En iskald tidlig morgen

Okay i dag må være den kaldeste morgen jeg har våknet opp til etter at jeg kom hit. Når jeg gikk ut døra i dag kjente jeg kulden bare krype innpå meg og jeg så bakken var skikkelig hvit og det var en masse frost, jeg aner ikke hor mange kuldegrader det var der og da men det kjentes ut som veldig mange kuldegrader hvert fall.

I dag hadde jeg valgfag og vi var UTE I KULDA og tok profilbilder, og som sagt tidligere så begynte jeg å fryse bare jeg kom ut døra. Vet ikke hvor lenge vi var ute sikkert en halv time eller noe og jo lengere vi var ute jo kaldere ble det, men hva gjør man ikke for bildene man må jo ofre seg litt en gang i blant. 

Etter valgfag hadde vi lunch og nå som det er iskalde dager så får vi kakao og kakao er virkelig tingen på kalde dager når du trenger å få i deg varmen igjen. Så var det interesse fag noe jeg ikke har på torsdager så fra klokka kvart på elleve har jeg fri resten av dagen noe som er kjempe deilig, så i dag benyttet jeg fritiden min til å vaske rommet og det trengtes så blir det en ny og siste vaskerunde på søndag før høstferien. Nå snart er det et foredrag en dame kommer hit å forteller alt hun har vært gjennom pluss det blir servert vafler og da må man jo såklart være med.Hvordan er det der du bor? 

-Tine 

S o o n

Idet siste har det blitt veldig mange nye bilder av meg når vi har jobbet med fotofaget. I går var vi i studioet og lærte om det med mannlige og kvinnelige lyssetting, og som alltid når det er nye oppgaver man jobber med så er det kjempe spennende og man lærer så utrolig mye selv om man kanskje ikke vet det selv. Uansett nå har vi begynt på en ny oppgave og hvor temaet er IDENTITET: Dette er meg! Måtte jo komme ut av helle oppgaven vi fikk utdelt, så sitter jeg her og blogger og hører på musikk noe jeg ikke akkurat skal gjøre da.

 

I dag når jeg skulle gå til hovedbygget i åttetiden så trodde jeg det begynte å regne men nei det var ikke regn, det var faktisk på en måte sludd men det var litt hardere så jeg vil tro at det vil begynne å snø veldig snart og at vinteren er like rundt hjørnet, gleder meg til å oppleve den første vinteren her nede i sør. Herregud, kom på at nå er det bare 9 dager igjen til vi har den første høstferien og da skal jeg dra hjem til kjære kalde Nord-Norge, Nordens paradis Tromsø. Det skal bli så godt å komme hjem for et par dager og se familien og alle igjen etter å vært bort i to lange måneder. I miss my homies.

Et av bildene som ble tatt i går på kvinnlig lyssetting 

Hva gjør du i dag?

-Tine

Seminar om Rus

Forkjølelse er virkelig noe dritt, dott i ørene og hører knapt, vondt i halsen, hoste og hele pakka. Jeg våknet rundt ett i natt og det kjentes nesten ut som jeg skulle kveles at jeg holdt på å kaste opp almost noe jeg ikke gjorde. Her på skolen er det mange som har blitt syk, sikkert halve skolen allerede, håper jeg blir bedre over helga hater å være syk.

 

I dag hadde vi seminar om Rus. Jeg forventet at det kom til å være like kjedelig som sist gang at en bare sto og snakket i hele tre timer grytidlig på dagen, men nei. Denne gangen var det helt annerledes. Han som hadde foredraget snakket litt og hadde musikk innslag innimellom og da merket jeg fort at seminaret ble mye mer spennende eller inntresant, og jeg klarte å følge bedre med. I tillegg så kjente jeg meg mye igjen i mye av det han snakket om. Alle seminar her på skolen burde ha litt musikk innslag, for da blir det så mye enklere å følge med. Han var veldig flink og spilte mange fine sanger, dette er den siste han spilte før vi var ferdig.

Sep 21, 2013 | seminar at school about drugs by tineiren on Keek.com

P H O T O S H O O T med Stian

Jeg ble spurt om å hjelpe til med portrett bilder så jeg bare sa «ja okei greit» så vi var da ute rundt i skoleområdet og fikk tatt en masse bilder, 40 bilder av meg faktisk. Kanskje litt mange bilder av meg under men det får bare være, tenkte jeg skulle dele de litt opp på det ikke ble alle på en gang men gjort er gjort. Bildene ble ganske fine og jeg er ganske fornøyd. Jeg har fått over bildene, redigert de fleste OG fått lastet med gratisversjon av PHOTOSHOP!

Jeg kan ingen ting med bilde redigerings program Photoshop, har selv prøvd meg litt frem og herregud jeg ante ikke at det var så avansert, jeg aner ikke hva de forskjellige knappene er til engang. Men photoshop er noe jeg har veldig lyst til å lære og heldig for meg så har vi et valgfag på skolen som går på akkurat det jeg har satt meg opp på, så hele morgen dagen skal jeg prøvd å få lært meg litt om det så det blir spennende å se hvordan det skal gå, jeg gleder meg. 
Hva synes du om bildene?

-Tine

Internatsmykking og valgfag

Hei. I hele går hadde vi internatsmykking hvor vi har om ett tema vi skal presentere på hvert av internatene.

Vi kom på at vi skal være karakterer fra bøker, kjente eventyr vi har lest. Jeg endte opp med å kle meg ut som LILLE MY fra mummitrollet, vi byttet tema i siste liten og det første tema var skurker og helter noe som ble litt vanskelig siden vi ettersom skulle kle oss ut og ta bilder og litt sånt. Jeg gikk da opp på kostymeloftet og fant meg en rød kjole og satte håret opp i en dott mere trengte jeg ikke gjøre egentlig, så gikk jeg rundt sånn resten av dagen nesten men det var gøy også da.

Prøvde å være sur men det funket ikke så bra 

Idag så hadde vi den første valgfag timen og jeg valgte fotobasic selvfølgelig, vi var rundt tolv stk og læreren vi hadde er dansk (vikar) men hun snakket litt begge deler litt norsk og litt dansk ilag så det var litt enklere å forstå henne, kjønte det meste hun sa men ikke absolutt alt heller da. Vi snakket for det meste om innstillinger, manuelle innstillinger på kameraet noe vi fotoelever hadde fått lært tidligere så vi fikk en liten repeat på den delen. 


så fokusert i timen 


Fine Thor..

Etter valgfag hadde jeg fri resten av dagen siden hver torsdag så er det interesse fag etter lunch og jeg har ikke noe interesse fag da så jeg tok å sov noen timer noe som var kjempe deilig, skal prøve å ikke fucke opp døgnrytmen min noe som ikke er så lurt å gjøre når man har skole. 

Hva har du gjort i dag?

-Tine

Bilder i mørkerom og fremkalling av film

Vi gjorde to ting i dag og som overskriften sier og det første var at vi laget vi bilder i mørkerom noe som ble veldig stilige bilder utav og den andre tingen var at vi fremkalte bildene som vi tok med analog kamera (Black & White film) det var veldig spennende. Etter å ha vert i mørkerom et par ganger og fremkalt bilder og sånt i kjemikaler har jeg endelig lært meg rekke følgen og hvor lenge papiret skal ligge i hver boks og man skal ikke blande klypene, det var vanskelig i starten men nå sitter det som støpt.

Fremkalling 1-2 Minutter
Stop 20 Sekunder
Skylling 5 Sekunder
og siste som er Fix 5 Minutter
Også fikk jeg to deksler av nmpfoto.blogg.no en jente i klassen. Tusen takk Nandita :)

-Tine

1mnd gått, 8mnd igjen

Er det mulig at tiden kan gå så fort? Det er helt utrolig at jeg har allerede vært her i en måned, kan ikke tiden bare slow down a little bit, please? Jeg skal prøve og ikke holde tellingen på hvor lang tid jeg har igjen her, det er nok med at gymlæreren gjør det, neida.

Til alle dere der ute som vurderer et år på folkehøyskole, GJØR DET! Om du er interessert i foto, tegneserie, animasjon, osv. finn en skole som har de linjene, det du er interessert i. Ta et år på folkehøyskole dere kommer ikke til å angre det kan jeg love dere, jeg har vært her i en måned nå og jeg stortrives og har blitt kjent med mange herlige folk.Etter at jeg begynte her har jeg lært kjempe mye og mere skal det bli, this is just the beginning. I går kveld hadde vi sukkerkveld hvor vi hadde konkurranse funny bunny, så på filmer og spiste masse snop jeg var temmelig sikker på at jeg kom til å være skikkelig kvalm når jeg skulle legge meg men nei det var jeg ikke heldig vis men det var en veldig koselig kveld. 

Nå sitter jeg på hovedbygget og hører på musikk og ikke gjør stort mye siden det er søndag, senere i ettermiddag skal jeg ta og få vasket rommet mitt så er det gjort siden jeg ikke har tid i morgen eller på tirdag så det må bli gjort i dag, hvis ikke blir det KLÆSK. Snart er det ikke lenge til den første høstferien (vi har to høstferier, en i oktober og en i november) da drar jeg hjem til Tromsø og jeg må si at jeg gleder meg kjempe mye til å komme hjem igjen det kommer til og blir så godt å se familien igjen I miss you guys so much<3 Må også hente litt ting og tang mens jeg er hjemme og har allerede en lang liste hengende på rommet. Disse to bildene under var til en oppgave hvor vi malte med lys og hadde modeller til og temaet vi hadde var spøkelser.

 

Jeg ser ut som em brud som er et spøkelse hahaha 

-Tine

Male med lys & Foto tur til Mølla

Når var jeg jeg sist oppdaterte? Føles som evigheter. Denne uka har vært kjempe herlig for at tegneserie og animasjon er ikke på skolen fordi de er på skoletur i Bergen og kommer ikke tilbake hit før i morgen kveld, så siden onsdag kveld har fotoklassen hatt skolen for seg selv og det ble ganske så stille etter at de var borte men det er veldig deilig også pluss vi som har kjøkkentjeneste har ikke så mye å rydde opp eller middag og kveldsmat.

I går på kvelden brente vi ting, stålull og tennisballer. Det var gøy og bildene ble fine, når hele klassen gjorde en ting sammen ble alt mye morsommere.

 


I dag hadde vi vår første foto tur til mølla, et godt stykke unna skolen. Jeg fikk tatt mange bilder og de ble som alltid fine etter å ha redigert de temmelig lenge.Permalink til innebygd bilde
Fire stykker i bilen klar til å dra tilbake til skolen


Jeg som hater slimete dyr synes det var gøy å holde denne lille karen -Tine 

Musikk kveld

God Morgen

Har en liten følelse av at denne uka blir litt lengere en vanlig men til nå har det gått fort. Denne uka har jeg fellestjeneste på hovedhuset som er kjøkkentjenesten, ordne opp etter middag og sette frem kveldsmat og rydde opp etterpå. Første dagen var det litt stress, men i går gikk det helt fint, vi var ferdig med å dekke på før tiden og når man samarbeider går ting som oftest litt fortere. Denne uka vil også bli veldig rolig fordi nesten hele skolen tegneserie og animasjon (på tegneserie er det TRE store klasser)skal til Bergen for ett eller annet og blir borte til søndag så da blir det ganske så lite å gjøre på kjøkkentjenesten.

I går tror jeg må være den beste og morsomste kvelden så langt etter jeg kom hit. For i går hadde vi musikk kveld hvor vi kledde oss ut etter vår favoritt artister, band osv.. og det var nesten som at din favoritt artister hadde bare plutselig dukket opp fra ingen steder det var: One Direction, Lady Gaga, Miley Cyrus, Hannah Montana, Billy Ray Cyrus og mange fler som jeg ikke tok bilde med. Sorry for litt dårlige bilder, hadde ikke tatt kameraet på auto fokus etter fotooppgaven vi hadde tidligere på dagen. Så på en måte fikk jeg nesten oppfyllt drømmen min haha.


Meg med 1D. Han i lyseblå skjorte tror jeg skulle være JB, så litt sånn ut.


Lady Gaga, meg og Miley Cyrus og hun siste vet jeg ikke hva hun var


Billy Ray Cyrus, I LOVE YOU BILLY!
Vi hadde musikkquiz, singstar og mye mer, det var kjempe gøy og jeg var framme og sang Britney Spears ? Baby One More Time med Ingrid som er en av miljøarbeiderne her, det var kjempe gøy og jeg sang med på mange andre sanger og stemmen min hørtes litt hes ut etter mye synging.

 

etter hvert som klokka ble 11 måtte vi tilbake til internatene selv om jeg overhode ikke hadde lyst til det, jeg var ikke noe trøtt men gikk likevel.  

-Tine

Kick-Off Uker

Denne uka og nese uke er det Kick-Off uker hvor vi lærer litt forskjellig om det tekniske grunnlaget innen fotografi, bli kjent med kamera, lys og komposisjon, bruk av studio, leking med lys, lang og kort lukkertid, liten og stor blender, som vi denne uka har jobbet med.

I går hadde vi seminar eller foredrag som jeg vil kalle det om kommunikasjon i hele tre timer, veldig interessant. Det ble ganske kjedelig siden det var så tidlig på dagen og at jeg enda ikke var helt våken der og da. Sitte i tre timer å høre på en som snakker og med 10 min pause, glad det ikke skal være noe seminar før om to uker igjen. På kvelden hadde vi grillkveld, vi satt bak internat tre og hadde bål, sang sanger og hadde det kjempe koselig og sånne kvelder er det hver lørdag hvis det er fint vær og ikke regn og vått i gresset.

Husker ikke stort fra hva vi har gjort denne uka, bruker å skrive i dagbok hver kveld men denne uka har jeg ikke skrevet noen ting så er ikke så enkelt å huske for øyeblikket. Fredag holdt vi på i studio og lekte med lyset. Neste uke blir det hvertfall mye foto og på Lørdag skal vi på en liten fototur til Mølla hvor enn i norge det er, prøde å søke men fikk opp fire steder i Oslo område og fire mellom Hamar og Lillehammer, så får se når vi drar dit.
-Tine

Foto oppgave - Male med lys

Som overskriften sier så var foto oppgaven i dag å male med lys, vi skal også gjøre dette på fredag. Malte litt med lys sist uke til oppgaven med lang og kort lukkertid, og faktisk så er det ganske morsomt å male med lys man får utrolig mange stilige bilder ut av de bevegelsene man gjør. 
-Tine

NSFF og opplæring i studio

I dag fikk vi besøk av en mann som var fra NSFF (Norges Selskap For Fotografi) for å si det enkelt så har vi meldt oss inn og vi fotoklassen blitt en klubb, har ikke funnet navn til hva vi skal kalle oss enda men jeg kom på Bjerkely Fotokubb noe jeg ikke sa høyt for jeg gadd ikke der og da. Som medlem av NSFF er det mye vi kan være med på. Vi kan melde oss på en masse konkurranser blant annet konkurrere i NM, få bildene våre trykket i årbok, vist på utstillinger osv. Det var veldig spennende hvert fall. 

Etter lunch fikk vi opplæring i hvordan vi bruker et foto studio, vi satte opp de mega store blitzene og prøvde oss frem hver sin tur å ta bilder. Jeg var den første til å stå modell og skal jeg være ærlig så er jeg ikke noe flink til å være modell, i tillegg til at jeg hater å se bilder andre har tatt av meg, men det var gøy og vi skal lære mer om utstyret og sånt etter hvert. Så nå får vi bruke foto studioet når vi har lyst. For øyblikket har jeg bare dette bilde av meg som ble tatt når jeg sto modell, skal få resten av bildene etterhvert.


Hvorfor kunne jeg ikke bare løpt tilbake til rommet og sminket meg i full fart? Jeg ser så stygg ut på bilder uten sminke.-Tine

 

To uker gått, starten på den tredje

Hei hei

Enda en uke er over og jeg har alt vært her i to uker, tiden går så sørgelig fort når man er på folkehøyskole siden her skjer det ting hele tiden at man har nesten ikke tid til å sitte stille å kjede seg, skulle nesten tro at man hadde vært er noen måneder allerede. Jeg har allerede vendt meg til sørlandske dialekten, gikk fortere enn hva jeg trodde det skulle gjøre.

Denne uken har vi gjort masse eller ikke så mye da, vi hadde mest informasjon. Mandag hadde vi den første gymtimen, jeg gikk en lang tur (med en gjeng andre som ikke valgte å være i gymsalen) som var kanskje rundt 2km. Vi hadde samarbeidsløype hvor vi gikk rundt på poster og gjorde forskjellige oppgaver akkurat det samme som orientering nesten, det morsomste og vanskeligste var når beina våre ble teipet sammen og vi skulle prøve å gå men det var veldig gøy, holdt på å ramle på slutten.

Permalink til innebygd bilde

Onsdag gikk vi til Flisa som er 6 km unna Bjerkely, det var langt men vi kom frem til slutt. Torsdag var det bare info hele dagen, jeg kjente jeg ble trøtt av alt pratingen men klarte å holde meg våken og Fredag hadde vi en ganske kort dag. Vi hadde fremvisning av bildene vi hadde tatt til oppgaven og lærte oss å se forskjellen på om bilde var tatt med lang eller kort lukkertid og om det var liten eller stor blender. Jeg kan ikke se så mye forskjell nå i starten men det kommer seg etter hvert. Lørdag var vi på stranden og lagde sandslott det var gøy føltes litt ut som man var tilbake i barndommen eller i barnehagen.

Permalink til innebygd bilde

I dag har jeg bare slappet av og ikke gjort så veldig mye egentlig, tok og vasket og ryddet rommet mitt noe som trengtes å gjøre siden hver eller annen hver tirsdag har vi romsjekk på internatene. Bare det å høre ordet vask frister kanskje ikke å gjøre men det må gjøres en eller annen gang uansett og faktisk er det ikke så mye som skal vaskes og sånt heller, men når det kommer til internatvask, hovedbyggvask og klasseromsvask da er det litt mer som skal vaskes. Jeg har allerede hatt klasseromsvask da måtte jeg vaske det store fotostudioet noe som tik sin tid, for her på skolen har vi ikke noe som heter vaskere, her må vi ta tak i den jobben selv.

Så nå sitter jeg her i hovedbygget og hører på musikk og bare gjør ingenting, tenkte at jeg skulle gå tilbake til internatet og lese en bok siden her skjer det ikke mye mesteparten av folket her er enten på internatene eller så sitter de og ser film inne på A-salen. Er det en ting som har  irritert meg litt i dag er at Selena Gomez er i Norge og har konsert, jeg har ikke billett og er litt over to timer unna Oslo, skulle ønske jeg hadde fått tak i billett så hadde jeg dratt. Hadde passet kjempe fint siden det er søndag og vi har fri.Hva har du gjort i dag?

-Tine 

 

hits