Rydde og vaske uke

Så var det da en ny uke.

Etter mye latskap de siste ukene bestemte jeg meg for at i dag skulle noe gjøres, så da ble det tatt tak i og fått orden på rommet mitt som har vært rotete og utsatt lenge nok. Det å utsette gjøremål for lenge gjør så ting aldri blir gjort og latskapen tar selvfølgelig over. Hele denne uka skal jeg ta å få ryddet og ordnet litt rundt om i huset, for på fredag kommer kjæresten min på besøk noe jeg gleder meg kjempe mye til.

Vi har ikke skypet på to uker nå siden han har hatt så mye å gjøre, nylig hadde de på skolen 24 Hour Comic Day hvor de tegnet en eller fler tegneserier på 24 timer så jeg kan tenke meg etter å ha vært våken i over 24 timer er kjæresten min sikkert kjempesliten og trøtt etter de var ferdige klokken ett i dag. Men det skal bli bra å være sammen med han igjen til helga etter to lange måneder fra hverandre.

Men nå må jeg nesten fortsette med «rengjøringen» av rommet.


Hva er dine planer for dagen?

- Tine

Årets første snø

Hei og god morgen, helgen er over og det er en ny uke med nye muligheter.

Da jeg våknet i dag og så ut vinduet var bakken hvit, her i Tromsø har det snødd mye i natt og før jeg hadde spist frokost var jeg allerede ute av døra med kamera på slep og tok bilder av den fine nysnøen som var kommet over natta. Allerede i går hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle ta meg en tur ut i dag og da kunne ikke snøen stoppe meg, det ble da bare enda mer koseligere å være ute. Jeg kjente det var litt kaldt ute i luften så det var da enda godt at jeg hadde tatt på meg den gode tykke vinterjakka og selussene mine selv om jeg kjente at sola varmet ganske godt.
Hva er dine planer for dagen?

-Tine

Svar på Spørsmålsrunden

Da var jeg hjemme igjen og her kommer kvarene på spørsmålsrunden..

Hvilke blogger leser du?
Ganske mange egentlig når jeg tenker over det men jeg kan jo ramse opp noen av dem jeg leser..
Mammatilmichelle
Carolinebergeriksen
Ingvildaasheim
Upmake 

Går du på skole / jobber du?
Prøver å finne meg jobb helst i barnehage om det er mulig 

Hva ønsker du å oppnå med blogging?
Jeg blogger mest for at det er gøy og at jeg liker å skrive, merker også at det faktisk er gøy å se lesertallet vokser.

Hvilke sminkeprodukter bruker du?Jeg liker ikke å legge på tonnevis med sminke i ansiktet, for meg holder det i massevis med dag krem, maskara, eyeliner og pudder. 

Hvordan pleier du håret ditt?
Jeg vasker det med Shampo og Balsam (Sunsilk) og kurer håret to ganger i uka

Trener du mye?
Trener ikke noe nå men skal begynne å trene til sommeren

 

Fester du og vil du ha silikon?
Nei jeg fester ikke og vil aldri komme til å gjøre det. Nei jeg vil ikke ha silikon, jeg ser på det som helt unødvendig og bortkastet med penger.

Har du kjæreste?
Ja det har jeg og han er bare verdens beste og herligste gutt, i dag har vi vært sammen i 7mnd <3-Tine 

H - E - L - G

Denne uka synes jeg har gått kjempe fort plutselig var det helg igjen, og nå er det heldigvis bare to uker til jeg får se gutten min igjen å det gleder jeg meg så kjempe mye til, det skal bli så herlig å ha han rundt meg igjen.

Denne helga skal jeg til tante og onkel, husker ikke sist jeg var på besøk hos dem men det må ha vært i fjor rundt juletider engang sikkert også har tante strikket en genser til meg som jeg må få prøvd, så det er egentlig mest av den grunnen at jeg drar til dem i helga. Så nå skal jeg ta å pakke litt saker og ting så jeg har det klart til jeg skal dra inn til byen og bli henta der. Blir lite med blogging men jeg skal få skrevet noe innlegg på forhånd om mulig, kanskje jeg får nett vet ikke helt før jeg kommer dit da.

Hva skal du gjøre i helgen?

Ha en fin helg alle sammen 

-Tine

 

Hvor i all verden har du vært?

Hvor gøy er det ikke å reise til nye steder man aldri har vært før? Det å oppleve å lære forskjellige språk, kulturer, hvor mye 100 norske kroner blir i Ungarske forint eller HUF som det kalles også videre. Så mye spennende man ikke har vært borti tidligere.

Første gang jeg faktisk var ute og reiste med fly var sommeren 2011, da gikk min aller første flytur til Sunny Beach i Bulgaria en fem times flytur direkte fra Tromsø til Bulgaria. Jeg husker godt at det kriblet godt i magen når vi lettet og når vi skulle lande ikke mist at jeg fikk utrolig med dott i ørene noe som var det aller verste, som jeg fortsatt plages med i dag når flyet skal lande.

De landene som er markert er de seks landene jeg har vært i til nå.
Det er da..
Norge
Sverige
Finland
Bulgaria
Russland og U.S.A

Før likte jeg ikke så veldig mye å reise da var det mest den lange bilturen over til Sverige som var spennende med tanke på at jeg elsker lange bilturer, men nå har jeg lært meg å like det og jeg kunne virkelig tenkt meg å dra til flere steder som Budapest i Ungarn for eksempel.

Hvilke land har du vært i? 

-Tine

pleddet er ferdig

Nå kan jeg si at mitt aller første håndarbeidsprosjekt er endelig ferdig. Jeg er veldig fornøyd med det og det tok bare litt under to månder cirka å strikke hvis jeg ikke tar helt feil. Synes det ble ganske så fint og så utrolig deilig og mykt, pledd var jo gøy å strikke så kommer helt sikker til å strikke flere pledd i ny og ne fremmover. Nå skal pleddet bare vaskes litt før det pakkes bort til den dagen det blir bruk for det. Pleddet har jeg stikket til meg og kjæresten min til vi skal flytte sammen til neste sommer.

Så nå er det bare å finne ut hva neste prosjekt skal bli.

Hva synes du?

-Tine

Gøy på landet

Det er fint å ha litt familietid. I helga var jeg en tur på besøk hos mine besteforeldre ute på landet og hjulpet dem med å ta opp potet, vi fikk tatt litt over ¼ del av potetåkeren og det på cirka rundt 3,5 timer. Jeg merker godt at jeg er overhode ikke vandt til å jobbe med dette her noe særlig for gangsperre i lårene er ikke noe godt, men skal man jobbe med jordbruk og gårdsarbeid så må man kunne tåle litt gangsperre og vondt i kroppen i ny og ne. Her er det ingen unnaluring med å si at du har litt vondt i beina. 

Men bortsett fra alt vondt og gangsperre så skal jeg ærlig innrømme at jeg liker meg godt ute på landet, det er ikke like mye bråk som det er i byen og en fin plass til å kunne slappe av og nyte stilheten for en liten stund.

Kom hjem for ikke så alt for lenge siden og jeg kjenner meg utrolig sliten og fortsatt litt gangsperre fra i går men det går vell over etter hvert. Nå skal jeg bare ta og slappe av resten av kvelden og snakke med kjæresten, kanskje legge meg tidlig om jeg føler for det. Tok noen bilder i dag av noen sauer og hester ett lite stykke unna, legger bare med de bildene jeg ble mest fornøyd med.

Ha en fin søndags kveld videre. Hva har du gjort i helga? Hva synes du om bildene?

-Tine

Spørsmålsrunde

I helga så skal jeg være sammen med familien ute på landet og ta opp potet noe som er skikkelig gøy, ikke så gøy da men hvorfor akkurat jeg ville være med på å ta opp potet har jeg ingen anelse om. Men å være sammen med familie er jo koselig.

Så mens jeg er borte blir det lite med blogging fra min side så jeg kjører igang en spørsmålsrunde frem til neste helg altså i en uke, får jeg mange spørsmål blir det video. Så dere kan da spørre meg om alt det måtte være så skal jeg svare så godt jeg kan på alle spørsmålene fra dere.

Så spør bare i vei folkens. Noe du lurer på? 

-Tine

Høstvær

Sorry for mitt lille fravær de siste dagene, nå fortiden har vi et fint høstvær i Tromsø med regn og mye vind så jeg har faktisk ikke vært utfor føra disse dagene bortsett fra en liten tur i går da. I dag har jeg sittet i rundt fire timer å sett hjemme videoer av meg selv fra da jeg var liten, det var utrolig koselig å se og litt gøy da. Nå har jeg nettopp spist kylling og ris til middag og skal nå slappe av en liten stund før jeg skal ta og gjøre ferdig ryddingen av rommet, har en liten del igjen å gjøre før jeg kan si meg ferdig.

 

Hva er dine planer for kvelden? 

- Tine

En fin mandag`s kveld

Nå for en stund siden var jeg ute og fikk tatt noen kvelds bilder i gata, det var utrolig gøy men hadde vært enda mer morsomt hvis det da kjørte flere biler forbi men ja, og jeg hadde helt sikkert vært ute mye, mye lenger om jeg hadde orket siden det var så gøy. Skal selvfølgelig ut flere kvelder å fotografere men da håper jeg virkelig at de neste gangene vil bli som nå i kveld, ikke var det regn og ikke var det for kaldt ute det var rett og slett HELT PERFEKT kveldsvær til å være ute å ta bilder. Tok da mange flere men de ble dårlige og uklare siden jeg har ikke fjernutløser til kamera noe jeg virkelig skulle ha hatt, spesielt når man er ute på kveldene fotograferer.

Hva synes du om bildene?

-Tine

Fanside på facebook

Nå har jeg opprettet en "fanside" på facebook, der hvor alle dere kan legge meg til og den kan du finne ved å klikke deg inn på tiineiren.blogg.no Der vil jeg ta og dele link fra siste oppdateringer fra bloggen og en del annet ʺtull og tøysʺ.

Blir veldig glad om du liker siden min og del den gjerne videre med venner.

-Tine

Tips til strikkeside

Nå som teppet begynner å nærme seg ferdig har jeg begynt å tenke litt på hva annet jeg skal begynne å strikke. Jeg har funnet en kjempe nyttig nettside som jeg har tatt godt i bruk allerede og er ofte innom for å få litt inspirasjon til hva neste prosjekt skal bli noe jeg ikke vet helt enda. Tenkte jeg skulle lage et babyteppe med heklekant rundt, men først nå jeg da lære å hekle hvis det skal bli sånn som jeg har tenkt. Vell vi får se hva det blir til etterhvert. Nettsiden er Garnstudio.com

- Tine

Jeg vil lese DIN blogg

Hei. De siste dagene har jeg gjort lite og ingenting og nå sitter jeg her og bare kjeder meg litt og har lite å gjøre, skulle egentlig være barnevakt i kveld men det ble ikke noe utav likevel. Men over til noe annet. Jeg er lei bloggene jeg leser dag inn og dag ut så nå vil jeg ha noen nye på lista, kanskje lese DIN blogg. Jeg er veldig interessert i foto, hverdag, mote og strikking. Legg igjen en kommentar da vel så tar jeg meg en tur innom bloggen din.

-Tine

 

Nattfotografering

Nå som det går mot mørkere kvelder er det det perfekte tidspunkt til å kunne ta med kameraet og stativet ut å ta masse flotte natt bilder i mørket. Nattfotografering synes jeg er noe av det aller mest spennende og interessante man kan få bilder av og effektene i bildet blir så ufattelig stilig. Så i kveld tenkte jeg at jeg skulle prøve på nattfotografering å se om det blir noen bra bilder. De to bildene under har jeg tatt selv de gangene vi hadde nattfotografering på skoletur.

Det er to måter du kan ta nattfotografering på og det er Av og Manuell. Det finnes ingen fasit på hvordan du kan ta de beste og perfekte bildene, det er bare å prøve seg frem og se hva som blir best. 

# Ting du må huske på FØR du går!!
Fullt oppladet batteri
Tomt minnekort i kamera
Stativ
Snorutløser (hvis du har)
Godt med klær!! Det kan bli kaldt hvis du blir lenge.

## Innstillinger Nikon / Canon
Av (A)
ISO 100
Manuell fokusering

### Avansert fotografering med Manuell - Nikon / Canon
ISO: 100, Tid: 8" sek. og blender ?:8.


Nattfotografering oppe på Empire State Building i New York 


Nattfotografering i St.Petersburg av vinterpalasset i Russland 

Hva synes du om bildene?

-Tine

hits