Vil du bli ukens blogg?

Siste dagen i oktober før vi starter på en ny november måned. Ingenting slår en bedre morgen enn å våkne opp i armkroken til kjæresten, nystekte varme bagetter med verdens beste hjemmelaget hvitløksmør til frokost nam. I dag tar vi bare livet med ro og duller med hver vår pc, i hver vår ende av stua, og i hver vårs egen verden. Men over til hva dette innlegget egentlig skulle handle om. Hehe.

Jeg tenkte ville begynne med noe nytt som å ha ukens blogg om det er av interesse. Jeg velger ut to blogger jeg linker til i ett innlegg hver søndag. Det er alltid gøy å gi andre litt oppmerksomhet og kanskje til og med at man finner nye blogger å lese, gjerne meld på din blogg eller noen du synes er interessant.Hei fredag

Dette er tredje dagen med frost ute og i dag er jeg en skikkelig ispinne og fryser noe skikkelig, men det holdes liv i ovnen og te drikker jeg mye av når det er kaldt som nå. Bare snøen kunne komme snart, jeg venter i spenning på det første snøfallet.

I hele går jobbet jeg med å få skrevet den såkalte åpne søknaden min og det var jammen ikke lett. Jeg satt fast lenge og kom ingen vei selv om jeg fikk hjelp, stuck var jeg uansett men etter en god pause og litt tenking kom jeg i mål til slutt. Så i dag gikk jeg til barnehagen rett oppi her og jeg vil tro at jeg har en mulighet der for praksis, hun sa at hadde det vært opp til henne hadde hun sagt ja med en gang men hun skal se nærmere på søknaden og CVn min og vurdere det, så svar vil jeg antagelig allerede få på mandag. Krysser fingrene for at det blir jobb på meg.

Nå skal jeg starte på middagen og litt senere må vi komme oss til butikken for å handle inn litt.

God helg dere. 

 

jobbsøking

Hallo. 

Egentlig skal jeg være på kurset nå men ettersom at vi er blitt såpass få igjen så er vi om dagene ute å leter etter arbeid.

Det er noen timer siden jeg kom hjem og jeg har fått tatt meg en god dusj og sitter nå enda i kjærestens store gode morgenkåpe i sofaen mens jeg prøver å blogge samtidig som jeg prøver på å tenke hva jeg skal skrive i den åpne søknaden jeg holder på å ordne, Senere når det er gjort og jeg har fått hjulpet kjæresten med søknad og CV skal jeg innom en barnehage rett oppi her og høre om det er mulig for praksisplass.  Hva gjør du i dag?


This is me right now, harworking girl searching for jobs..

A frozen morning

Dette har jeg ventet så lenge på nå og endelig kom det en krystallhvit morgen med masse frost ute. Jeg ble kjempe glad da jeg så ut vinduet denne morgen og alltid når det blir frost og snø må jeg bare ut og ta bilder, for dette er virkelig noe jeg liker å ta bilder av. Før jeg gikk ut døra med kamera laget jeg meg en god kopp varm morgen te samtidig fyrte godt i ovnen så det skulle bli godt og varmt til jeg kom inn etter en liten tur ut med fotografering. Nå er det vel ikke så fryktelig lenge til snøen vil komme tenker jeg.Når kommer snøen?

God morgen dere. Er det flere enn meg som er lei det kalde høstregnet og bare vener på at snøen skal komme? Tromsø har alt fått snø i fjelltoppene og snart på bakken mest sannsynlig løpet av dagen ettersom det sto i nettavisen. Her sitter jeg i stua fullt påkledd med dyne og fyll fyr i ovnen og fryser, ja det er ganske kaldt her i huset om morgenen når vi står opp. I disse dager bare regner det og jeg er allerede temmelig så lei av det trasige regnet men jeg håper så inderlig på at snøen snart vil komme og bli værende en god stund. Er det en ting jeg alltid gleder meg til så er det når snøen kommer dalende og jeg kan ta masse herlige snø bilder. Bildene er tatt for noen år tilbake hjemme i Tromsø. 

lørdag

Hei alle dere fine lesere. Nå har jeg akkurat fått satt meg i godstolen foran tvn med pcn i fanget og potetgullpose og brus på siden av meg mens NCIS går på tvn. I kveld fikk jeg laget noe både jeg og samboeren min liker kjempe godt og som jeg lenge nå har hatt tanker om å lage, så i kveld fikk jeg mikset sammen mamma`s hjemmelagde supergode hvitløksmør. Det ble på tre beger men foreløpig trenger vi ikke mer når det bare er oss to, kanskje jeg tar å lage litt til når det nærmer seg mere jul som jeg kan gi i julegave. Jeg skulle gjerne delt oppskriften men den er dessverre topp hemmelig. Ellers har det vært en ganske så rolig dag har fått vasket litt klær og bare litt husarbeid generelt ellers bare slappet av og kost meg sammen med samboeren min. Nå skal jeg spise litt mat som kjæresten min har laget. 

 

slitsom og tund dag

Dagen i dag har virkelig vært slitsom og det kjenner jeg godt på hele kroppen så det er godt å komme hjem for å endelig slappe av med ei god dyne over seg. På kurset i dag hadde jeg «øvings intervju» eller hva det nå kalles, jeg øvde hvertfall på jobbintervju på en måte og det gikk mye bedre enn forventet og etter det var ferdig skulle vi skrive og finne informasjon om 10 steder som vi skal innom i morgen for å spørre etter jobb, jeg fikk ingen beskjed om at det skulle være så mange så jeg endte bare opp med halvparten. Men når sitter på pcn uten pause blir man ganske sliten og tung i hode og tilslutt står du fast og ikke klarer å gjøre mer. Da jeg skulle til å gå hjem pissregnet det og jeg var kjempe våt etter bare ti sekunder etter å ha gått ut døra, det var helt sykt som det regnet og en ting jeg virkelig hater er at jeg går ute i pissregn og har lang vei å gå hjem, var med andre ord gjennomvåt da jeg kom hjem da bar det rett i god og varm dusj mens en god og varm kopp te sto oppe og ventet på meg.

Så nå koser jeg meg på pcn under dyna og med min andre kopp te ved siden av. Tror vi snart må begynne på middagen, begynner smått å bli sulten.   Spørsmålsrunde


Den siste tiden har jeg jobbet mere med bloggen enn hva jeg vanligvis har gjort gjennom mine «blogg år», jeg har forhånd skrevet en god del innlegg, fått tilbakemeldinger og sett statistikken veldig mye høyere enn vanlig noe som er ganske gøy å se at folk er innom som leser og kommenterer. I tillegg har jeg selv begynt med å bli flinkere med å kommentere andre blogger og svare i kommentarfeltet til dere så det skal jobbes mere på. Selv om jeg er borte om dagen på kurs og er sliten når jeg kommer hjem prøver jeg å komme med et innlegg, selv om jeg heller vil gå og legge meg i senga en liten times tid.

Vell over til hva dette innlegget egentlig skulle handle om. Det er nå alt for lenge siden jeg hadde spørsmålsrunde så jeg tenker at mange av dere har noe dere lurer på, private spørsmål er noe jeg ikke vil komme til å svar på men alt annet skal jeg svare på så godt det lar seg gjøre på alt. Spør i vei.

#spørsmålsrunde #spørsmål #blogg #høst #hverdag #tips #inspirasjon #foto

Today

God kveld

Nå sitter jeg her og koser meg med julebrus og pepperkaker mens jeg tenker at jeg bør ta kveld ganske straks for i morgen må jeg stå opp enda tidligere enn det jeg pleier å gjøre. Grunn til det er at vi på kurset skal på en dagstur til Skogmo industripark et par timer som ligger i Overhalla kommune, vi skulle i dag skrive og ha med søknad og cv når vi drar i morgen men flinke meg som ikke fulgte med fikk ikke gjort en døyt og ikke skjønner jeg hvorfor vi skal levere åpen søknad oppi der. Men jaja får se hvordan det går i morgen.

Ellers så tok jeg meg en spasertur til byen i dag, det små regnet litt akkurat da vi var ferdige på kurset men det gikk over etter en liten stund. Planen var at vi bare skulle innom spar en tur og kjøpe inn litt siden det var tikroners marked men så endte vi opp med mer enn vi skulle ha (som alltid). Vi gikk så til storsenteret og fikk kjøpt litt småtterier der også blant annet noe kasser med hjul til å ha under senga noe vi virkelig trengte, mens vi fortsatt var jeg løp jeg innom Ark en snartur og fant meg en almanakk.  

Jeg har tidligere fått notatbøker av mamma til å skrive ned alt av diverse gjøremål og sånt men jeg har liksom aldri giddet å ta de i bruk, de ble bare lagt unna og glemt bort og kastet. Men nå som jeg har kommet til en ny plass og begynt å få noe å gjøre om dagene så merker jeg at det ikke er så enkelt å måtte ha alt av notater i hode eller på telefonen. Så jeg har nå endelig tatt til vettet og fått kjøpt meg en almanakk som jeg skal bruke flittig og skrive ned alt som viktige nummer, beskjeder, legetimer, møter og hva enn det måtte være. Så nå skal rotet få komme i orden og bli nedskrevet i boka hvor det er fin og god oversikt.Hva har du gjort i dag?

7 ting jeg elsker ved hjembyen min.

TROMSØ. Nord-Norges største by også kalt Nordens Paris. selv om jeg ikke bor i hjembyen min Tromsø lenger så vil det alltid være noe jeg vil like med byen. Så her kommer da mine sju punkter over ting jeg elsker ved byen min. det skulle være ti med kom ikke på flere enn til sju. 

1. Yonas pizza restaurant. Åhå herregud de har bare byens beste pizza. Hvis du er i Tromsø noen gang anbefaler jeg å ta turen innom Yonas på kaia. TAKOPIZZA! egentlig ikke taco, bare pizza med en spesiell saus. På bilde smakte Tor Martin tako pizza for første gang, han var litt skeptisk til å begynne med men endte opp med å like den ganske godt. 


2. Julehjertene i storgata. Ingenting er mer koselig enn å gå rundt storgata på julehandel i adventstiden og se store røde hjerter henge mellom bygningene mens snøen daler ned.

3. Mack julebrus. Er du født og oppvokst i tromsø vil du uansett synes at denne røde julebrusen fra mack alltid vil være den best. Fra verdens nordligste bryggeri og smaken av ekte nordnorsk julestemning fra Mack. 

4. Fjellheisen i Tromsdalen. Er en tradisjon for tromsøværinger enten du velger å ta heisen opp eller bruke beina, en nydelig panorama utsikt får du over hele byen og så langt øye kan se.


5. Mørketiden og Midnattssol. Fra den 21.november til 21, januar blir det helmørke dager i Tromsø men vi tromsøværinger er godt vant til mørketiden. Om man er heldig og tar turen opp på fjellheisen på kvelden kan man også få sett midnattssola som er fra 20. mai ? 22. juli, 21. juni er det sommersolverv, da står sola høyest på himmelen

6. Hvalsafari. Nå har ikke jeg vært på hvalsafari men en dag håper jeg på å kunne få dra på det og få tatt noen fine bilder av hvaler.


7. Snø. Etter en lang og kald høst med mye regn gleder mange seg over når snøen melder sin ankomst og for min del er det ut og fotografere det første snøfallet. Her er et bilde hvor det begynte å snø midt på sommeren den 16. juli 2014.

Hva liker du med hjembyen din? 

-Tine 

 

Revival and Confident


Selena Gomez og Demi Lovato har denne månen kommet ut med nye album og jeg må si at det er utrolig uvant å høre første gang men når man hører om igjen flere ganger blir det bedre for hver gang og albumene høres mer voksent ut for hvert år. Jeg har hørt REVIVAL og CONFIDENT ett par ganger nå og har funnet noen favoritter jeg likte godt og laget en liste på spotify. 

Har du hørt Revival / Confident? 

En kveld alene hjemme med mine tanker

God kveld folkens. Nå har min kjære akkurat dratt for å se en forestilling med skolen et par timer og jeg sitter igjen her hjemme og vet ikke hva jeg skal finne på mens han er borte, sitter og hører på litt musikk og bare lar fingrene gå av seg selv på tastaturet.

Som jeg smått har nevnt tidligere har det vært et periode for oss hvor ting har vært litt merkelig og jeg vil dele det men om jeg gjør det nå eller senere vet jeg ikke.Jeg har skrevet ned alt om hendelsen detaljert, hvordan ting var, tanker osv i skriveprogrammet Word på pcn, og i og med at det var over tre uker har det blitt en fem siders historie med over fire tusen ord pluss litt bilder som ble tatt. Men om jeg velger å dele det blir det ganske mye å lese om jeg legger ut alt så det blir kanskje delt opp. Ingenting er sikkert enda, er enda litt sånn at "vil ikke at andre folk skal vite det" Men det er noe av det mest personlige som jeg har skrevet, det må jeg ærlig innrømme. 

Men uansett I dag tok jeg meg fri fra kurset for å la kroppen slappe av etter alt som har foregått disse tre ukene, så i dag sov jeg til tolv noe som var deilig og kroppen trengte det virkelig kjente jeg. Så nå blir det tilbake til gamle rutiner og fra og med i morgen av er jeg tilbake på jobbsøkerkurset for fullt og det skal nok bli greit. Ellers så har jeg ikke stort å fortelle alt er bra med meg og jeg tar livet med ro.

Legger ved et bilde av fineste Tuvamor siden jeg ikke har noe andre bilder å dele for øyeblikket.

Hva gjør du i kveld?
-Tine

Storrengjøring

I dag er det sol og skyfri himmel, og sola varmen smått mens vi tar oss en liten pause i storrengjøringen. Følte at nå var det virkelig på tide at noe ble gjort så da ble det en runde på kjøkkenet, i stua og i gangen, samtidig få kastet ut gulvtepper og puter på veranda til banking og lufting. Er så greit og få gjort sånne ting når man ikke har fått gjort det tidligere og måtte slippe å tenke på at det snart må gjøres, alt blir så mye bedre etterpå når det er gjort. Ellers til uka nå så må vi få kommet oss inni middagsrutiner igjen, vi har ikke planlagt og skrevet opp middagsliste på veldig lenge nå og det blir litt rot uten en middagsliste men det får vi ordnet lett opp i.

Litt senere blir det å male ferdig yttergangen, vi har utsatt det så alt for lenge nå og det skulle vært ferdig for lenge siden. Så ja som sagt tidligere vi er trege med å få ting på plass og vi har nå blodd her i 4mnd cirka(?)

@Instagram

Her er noen bilder fra instagrammen min den siste tiden og de fleste bilder jeg tar blir som oftest delt både her på bloggen og på instagram. Heter forresten @TINEIR3N om du vil følge meg. Skriv gjerne hva du heter på instagram så kanskje jeg følger deg. -Tine

Sen Middag og mestringsfølelse

I dag våknet jeg opp til smerter i kroppen noe som ikke var så behagelig, tenkte at det ville bli bedre løpet av dagen mens jeg var på kurs men det gjorde det ikke. På kurset i dag var vi i byen og hadde Service Sjekken, vi var innom fem butikker noe som faktisk gikk ganske så raskt og sikkert unna gjort på litt over en time cirka og de fleste butikkene åpnet ikke før rundt 10 tiden. Alle gruppene så ut til å bli ferdige ganske så tidlig noe som var greit, bra vi bare skulle det i dag og ikke tilbake på «huset» så jeg ble igjen i byen og ventet på TM. Vi tok oss en liten handle runde og fikk kjøpt inn litt ting vi trengte.

Klokka er over ni på kvelden og vi har nå akkurat spist grøt til middag, litt sen middag da men sånn blir det litt innimellom når man har andre ting å gjøre og ikke har tiden til matlaging når det er middagstid da blir det kvelds middag isteden som er bedre enn ingenting. Etter at vi flyttet sammen for et par måneder siden så har jeg følt at jeg begynner å mestre det å lage flere middager jeg ikke har lagd tidligere, som grøten for eksempel. Dette var andre gangen jeg laget det og det begynner å komme seg og det er jo gøy.

Nå blir det avslapping resten av kvelden med å lese blogger og litt andre småting.-Tine

Noe av det flotteste jeg har sett

En helt vanlig onsdagskveld med kjæresten foran tvn, vi koste oss og pratet sammen etter en god middag han hadde laget til oss. Tor Martin skulle bare ut og vise noe men alt ble glemt i det sekundet vi begge så opp mot himmelen. Det var skyfritt og stjerneklart med en skikkelig grønn og klar farge som dekket store deler av himmelen, vi begge ble skikkelig opp gira til å muligens få tatt noen skikkelige fine nordlysbilder. Så jeg fant frem kamera, stativet og stilte inn kamera på de rette innstillingene i full fart og så bar det rett ut og for å prøve seg på nordlysbilder. Mens vi sto ute på plenen så vi hvor mye nordlyset beveget seg over oss og det var bare helt fantastisk å se på, noe av det mest utrolige nordlyset jeg har sett på lenge. Tanken var at vi ikke skulle ut i kveld i det hele tatt men når det er nordlys og du har et speilrefleks kamera, KLART at man må prøve på bilder da.

Vi fikk tatt ganske mange men jeg legger ut de beste vi fikk. Bildene ble litt uklare da men så lenge man ser hva det er tatt bilde av så er det greit. Tenkte ikke på fokusering før etter at jeg var gått inn siden det ble litt vell kjølig ute og jeg lot TM få ta litt flere bilder. Men jeg er ihvertfall super fornøyd med å fått så bra nordlysbilder og det var kjempe gøy.

Hva synes du om bildene?

06.10.2015


Hei dere. Beklager for fraværet mitt de siste dagene, men her har det altså skjedd noe den siste uken som var mye mer viktigere å tenke på enn å måtte oppdatere her. Håper dere skjønner men nå er jeg tilbake, og jeg vil nok kanskje en gang senere skrive om det som det som har opptatt oss disse dagene.

Nå har jeg akkurat fått tatt meg en god og varm dusj noe jeg virkelig trengte og sitter nå og slapper av mens jeg skriver og tuller på dataen. Denne uka skal vi bruke på å rydde og orden skikkelig opp her, vi er litt sløv til å gjøre ting men nå skal det bli gjort en gang for alle. Heldigvis er det ikke grått og dårlig vær her i dag, men sola har begynt å skinne her og skal mest sannsynlig være sånn hele uka, det blir virkelig herlig.

Ha en fin dag alle ♥

Så kaldt

Brrrr. Disse såkalte høstdagene blir bare kaldere og kaldere for hver dag som går og de siste tre dagene har det regnet noe sykt mye her i Namsos, og spesielt i dag hvor det var kjempe sterk vind og regnet fosset ned da vi dro bort tidligere i dag. Skal jeg være helt ærlig så har jeg aldri sett sånn storm her i Trøndelag før, litt gøy men likevel. Håper været ikke vil holde på sånn som dette mye lengere for jeg merker smått at jeg har begynt å bli litt småforkjølet og hoste, tror kanskje Tor Martin har smittet meg litt med omgangssyken sin men ja sånt skjer når man bor sammen, slipper ikke så lett unna.

Men endelig nå er det helg og vi kan sove og slappe helt av hel dagen, noe jeg hvertfall skal gjøre og prøve og ikke bli mere syk og dårlig, det orker jeg bare ikke. Tenker jeg er oppe en stund ting før det blir natta, kanskje jeg lager meg en kopp te og koser meg med før sengetid.

Hvordan er været der du bor?

Kjære Tiger

Fine, fine Tiger. Du har levd et langt liv og nå var tiden inne for å si hade. Det var en trist telefon vi fikk og før jeg fikk vite hva det var skjønte jeg at det var noe galt. Jeg kommer ikke til å glemme mjauene dine, hvordan du hoppet opp på kjøkkenstolen og så på når det var matlaging på kjøkkenet. Dagen før vi skulle dra avgårde til Tromsø ville du ha masse kos og du lå i sammen med meg i mange timer på sofaen, jeg synes det var kjempe koselig alle de gangene å ha deg i fanget og jeg koste masse meg deg og du malte som bare det. Om morgenen da jeg kom ned hørte jeg mjauene dine, jeg ordnet meg frokost og du fulgte etter meg, mjauet for oppmerksomhet eller for at du ville ha en skive ost noe du alltid fikk av meg.

Du likte meg men kanskje ikke Tor Martin så mye men tillot han til å kose med deg til du ikke ville mer. Hadde vi visst at du skulle gå bort så snart ville vi tatt turen innom for å se og kose med deg en aller siste gang. Du var kanskje ikke min pusekatt men jeg ble veldig glad i deg den lille stunden jeg fikk bli kjent med deg. Hvil i fred fine Tiger, vi vil alle savne deg <3

hits