Godt nyttår

Dette året synes jeg har gått lynraskt og mye fortere enn alle de andre tidligere årene, men har man det gøy så går tiden temmelig fort. I år dagene før nyttårsaften har det nesten ikke vært sendt opp en eneste rakett, har kanskje bare hørt sånn tre eller fire maks de siste dagene og ellers er det jo masse oppskytninger og det var det vist ikke i år. Akkurat nå sitter jeg på rommet med vinduet helt åpent og hører et hav av smell ute allerede, det er kaldt men verdt det.

Så nå er det bare noen timer igjen av det gamle før vi går inn i det nye året med nye 365 dager blanke ark, nye opplevelser og mye mer. Måtte alle dere få en fin feiring av 2014 håper det nye året vil bli supert for alle sammen vær snill og god og ta vare på hverandre. 

Skal du prøve på rakett bilder i år, se her for tips.Godt nyttår alle sammen :-)

-Tine

Mine Nyttårsforsetter

Negler
Mange ganger når jeg ikke har noe å leke med i hendene begynner jeg som oftest å plukke å rive neglene, det blir ikke fint og det tar lengere tid til å spare til lange negler igjen.

 

Gjøre oppgaver til deadline
Dette halvåret som har vært er det hvertfall tre fotooppgaver jeg ikke har fått gjort eller levert så det skal jeg skjerpe meg på nå og få gjort alt det neste halvåret uansett hvor uforståelig eller vanskelig en oppgave kan være. Sånne ting kommer også på vitnemålet når vi er ferdige på skolen.

Spare penger til N.Y.
Er det noe jeg ikke kan styre pengebruken på så er det å kjøpe det jeg ikke trenger. Heretter skal jeg tenke meg godt om når jeg er ute og skal kjøpe noe. Nå til våren blir det skoletur til New York og da gjeller det å kunne spare opp noen tusen. 

Gå rett i jobb etter folkehøyskole.
JA, det å gå på folkehøyskole er svindyrt og jeg skulle ønske jeg kunne gå ett år til men det har jeg ikke penger til. Man tar opp fullt lån og stipend fra lånekassen som også skal betales tilbake når året er ferdig, jeg orker ikke tanken på at det skal betales flere tusen som jeg ikke har for øyeblikket. 
SPARE, SPARE, SPARE OG JOBB, JOBB, JOBB

Hva er dine nyttårsforsett?

 

-Tine

 

Nordlys fotografering

Det å ta bilde av nordlys er ikke så enkelt, jeg har selv prøvd (bildet under) og fikk ikke det aller beste bildet siden jeg ikke viste hvilke innstillinger som måtte til da det ble tatt. På julaften fikk jeg et spørsmål om det å fotografere nordlyset, og jeg som går foto burde kanskje vite litt om det men nei, det gjør jeg nok ikke, så jeg skulle ta og undersøke litt om det så skulle han få tilbakemelding senere.

Som sagt nordlys fotografering er ikke så enkelt når man ikke helt vet hvilke kamera og innstillinger man skal bruke og om du er amatør eller profesjonell fotograf så trenger man ikke det nyeste, dyreste og det beste foto utstyret for å få til et bra bilde. Jeg har nå søkt litt rundt på nettet og funnet ut litt. Nordlysbilder er noe man oftest tar på kveldene når det er mørkt og da trenger man følgene:

Speilrefleks
Stativ
fjern utløser / forsinket utløser
Varme klær
Mat & Drikke
Tålmodighet

Kamerainnstillinger
Siden det er mørkt ute klarer ikke kameraet å fokusere så da må man bruke manuelle innstillinger. Sett fokusen på uendelig og prøv deg frem.

Sett kameraet på Manuell og still inn Lukkertiden f.eks. 15 sek, og Blenderåpning på f.eks. f/2.8, dette varierer etter hvilket objektiv du bruker. Sett deretter ISO på manuell og velg ISO mellom 100- 400. Til slutt setter du i Fjernutløser eller bruker Kameraets innebygde utløser.

Og da er det bare å ta masse bilder, blir lyset på bildene for mørke eller lyst prøv å endre på lukkertiden og blir det feile farger på bildet så innstiller du hvitbalansen til du finner den rette.

Håper dette var forståelig for dere.

Se dokumentaren om Jakten På Nordlyset med Tromsøs Profesjonelle nordlysfotograf Ole Christian Salomonsen. Han har fått mange utrolige flotte bilder av nordlyset.

-Tine

 

BjerkemonJeg har lagt ut denne videoen en gang før men legger den ut igjen, og den er fra når vi hadde BIFF uke på skolen rett etter høstferie 2. Videoen klikker på 0:20 så bare hopp til 2:10 da går den som normalt resten av videoen. Vil gjerne ha tilbakemeldinger så kommenter gjerne om hva du synes.

-Tine

Hvordan ta bilder av fyrverkeri

Det å få tatt bilder av fyrverkeri på nyttårsaften er ikke bare-bare. I år tenkte jeg at jeg skulle prøve meg med å ta bilder av fyrverkeriet med speilrefleks kameraet mitt. Jeg skulle spørre fotolæreren min i går om hvordan man gjorde det men siden jeg ikke fikk gjort det så har jeg nå søkt litt på nettet etter hvordan man skal gjøre det og fant litt nyttige tips som jeg skal prøve ut i år.

♣ KAMERAINNSTILLINGER
- Kameramodus på Manuell 
- Manuell fokus
- Forhåndsinnstill fokusavstanden på objektivet til uendelig (med mindre det er nærmere enn 10-15m)
- ISO 100
- Blender mellom f/5.6 til f/11 
- Lukkertiden fra 1sek til 30sek. Alt etter hva du skal ta bilde av.

♣ BRUK STATIV. Eller annet for å støtte kameraet for å ikke få "camera-shake". Man kan også få det når man trykker på utløserknappet så det kan være lurt å ha på selvutløser eller fjernkontroll. Stativ er en selvfølge.

♣ LUKKERTID. Er den viktigste innstillingen. Still den helst mellom 1-5 sekunder, kan også ha mer eller mindre alt etter hvor mye lys du ønsker å få med på bilde. Husk: det går cirka 1 - 2 sekund fra oppskytningen til raketten eksploderer

♣ BLENDER. Kan du sette litt høyt. om bilde blir for mørkt, er det bare å sette blenderåpningen ned igjen. Ha på manuell fokus så slipper du at den går fram og tilbake når du skal ta bilde.

Her er noen bilder jeg har tatt med digitalkamera tidligere.

Lykke til til alle som skal prøve dette, og Godt Nyttår!

-Tine

J u l e f e r i e

Da var det blitt juleferie og jeg har fått kommet meg hjem til kjære, kalde, mørke Nord-Norge, og det første jeg gjør er som alltids å pakke ut av kofferten og rote alt utover gulvet på rommet mitt. Vi har nå fått inn juletreet og i dag ble det pyntet av meg, meg og bare meg. Det er nå fire dager til julaften og så langt har jeg enda ikke fått noe som helst julestemning uansett hvor mye julemusikk jeg hører på eller ser Jul i Blåfjell og The Julekalender. Why?

Onsdag hadde vi felles juleavslutning med de andre klassene og det ble ribbe, julepølse og godt julemiddag i matsalen hvor vi pratet og koste oss. Julaften som vi kaller det på Bjerkely.

I går var det avslutning med klassen og fotolæreren vår hadde planer om å få oss så hyper som mulig med is, brus, pepperkaker og godteri før vi dro avgårde med fly, buss og tog noe jeg tror ikke ble så vellykket akkurat da og jeg ble mere mett enn hyper for å si det sånn. Men koselig var det uansett.

Jeg vil takke alle på Bjerkely FHS for noen fantastiske måneder så langt, dere er en herlig gjeng å være sammen med og dere gjør dette skoleåret til det beste skoleåret jeg noen gang har hatt og som jeg aldri vil komme til å glemme og g gleder meg til å komme tilbake igjen på nyåret. Fikk ikke sagt hade til alle og det blir trist og ikke være rundt dere på en god stund, for dere er en herlig gjeng. Glad i dere alle sammen og håper alle får en riktig God Jul og et Godt Nyttår!

Håper alle har kommet seg trygt hjem.

Stor klem til alle dere fra meg <3

-Tine

19 dager Juleferie

Romsjekken er godkjent, pakkingen pågår og nå gleder jeg meg litt til med over to uker juleferie. Nå har vi akkurat spist middag og i dag var det lasagne til middag, ååh det var bare så nydelig godt. Nå skal jeg bare ta og slappe av resten av dagen og tenke litt mer på hva jeg skal pakke mer med hjemover, men først skal jeg i gymsalen og øve med klassen. Hver klasse skal ha ett eller annet som underholdning på onsdagskvelden når vi har juleavslutning her så det blir spennende å se hvordan det går.

 

 

I dag slapp Ashley Tisdale ut en ny sang - You`re Always Here og den er bare helt nydelig, lagt til i min favoritt spilleliste.

-Tine

Throw back time

Dette er den siste helga her på skolen før juleferie og i dag sto jeg opp klokken ti og var skikkelig trøtt, jeg la meg til og med på gulvet rett før vi skulle i kapellet på morgensamling. Ellers har vi hatt seminar i dag noe som er gørr kjedelig, å høre på et tre timers foredrag i ett rom fullt av folk uten luft er ikke bra, da blir man ganske så fort sliten og trøtt igjen.

Jeg tenkte at jeg skulle komme i gang med julevasken i dag men det ble mest bare rydding av rommet, men i morgen skal jeg stå opp grytidlig og sette i gang med jule romvasken og jeg kan love dere at det er en lang liste som skal gjennomgås. Både tak og vegger skal vaskes etter spindelvev, tok og ryddet og vasket klesskapet i dag så jeg er kommet litt i gang.

 

Nå i kveld har jeg båre slappet av og vært på hovedbygget. Det ble satt på en av mine favoritt Disney filmer Snøhvit og de syv dvergene. Jeg kjente jeg ble dratt rett tilbake til barndommen for det var en av de filmene jeg så aller mest på da jeg var liten så jeg har sikkert ikke sett den på hvertfall tolv år eller noe, jeg lo og felte nesten noen tårer underfilmen for den var bare så utrolig fin. Er alltid koselig å se på gamle barnefilmer man har sett på når man var liten.

Hvilke barnefilmer så du aller mest på da du var liten?

-Tine

Vaskedag & Lucia

I dag har vi alle elevene her på Bjerkely holdt på og vasket og vasket i flere timer spredt rundt på skolen. Jeg og Annette var i gymsalen og vasket utstyrsrom, og der var rommet bomba og det så ikke ut når vi begynte, det var kjempe mye å dra ut, vaske og rydde på plass igjen. Og til slutt ble vi endelig ferdige, så vi som ikke hadde internatvask fikk fri resten av tiden.

 

Etter middag samlet de fleste av oss seg utenfor og fikk luciadrakt og fakkel. Vi kjørte deretter opp til Flisa og gikk Lucia tok noe som var veldig koselig. Vi møttes utenfor rådhuset hvor de spilte musikk og vi danset og hadde det gøy til en skikkelig partylåt så de fleste av oss sto og danset, det var veldig gøy og jeg kom litt i konsertparty humør. 


Den laveste personen på bilde der er meg haha.

-Tine

#TagYourShoes

Denne uka jobber vi med noe skikkelig spennende og jeg tror dette må være det aller mest spennende vi har gjort til nå. #TagYourShoes er noe som kanskje skal bli et valgfag her på skolen til neste år så denne uka fikk vi prøvd oss på det, noe som var skikkelig spennende.

 

Så i dag hadde vi fotoshoot med dem og det var veldig spennende, det kom kanskje hvertfall ti modeller pluss en designer som heter Pia som hadde designet sko og kjoler. Vi holdt på i mange timer og bildene ble fine, men det blir litt mye innimellom når du er inne i et studio med mange folk hvor det ikke luftes så er det en 8 måneders liten baby i tillegg som fire av oss drev og var «barnevakt» for.

Så etter fotshooten kjente jeg meg sliten, tung og vondt i hode og det ble litt jobb å passe på en liten baby i studio men det var så utrolig koselig å ha en liten rundt seg. Det å sove det bort funket bra men jeg er fortsatt trøtt.

 

Ellers så har det vært en bra dag, litt sliten men det blir det alltids på sånne dager. Jeg har prøvd å få tak i billetter til Miley Cyrus konserten som er i mai siden TOPP skrev at det skulle være forhåndssalg i dag klokken ti så jeg satt jo i over en time og oppdaterte på billettservice og det skjedde ingenting, får prøve å krysse fingrene at jeg får billett på fredag. 

Permalink til innebygd bilde

-Tine

Strømbrudd på skolen

Nå har jula offisielt startet her på skolen. I går hadde vi juleverksted og det ble julestemning med pepperkakebaking og julemusikk, jeg har ikke fått så mye julestemning enda men det kommer etter hvert og det var skikkelig kos. Rett før middag så gikk vi alle ut og sto rundt juletreet og hørte og sang på En Stjerne Skinner I Natt, det var kaldt men koselig og guttene måtte jo begynne å tulle når vi skulle ha det litt koselig under juletretenningen.

I dag har det snødd kjempe mye her og ti av oss var ute og lekte boksen går og hadde snøballkrig, det var veldig gøy så jeg håper vi blir å gjøre det flere ganger fremover, det er så gøy med snø.  En annen ting som også har skjedd i dag var at strømmen gikk en del ganger også ble den helt borte rundt ett tiden, også skulle vi jo prøve å få sett blåfjell som funket dårlig siden strømmen gikk av og på hele tiden før det ble borte. Så nå har strømmen endelig kommet tilbake og hvis den går en gang til nå så kommer jeg til å begynne å le, tenker på gutta som sitter og spiller online.

 

Ellers har jeg bare kost meg i dag, sitter nå på hovedbygget og bare chiller og har litt lyst å løpe ut og leke mer i snøen men det kan vi spare til en annen dag når det kommer mer snø.-Tine

Tåkebilder

Brr.. I dag er det temmelig kaldt ute og mye tåke her så vi måtte bare ut for å ta litt bilder. Det endte opp med at vi gikk lengere enn langt og så en person lengere bort i skogen som plutselig ble borte men fant ut at han hadde gått en annen vei, Edith plystret skikkelig høyt så hansnudde seg og vi løp for livet for det så ut som han kom gående mot oss noe som var litt skummelt da siden jo lengere inn i skogen vi kom jo skumlere og tettere ble trærne. Men fikk da fine bilder likevel. 

 


Litt mange bilder da.

Null snø, ingen julestemning

Nå er det akkurat en måned siden vi kom tilbake fra Russland, jeg må si at det følers litt lenger enn bare en måned, savner Russland litt for det var en veldig fin skoletur.

Vell som overskriften sier «Null snø, ingen julestemning» eller kanskje det er motsatt, ingen snø og null julestemning? Hjemme i Tromsø er det så godt over en halv meter ned snø og mer blir det har jo snart scooterføre også. Og her nede i Sør-Norge eller her på Bjerkely i Hedmark er det INGENTING! Det er ikke ti centimeter med snø her engang, det er så urettferdig at det er nesten like før jeg henter snøen ned hit hvis det ikke kommer mye snø snart for det blir ikke noe julestemning uten snø altså, ikke for meg hvertfall.

 

Vell i dag har det ikke skjedd så veldig mye etter i går, det var kino rundt omkring på hovedbygget med Disney, skrekkfilm og romantikk. Gikk å så på en disneyfilm og første filmensom ble vist var Løvenes konge en av de søteste Disney-filmene jeg vet om. Nå er det jo år og dager siden jeg så den sist så i dag når jeg så den begynte jeg bokstavelig talt å grine så tårene rant, det var så trist akkurat en scene der hvor Mufasa blir drept etter at han reddet Simba. Ellers så har vi trekket adventskalenderen vår på internatet og hun som startet trakk seg selv noe som egentlig er juks synes jeg men ja får de hvem som får pakke i morgen. 

Hva har du gjort i dag?

Bjerkely Interne Filmfestival Premieregalla

Premieregallaen i går var kjempe bra og veldig gøy. Vi spiste biffsnadder til middag og det var ganske godt, første gang jeg har smakt det og det var ikke så ille som jeg trodde det skulle være. Rundt ni gikk vi inn i gymsalen og vi satt sammen med gruppene våre, prisutdelingen begynte og ført var det bare småpriser som ble utdelt som årets kjærlighets scene, kamera & klipp og mange fler. Vi komediegruppa vant to priser og det var årets beste manus og årets publikums pris som er den største av alle prisene. Takk til dere som stemte på oss, her er litt bilder fra galla kvelden og videoen vår kan du se nederst i innlegget, fortell gjerne hva du synes om den, klikker litt men få ikke gjort noe med det uansett.


Plakaten vi fikk laget til filmen vår synes den var den stirligste av alle.


Og den gjeveste prisen av alle PUBLIKUMS PRISEN


GÅR TIL......


LA OSS SE.....


BJERKEMON!!!!!!!


Komediegruppa med Bjerkemon basert på Pokemon-Tine

Ha øynene rettet framover, fest blikket på det som ligger foran!

Rett før høstferie II fikk vi en oppgave som jeg synes var ganske inpirerende. Det er nesten ufattelig at etter at Hans Petter var her, Bibeloppgaven og at jeg går på en kristen skole har faktisk fått meg til å tro mye mer på det med gud og jesus, jeg tror mye mer på deet nå enn det jeg gjorde for seks år siden, rart men sant. 

Jeg vet ikke om mange av dere har hørt om den tragiske båtulykken som kjedde den 21. Oktober 1962 for 51 år siden. Da sank hurtigrute skipet Sanct Svarthun hvor 41 mennesker omkon og 48 overlevde, pappaen min var en av de overlevende, bare 16år gammel var han på den tiden. Hva tror dere kan ha reddet livet til de som overlevede, jo nemlig GUD. Havner du i en grusom ulykke eller noe så er det got at det er noen der oppe som faktisk passer på deg som redder livet ditt om du er døden nær. Kom kanskje litt ut av temaet her men dette var bare som et eksempel. 

Uansett. Bibeloppgaven går ut på at vi skulle finne et vers eller en setnining fra bibelen som vi skulle tolke gjennom ved å ta bilde eller lage en tegning som visste hvorddan vi tolket det vi hadde valgt ut. deretter skal vi lage ei utstilling i galleriet som Morten Krogvold skal komme å se på etter nyttår i Januar, og for dere som ikke vet hvem Morten Krogvold er så er han Norges mest kjente fotograf. Jeg synes det var en ganske enkel oppgave og fant et vers ganske så kjappt etter vi hadde fått utdelt oppgaven. Oppgaven skal leveres i morgen og det var først nå jeg fikk tatt bildene. Vet ikke helt hvilket jeg skal bruke av de to nederste bildene vurderer om jeg skal ta det i midten og stille ut på utstillingen, er ikke helt sikker enda.

Salomons Ordspråk kapittel 4,25 - "Ha øynene rettet framover, fest blikket på det som ligger foran!" Jeg synes det passet bra til meg siden jeg ser veldig mye ned i bakken noen ganger.

-Tine

 

 

hits