag

Dagen gode og enkle middag

Nå er dagens husarbeid unnagjort og godt er det, endelig kan jeg sette meg ned med pc`n i fange og slapp av og prate sammen med min kjære samboer før vi begge går til sengs. Dagen i dag har gått til ukas store innkjøp på spar hvor det var 10kronersmarked, og mye fikk vi til femhundrelappen bare.

Mens vi gikk rundt i butikken planla vi også middager for uka noe som er ganske så geit enn å måte dra på butikken hver dag og tenke hva man skal ha til middag. Da er det godt å ha mattilbud appen på telefonen og de tilbudene som kommer i posten innimellom som er godt til nytte.

Tenkte at jeg skulle starte med å dele litt mat og oppskrifter, dagens middager og sånt. I det siste har vi vært litt tom for middagsideer så jeg har skrevet en liste med forslag til middager om nødvendig samtidig som at vi ser litt på nett til enkle retter å lage. Men nå skal vi ta natta.

Dagen middag: Ovnsbakt Laks med tomat og purreløk

Tine <3

Namsos Martna 2015

Oj er klokka allerede så mye? Tror jeg stuper straks i seng for akkurat nå er jeg stuptrøtt men først skal jeg holde meg våken en liten stund til. Som overskriften sier så var vi på Namsos martna i dag og det var mye større enn det jeg hadde forestilt meg, vi har vært i byen i hele dag og er kjempe slitene begge to så jeg vil tro at en av oss hvertfall kommer til å sovne tvert når hode treffer puta om litt.

Vel det hele startet med at vi dro kjørte til flyplassen og hentet en kjendis som skulle komme så det var en limousin og mange fra amcarklubben som var med, jeg ante jo ikke hvem det var som skulle komme men jeg fikk høre navne hans men det ringte ingen bjelle før jeg faktisk så han.  Vi kjørte fra flyplassen i en laaang rekke med amerikanske biler som kjørte på rekke og rad fra flyplassen og det var skikkelig gøy, hadde lyst å filme der og da men det gikk ikke. Han som kom til Namsos på martna var Axel Rosèn, reaksjonen min var liksom «oj er det han som er her? Men da vet jeg hvem han er» Jeg fikk hilst og tatt bilde med han og han var ganske kul.

Etter bilder og sånt måtte vi forte oss til boden hvor vi skulle være i fire timer å selge lodd for amcarklubben, de timene gikk ganske fort og det var ikke så vanskelig som det hørtes ut så det gikk fort unna før to andre kom og overtok.

Ellers så gikk vi bare rundt i byen og snakket og koste oss med kjentfolk som også var i byen. Så mye fin og en kjempe fin hvit sommerkjole jeg fikk veldig lyst på men så lite penger som vi har nå er ikke det det aller viktigste som jeg må ha der og da. Først forestilte jeg meg at martna var et lite arrangement men i dag fikk jeg jo faktisk se hvor mye mer større det var enn det jeg hadde forestilt meg, og det var ganske mye folk i byen også. Akkurat som det bruker å være på 17.mai. Etter å ha vandret frem og tilbake hit og dit i byen i mage timer ble vi kjempe sliten og siden det var fint vær og varmt i dag så kom vi oss hjem en liten tur og slappet av en liten halvtimes tid før vi dro videre til butikken og handlet inn litt til helga.

Men nå blir det natta.. 

Tine <3

Do It Yourself ? Inspirasjon med steiner

Etter at jeg flyttet hjemme fra har det på en måte klødd i fingrene mine etter å gjøre noe, selv om jeg har Skappel genseren som enda er langt ifra ferdig så vil jeg ha noe annet også i mellomtiden når jeg ikke stikker. Jeg vil ikke at det skal koste penger siden jeg har litt økonomiske problemer for øyeblikket og har lite rå til å kjøpe ting noe som er veldig kjedelig. Så den enkleste middagen i dag var Risotto med søt chilli saus. Men Uansett tilbake til det jeg egentlig skulle skrive i dette innlegget. De gangene jeg ikke orker å stikke og heller vil holde på med noe andre prosjekter, så har jeg sett litt på nettet rundt omkring og funnet noe jeg virkelig fikk lyst til å gjøre og det trenger ikke koste penger heller eller ikke hvis du nødvendigvis har alt fra før av da. Fikk veldig lyst til å lage dørmatte med steiner noe jeg synes så fint ut. 


Tine <3

Tordenvær

Er det en ting jeg virkelig elsker å gjøre når sommeren begynner å ta slutt så å plukke blåbær. Her hvor vi bor er det MASSE blåbær rundt i skogen og de er kjempe store noe som gjør det mer gøy å plukke.

Da vi gikk var det ganske varmt i lufta selv om det var veldig overskyet kjente vi et par dråper så vi var ute en liten tur tidligere i dag og fikk plukket endel men så begynte det å regne, så vi ble sittende inne og bare ventet på at det skulle slutte å regne så vi kunne gå ut igjen å plukke mer. Men det skjedde ikke. Det regnet bare mer og mer. Regnet høljet ned som en foss og ikke lenge etter hørte vi buldring et stykke unna og det kom tordenvær over oss. Så vi tenkte at det ikke var noe vits i å gå flere turer ut i dag på bærplukking og været så heller ikke ut som at det skulle gi seg med det første.

Nå som det ikke er så lenge til Tor Marin starter på skolen igjen skal vi frem til da få til å gå ut og plukke blåbær så mye vi får til. Det synes jeg var en veldig grei deal. og vi får masse blåbærsyltetøy til å ha gjennom vinteren.  

Denne uka er det martna i byen så jeg og tor martin skal dit på fredag og stå i boden til Amcarklubben. Jeg har ikke vært på martna her før så det blir sikkert gøy.Tine <3

Blåbærtur

 

Hei dere. Hvordan har helgen deres vært? Akkurat nå i skrivende øyeblikk er både jeg og Tor Martin ganske så slitene etter en lang dag med mye dill og dall. Så det er ganske godt å sitte i godstolene fremfor tvn med en god kopp te før det blir natta.

Det er virkelig deilig og komme seg litt ut i skog og mark iblant, å når været er fint er det flott å utnytte det og ta seg en tur. I dag så har vi plukket blåbær i lysløypa rett i nærheten og vi fant ganske mye, å vi plukket nesten en halv soddbøtte. Er ikke så mye da men det ble en liten del. Så vi har fått rensket meste parten og skal kanskje ut i morgen også for å plukke mere, så blir det kanskje hjemmelaget blåbærsyltetøy på oss i vinter? Nam det blir godt. Jeg er ganske glad i å plukke blåbær, så hvert år når jeg finner årets første blåbær kan jeg plukke lenge og masse før jeg gir meg. Så blåbær er gøy bortsett fra at det ikke går bort fra klærne.

Tine <3

FREDAG OG HELG

God morgen mine millioner av lesere eller morgen er det jo ikke men formiddag, hehe. Nå sitter jeg og nyter en god kopp te mens jeg hører musikk på spotify og skriver på pcn min. Det er fredag og helg igjen, flere enn meg som elsker helger? Vet ikke helt enda hva jeg skal i helga men det frister litt å gå seg en lang tur etter veien her med musikk på ørene og bare være i sin helt egen verden, kanskje ta med kamera å knipse masse bilder til bloggen. Eller kanskje jeg lager en video? Får se hvordan helgeværet vil bli, akkurat nå er det sol og skyer men klager ikke på det.

Som der har sett har jeg laget litt mote kollasjer. Synes det er gøy og se dere liker det så kanskje jeg skal lage noen regelmessig og dele dem her på bloggen eller hva synes dere? Har også laget egen kategori hvor jeg legger alle kollasjene som kommer på bloggen. Så dere vet det jeg er ikke noe særlig flink med mote og sånt men jeg prøver å sette ting sammen å ser hvordan det blir.Hva skal du gjøre i helga? God helg folkens.

Tine <3

06.08.2015

Nå merker jeg at det begynner å bli natta og at jeg allerede er en smule trøtt. Jeg og Tor Martin har hatt Kose kveld og kost oss med brownies, brus og sett på en dokumentar av James Cameron kallt Deepsea Challenge, anbefaler folk å se den. En kjempe spennende dokumentar hvor han dykker ned til dyp som Titanic på 12.000ft. Og krigsskipet Bismarck på 16.000ft. Og hvor målet er og nå det dypeste stede på jorda. Marine gropa, I challengeer Deep. Som er 36.000ft. 

Ellers har vi jobber veldig hardt i dag. Rusket opp mer ugress, tatt frem noen steiner til blomsterbed og vannkrig. Eller det var Tor Martin som startet med å spyle meg ned med hageslangen så jeg ble helt gjennomvåt. 

En skikkelig regnværsdag

Dagen i dag ble til noe helt annet enn hva vi egentlig hadde tenkt oss. Hadde været holdt seg like fint som i går hadde vi fortsatt jobbet med blomsterbedet og kommet en god del lengere der, men ettersom at det ble et skikkelig regnvær så måtte vi nok bare utsette det til en annen solværsdag.

Været så ut til å holde seg ganske greit så vi bestemte oss for å ta oss en spasertur til butikken, men der tok vi grundig feil. Da vi startet og gå begynte det å regne litt men trodde ikke det ville bli et problem, da vi var kommet et lite stykke etter at det startet å regne ble det til pøsregn og vi var allerede klissvåte begge to inn til skinnet, så vi søkte ly i et busskur og ventet heller på bussen til byen istedenfor. Mens vi satt i skuret å ventet på bussen pøsregnet det for fullt og det eneste som manglet var litt torden og lyn for at det skulle blir skikkelig spennende. Jeg har ikke vært borti ett regnvær som dette siden jeg var på ferie i sverige for mange år siden det var litt gøy og høre regne bare fosse ned.

Men vi kom oss til butikken til slutt og godt var det enn så lenge, vi gikk rundt og fant det vi skulle ha pluss litt Extra. Mens vi gikk rundt og surret stoppet jeg opp og vurderte skikkelig å kjøpe fiskekaker siden det er noe jeg er kjempe glad i. Plutselig kom det en fremmed mann bort til meg og ga meg 100 kroner til å kjøpe fiskekaker for. Jeg sa først nei men han insisterte så da tok jeg de og sa tusen takk. Han hadde tydeligvis holdt øye med oss og prøvd å snakke til oss tre ganger mens vi da bare hadde gått unna han, virket det hvert fall som. Vi gjorde oss ferdige, betalte og skulle til å vente på bussen men så viste det seg at den allerede hadde gått. «hehe! Jeg har visst klart å feilberegne busstidene Tine, hehe ups sorry» - Tor Martin. Så vi ble sittende å vente enda to timer før vi klarte å komme oss hjemover.

-Tine

Hagearbeid

Å herregud som vi har styrt og jobbet i dag, jeg og tor martin er ganske slitene etter dagens arbeid ute i hagen. Vi har gravd opp og ordnet et skikkelig overgrodd blomsterbed, fått opp alt av røtter og mye annet dritt og gått fram og tilbake med tung trillebår. Vi skal fortsette i morgen også der vi slapp og hagearbeid er noe jeg sjeldent gjør men gøy er det hvert fall og det er virkelig trening i seg selv. Når vi er ferdig med det vi holder på med nå i blomsterbedet skal vi fylle på med ny fin jord og få plantet mange nye fine blomster, gleder meg til sluttresultatet. 

Nå har vi akkurat spist middag som var kylling og ris med grønsaker og det var kjempe godt med tanke på hvor mye vi har jobbet i dag, det var herlig med en sånn middag.

Fikk ordet en fin blomsterbukett da vi tok blomsterbedet som nå står på kjøkkenbenken.

Hva har du gjort i dag?

Tine <3

hits