BIFF UKE (Bjerkely Interne Film Festival)

Denne uka har det vært lite tid til andre ting, vi har holdt på så mye med film og redigering at det har ikke blitt tid til noe annet siden det er det BIFF-uke her på skolen så ja det har vært litt små travelt men vi kom oss i mål til slutt. Vi (gruppa mi) har jobbet ganske bra og ble fort ferdig mens de andre gruppene stresset litt med å bli ferdig mens vi bare tok livet med ro.

 

Vi fikk lagd oss en plakat for filmen som er skrevet ut og den ble bare så kjempe fin, jeg bare elsker den noe sykt ser virkelig ut som en kinoplakat. I morgen så har vi premieregalla av alle filmene og det blir rød løper med presse og så mye mer herregud jeg gleder meg noe vanvittig allerede, nå må jeg bare finne ut hva jeg skal ha på meg i morgen noe jeg må finne ut av i kveld. Dette blir bare helt fantastisk, gleder meg utrolig mye nå.

-Tine

Tilbake på Bjerkely

Heihei folkens nå er jeg for lengst kommet frem til Bjerkely og det var utrolig godt å se folkan igjen. det var så vidt jeg turte å ta fly i dag tidlig siden det var skikkelig med snøstorm og det viste 19 i vindstyrke på brua når vi kjørte over til flyplassen. Flyet mitt ble litt forsinket rundt 20 minutter eller noe på grunn av været og at de måtte brøyte utpå rullebanen så det ble litt venting før vi kunne ta av til Oslo. Tok en del bilder fra flyturen 

 

Er det en ting jeg hater med å reise frem og tilbake så er det bussing i to hele timer fra Gardemoen noe som tar veldig lang tid ettersom man har flydd i to timer fra før av. Men til slutt kom vi frem til Bjerkely rundt tre tiden, herlig å være tilbake for en liten stund før det tar av igjen hjemover.

Det første jeg gjorde når jeg kom på rommet var og bare kaste alt ut av kofferten, så nå er rommet mitt litt rotete inntil jeg får ryddet rotet på plass, skal gjøre det litt senere i kveld. Nå vil jeg bare chille med folka her på skolen litt.

Permalink til innebygd bilde

Permalink til innebygd bilde

Permalink til innebygd bilde

 

Kler jeg å bruke caps? Denne er ikke min men jeg har kjøpt den til en kompis av meg.

-Tine 

Så mye snø

Nylig kom jeg hjem fra byen og det er bare så ise kaldt ute, sto og ventet på bussen kjempe lenge og den var ti minutter for sen, jeg satt og ventet i en halv time på den teite bussen, det var så kaldt at jeg begynte å fryse av meg tærne. Men nå er jeg hjemme og har fått på meg gode og varme klær.

 

Er det snø der nede i Sør-Norge nå mon tro? Vell her oppe i Nordens paradis (Tromsø) er det hvert fall mye. Det har snødd veldig mye i dag og i natt og det holder enda på, så nå er det ganske mye som bare venter på å bli måket unna og nå snart skal jeg ut og få det unna. Er ikke noe gøy og bli bedt om å måke når man heller kan gjøre det selv uten om å måtte bli bedd til å gjøre det.

Nå er det heller ikke lenge igjen til jeg skal dra nedover igjen og jeg kjenner at jeg er ganske lei av å reise fram og tilbake, hit og dit etter russlandsturen vi hadde for ikke så alt for lenge siden, men det blir mye att og fram når det er ferier nå hver måned frem til jul.

I ferien har jeg ikke gjort så veldig mye egentlig. Har vært litt på shopping, vært på hytta en tur, på besøk hos besteforeldrene mine, og bare kost meg hjemme med familien. I går ryddet jeg rommet og pakket ferdig ny kofferten min klar til mandagsmorgen, regner med at jeg er fremme med Bjerkely rundt tolv-ett tiden på formiddagen cirka, skal bli got å komme tilbake til go folka på bjerkiz.

 

Brrr, jeg fryser så jeg skjelver her.

-Tine

and the winner is ...

Oj, jeg hadde ikke trodd at så mange ville delta i konkurransen om iPhone dekslene, tydeligvis er det nok en populær premie i en blogg konkurranse. Ja uansett. Konkurransen av avsluttet, kommentarfeltet er stengt og vinnerne trekket. Jo fler påmeldte jo morsommere ble trekningen (syntes jeg da) og det var elleve påmeldte og tre av dere er vinneren av disse iPhone 4/4s dekslene. Jeg har gjort trekningen så rettferdig som mulig, klippet opp lapper og ja. Gratulerer til vinnerne!

 

Deksel 1: thebestsite@outlook.com
Deksel 2: benedicte3001@hotmail.no
Deksel 3: juliamrblogg@hotmail.com

Kan dere tre sende meg adressen deres på mail til tine.melk@live.no så jeg kan få sendt dere dekslene posten? Takk på forhånd!

 

-Tine

Tha best fotoklasse ever

Sent på fredagskvelden kom jeg hjem til Tromsø og flyturen gikk som vanlig helt greit, heldigvis så fikk jeg ikke dott i ørene denne gangen noe som jeg bestandig får når jeg skal fly. Landingen synes jeg var gøy, flyet ristet noe sykt og flere ganger kjentes det ut som at vi skulle ramle ned og det var en litt ekkel følelse men gøy for her oppe i nord så er det mye uvær fortiden.

Denne uka har gått som vanlig, har jobbet mye med foreldrefesten som var i går og som jeg ikke fikk være med på siden flybilletten min var bestilt hjem den 15. På torsdag hadde vi seminar og besøk av den norske Donald-tegneren Arild Midthun, han inspirerte oss veldig og han tegnet Donald for oss og på 10-15 sekunder så var Donald Duck ferdigtegnet på arket og han var utrolig flink, tror aldri jeg har sett noen tegne Donald på så kort tid eller noe som helst tegning.
Dere kan lese artikkelen her. -> http://www.glomdalen.no/kultur/article6987203.ece <-

På fredag laget vi hatter av aluminiums folie. Det første jeg tenkte var at dette er det rareste jeg noen gang har vært med på og jeg ante ført ikke hva vi skulle gjøre med dem men så viste det seg at vi skulle ta klassebilde. Vi gikk ut på en skikkelig gjørmet åker og det var ikke noe særlig fristene å stå utpå der så velig lenge men hva gjør man ikke for bildene?

 

Jeg tror vi må være den mest crazyeste klassen på Bjerkely, men dette er også den beste klassen ever.  

Beste klassen ever, love you guys<3


-Tine

Header vs. Header

Har begynt å vurdere om å bytte header snart, også fikk jeg disse to fine headerne Nandita laget til meg tusen takk. (nmpfoto.blogg.no)

Hvilken synes du jeg skal bruke?

-Tine

Dette gjør meg sint

Jeg kan bare ikke tro det jeg hører. Selv om jeg er nede i sør på skole så betyr det ikke at jeg ikke følger med på nyheter om hva som skjer der hjemme i nord og ellers rundt om i verden.

Det ble sagt at Sandnessund barneskole skulle legges ned, det ble sagt at flere videregående skoler i Troms / Tromsø skulle legges ned, så sies det at Breivang og Breivika skulle slåes sammen til en skole og at Breivang skulle bli solgt. Har det skjedd? Nei heldig vis ikke. Hva er det de som sitter i kommunen og styrer egentlig tenker?  Jeg lurer nesten litt på om de bare gjør det for morro skyld og for at de ikke har stort annet å drive med.

Uansett hvor i landet jeg hører at skoler, barnehager, sykehjem osv. blir nedlagt, blir jeg bare så irritert og sint når kommunen bare kommer med sånne beslutninger, nesten så jeg får lyst til å slå alt jeg klarer i veggen så den tilslutt raser sammen. Jeg har merket at en masse skoler har blitt nedlagt det siste året, legges skoler ned må folk flytte kanskje langt unna for at ungene fortsatt skal kunne gå på skole. Jeg fatter det bare ikke, synes det er temmelig dårlig gjort. Vi trenger de skolene som er, nedlegging er bare totalt unødvendig.

Nå er jo dette bare et «kanskje» men det er fortsatt mulig for at det kan skje, selv om ingenting er helt sikkert enda. Fikk nylig vite at Media & Kommunikasjon skal legges ned på Breivang videregående hvor jeg gikk for fire år siden, idrettslinja skal til Breivang på grunn av Fløya hallen over skolen, Helse & Sosial flyttes til Breivika videregående osv., jeg ble rett og slett veldig sjokkert når jeg fikk vite det av lillesøsteren min. Jeg er helt IMOT at skoler og alt sånt skal legges ned. Det er som at du har en ting som er litt ødelagt men som fortsatt funker helt fint men likevel kjøper en ny en, som er borkastet penger.Hva er din mening når kommunen beslutter å legge ned?

-Tine

Photoshoot med Nandita

På fredag er det høstferie (igjen) og da drar jeg hjem til Tromsø. Heldigvis er jeg ikke syk denne gangen som jeg var sist noe som var helt grusomt, jeg som hadde planlagt så mye som ikke ble noe av, men det skal det bli denne gangen. Gleder meg til å komme hjem for en stund.  

Nå sitter jeg på media bygget og gjør ingenting. Hadde en liten fotoshoot i lille studio med Nandita i klassen (nmpfoto.blogg.no), og bildene ble ganske bra selv om vi bare hadde tak lyset siden ikke blitzene vill funke.
Hva synes du om bildene?

Sminkekurs

Ja som overskriften sier så hadde vi sminkekurs i dag, det var veldig gøy og vi lærte litt om hvordan vi kan bruke å legge sminke til en fotoshoot. Vi på foto har veldig mye fotoshooter innimellom så det kan jo være litt greit å vite litt mer når det kommer til fotografering så slipper man så mye redigering i Photoshop senere. På fredag fikk vi fashion oppgaven som i mange klassen har gledet seg til har jeg merket. 

Under sminkekurset ble det veldig mye øyesminking, jeg kjente det godt at øynene mine ikke orket stort mer siden jeg ikke er så vandt med å bli sminket av andre men jeg overlevde heldigvis. var egentlig meningen at alle skulle være med men de fleste av guttene bare stakk og ville verken bli sminket eller sminke noen så det var jo litt kjedelig, men det var en gutt som da ble igjen noe som var gøy. Jeg som sitter fremst der med stripete genser og blir sminket av Silje.

Nå har jeg akkurat betalt måndens regning til skolen på 6.725kr (Internatavgift og enerom u/ bad), føler nesten at skolen tar mer enn det det egentlg er vært men folkehøyskole er dyrt men verdt pengene uansett.

Hva har dere gjort i dag?

-Tine

Konkurranse - Vinn iPhone 4/4s deksel

Jeg har hatt disse i en stund nå men jeg har aldri tatt de i bruk, har bare prøvd de pluss så har jeg mange deksler allerede så derfor velger jeg og ha en konkurranse (igjen) hvor TRE av dere kan stikke av med disse iPhone-dekslene. Sorry for litt dårlig bilde, tok det med mobilen.

Dette må du gjøre:
1. Kommentere at du er med.
2. Hvilke av disse du vil ha (kun 1)
3. Legg igjen Mail adressen din.

Konkurransen avsluttes den 20. November! 

KONKURRANSEN ER AVSLUTTET!!

#blogg #konkurranse  #iphone #deksel 

- Tine

Tell 'em that is my birthday!

Først av alt vil jeg bare si TUSEN TAKK for alle gratulasjoner jeg har fått gjennom dagen. Dette har vært en ganske fin bursdag, jeg har fått både bursdagssang og muffins. Følte at dagen gikk både fort og sakte men det har vært en ganske så avslappende dag. Endelig kom dagen jeg lenge har ventet på, tenårene er over for godt og jeg er nå offisielt voksen men kommer fortsatt til å oppføre meg som en tenåring, en stund til. Tiden går bare så alt for fort noen ganger. Jeg er 20år, OH MY GOSH! Dagen er ikke helt over enda, nå snart er det internatkveld og jeg vet ikke hva vi skal gjøre akkurat da det blir for det meste bare kos men jeg kan gjette på at det kommer sikkert til å være en overasskelse til meg eller noe siden jeg ikke fikk vite noe når jeg spurte.Elsker denne sangen syntes den passet bra så jeg bare måtte ta den med siden jeg har bursdag i dag :-)

-Tine

Winter wonderland

YES! Etter så lang vente tid kom snøen endelig til Bjerkely. I dag har vi fotoklasse hjulpet vaktmesteren med å rake løv ute, tror vi fikk det området hvor det var aller mest løv og vi ble ferdige til lunch. I dag har jeg kjent at det var veldig godt å være ute, hvorfor vet jeg ikke men sikkert for at jeg er så glad i snø og vinter.

Hva har du gjort i dag?
Er det snø hvor du er?

 

-Tine 

S t . P e t e r s b u r g - Del 1

Nei det ble vist ikke som jeg hadde tenkt, at jeg skulle skrive hver kveld og sånt så jeg bare tar alt i ett, hele uka i ett innlegg. Det blir kanskje litt langt da men det er mange bilder og lite tekst. 

Jeg har prøvd og ikke få med for mange bilder på en dag, men det var sannelig ikke så lett når man har lyst å dele absolutt alt på en gang. Kom hjem på fredagskvelden1 november og var kjempe sliten og siden lørdag (I think) har jeg jobbet med dette innlegget, skrevet redigert bilder og opplastning på bloggen. Ting tar tid og er bedre sendt enn aldri.  

Men gud så godt det var å komme hjem, det var rett og slett herlig å komme tilbake til sitt eget rom igjen, to dager med resing til og fra er ganske lenge spesielt med buss men det var absolutt verdt det uansett, pluss at det var en kjempe fin tur.

På vei til Russland så tok vi båt fra Stockholm over til Finland og det tok cirka rundt 17 timer begge veier. Jeg var nesten overlykkelig for at jeg var i Stockholm selv om det bare var for et par små timer, det er en by jeg alltid har hatt lyst å dra til. Det jeg fikk se av Stockholm virket det som en veldig fin by hvis jeg ser bort ifra alt av veiarbeid vi kjørte forbi da, pluss at jeg elsker Sverige. 


Us and our team rainbow tour bus

Russland er jo et av de strengeste landene så når vi kom og skulle krysse grensa over til Russland synes jeg det var velig skummelt. Ikke smiler de eller noen ting, virker nesten som de er sure hele tiden synes jeg. Men vi kom oss over og da vi endelig kom frem til byen St. Petersburg var vi fremme ved hotellet i halv åtte tiden, jeg delte rom med søte Ingrid som er en av miljøarbeiderne på skolen.


Dag 1.

Første dagen hadde vi guiding rundt om i byen. Vi stoppet noen steder og var ute av bussen for å ta bilder også var vi inne i en kjempe fin kirke (eller var det kanskje en katedral?), det var gudstjeneste da så det var ikke lov til å fotografere. Du vet når du er et sted, du vil veldig ta bilder der også er det ikke lov til å fotografere. That`s really sucks..

På et av de andre stedene vi stoppet var det noen folk som prøvde å så solgt luer og jakker, noen fra skolen kjøpte men jeg gjorde det ikke tenkte jeg skulle få kjøpt løpet av uka men det ble ikke noe av det. Etter en lang dag med guiding og mye var jeg veldig sliten men det var utrolig mye å se. Dag 2.

Hele dagen eller nesten var vi på besøk på eremitasje-museet eller mere kjent som Vinterpalasset i St. Petersburg. Vi var der i mange timer, det var digert og det var ufattelig mye å se der og vi gikk 1 av 3 mil der inne i det store palasset. Etter vi hadde vært der hadde vi fri resten av dagen til å gjøre hva vi ville noen dro for å se på OL fakkelen og sånt men jeg var døds sliten i beina etter å ha gått en mil inne i det store palasset så det var rett tilbake til hotellet på meg og subway mat. 


Video av påful klokken hvordan den fungerer kan dere se HER


Stay tuned for more

-Tine

Besøk av Norges tidligere torpedo og bokser

Dagen i dag har stort sett gått som alle andre mandager, en helt vanlig dag med gym og verdifag. Tok meg en tur på butikken som er tre lange km unna skolen, jeg hater å måtte gå den lange veien men i dag ble jeg kjørt av en av de snille kantinedamene, hun skulle samme vei så flaks for meg at jeg fikk sitte på da.

 

I dag så har vi hatt et spennende besøk av Norges tidligere torpedo og bokser Hans Petter Martinsen. Han holdt et foredrag om narkotika og mobbing, det var faktisk spennende og jeg lærte en del om narkotika. Først når jeg så han synes jeg at han virket litt skummel ut men etter hvert virket han ikke så skummel ut som han så ut til. Han ble her hele dagen og nå i kveld fortsatte vi og han fortalte om hans møte med Jesus og om å bli frelst. Han har gitt ut tre bøker som han hadde med og som vi kunne kjøpe om vi ville. Pluss han skrev en liten hilsen i alle tre bøkene til oss.

Nå sitter jeg bare på hovedbygget og tenker mest egentlig bare på å komme meg i seng. Jeg merket det var litt vanskelig å stå opp i dag når klokken var åtte så jeg slumret i ti minutter videre som gikk alt for fort, det føltes som det var to minutter eller mindre.

-Tine

Vinneren av konkurransen

Jeg skulle til å lage en liten video i går men det ble det da ikke fordi kamera mitt vill ikke samarbeide med meg etter skoleturen, så det får komme bilder av det senere. 

Vinneren av iPhone 5 JB dekselet ble... Julia Marie Gratulerer :-) 

-Tine

Svar på spørsmålsrunden

Hvorfor startet du å blogge?
Sikkert mest på grunn av at jeg hadde lyst, plutselig hadde jeg en og bare skrev. Startet med blogging rundt ungdomskolen eller noe sånt.Hvordan holder du motivasjonen oppe til å blogge?
Skal jeg være ærlig så har jeg sjeldent motivasjon til å blogge, mange ganger virker det mere som en jobb enn hobby. Men nå som jeg er på folkehøyskole er det så mye som skjer hele tiden til en hver tid. Men det er dager hvor jeg ikke har tid eller ikke gidder å blogge.

Hvilke blogger leser du?
Er ikke så veldig mange jeg leser for øyeblikket men..

Mammatilmichelle
Iaa1996
Tuvaw
Tcmn
Voe

Er du glad idag?
Har nettopp vært på skoletur til St.Petersburg i Russland, så jeg er fortsatt litt sliten og trøtt men glad er jeg uansett. Glad og blid som dagen er lang.

Om 10 år, hva gjør du da?
Det vet jeg ikke enda men jeg håper at jeg da har en fast jobb med god lønn.

Trives du på folkehøyskole? Og koffer?
Jeg stortrives her på Bjerkely og jeg angrer ikke i det hele tatt på at jeg valgte det. Folkene her er bare utrolig herlige og ikke mist lærerne er drit kule, jeg er blitt så glad i alle på så kort tid.

Hva gjør dere på folkehøyskolen? Hvilke "fag" har dere osv.?
Her på Bjerkely er det 3 linjer og det er Foto, Animasjon og Tegneserie. Dette er bare et eksempel på hvordan ukene er.

Har du ofte hjemlengsel?
Selvfølgelig savner jeg de hjemme oppe i nord. Det er litt rart å ikke ha mamma rundt seg lengere men samtidig litt deilig å slippe maset. Det hender at jeg har hjemlengsel litt innimellom ja, men jeg har det ikke så ofte.

Hvordan har du det for tiden?
Jeg har det ganske bra.

Senere utover dagen skal jeg ta å lage en videoblogg hvor dere skal få se hva jeg kjøpte på skoleturen i Russland og det så gled dere. 

-Tine

hits