Jul og nyttårs feiring i Nord-Trøndelag

Hei igjen dere. Da har jeg vært i Namsos i noen dager eller faktisk en uke allerede for å være mer nøyaktig, herregud så fort tiden går når man koser seg borte hehe. For øyeblikket skriver jeg på Tor Martin sin PC som har Windows 8 noe som jeg synes er noe sinnssykt rart og ikke minst vanskelig å lære seg, glad jeg ikke har det.

Vell side julaften er forbi og nyttårsaften er om to dager så håper jeg alle hadde en fin julaften med masse god mat og masse fine gaver, uheldig vis for meg var jeg litt i dårlig form og kastet litt opp på julaften noe som ikke var så kjempe gøy, men etter å ha gått en hel dag på tom mage ble alt så mye bedre etter å spist litt potetgull og julemiddag. Hvorfor jeg ble dårlig vet jeg ikke men det var sikkert mest på grunn av at dette var / er første gang et annet sted og feirer jul og nyttår og at det kunne være nervøsiteten som tok overhånd der og da, men heldigvis passet Tor Martin godt på meg så jeg kunne slappe helt av og bli bedre og til slutt  gikk det over. 

Etter at jeg kom så har det snødd noe overraskende mye her i Namsos, så 2. juledag var vi alle sammen både store og små ute i cirka to timer og storkoste oss med snømåking aking og masse lek i snøen som er nå på litt over en halv meter. Siden jeg drar hjem om ikke så lenge så vil jeg og jeg skal ut flere ganger for og få tatt masse fine snø bilder noe jeg enda ikke har fått tatt. Ellers har jeg ikke stort mye og fortelle enn at jeg storkoser meg her i Namsos sammen med kjæresten og en masse herlige folk.- Tine

Adventsluke 2020. Desember

I dag har jeg ikke gjort noe særlig mye mer enn og fått pakket det meste klart til jeg skal dra nedover til Namsos på mandag, har bare et par småting igjen før jeg kan lukke og låse men det skal jeg ta i morgen tidlig, nå er det snart natta. Ellers har jeg bare sitter i stua foran tv og sett litt filmer som har gått på skjermen med en god kopp varm hjemmelaget kakao noe som var ganske godt i og med at det var mitt første forsøk på å lage det fra bunn av.  Bilde er av lysekrona over stubordet som speiler seg i kakao koppen min. 

Adventsluke 19

Herregud som dagene går og det er allerede 19. Desember. I dag har jeg fått gjort ganske mye blant annet bakt flatbrød sammen med mamma og pyntet juletreet (som er hentet fra hytta) også lagt pakkene under, og flere ting skal bli gjort i kveld men først tar jeg meg en velfortjent pause ifra alt strevet. Merker at ting begynner å bli litt stressende nå sidenom få dager drar jeg Nord-Trøndelag til kjæresten og svigerfamilien for i år skal jeg for første gang ikke være hjemme i jula, det gleder jeg meg veldig til også vil jeg helst ha ting pakket og klart til i morgen kveld helst. 

 

Hva skal jeg blogge om?

Så var jeg snart på tur i seng men først vill jeg bare ta en kjapp tur innom her for å si natta.

 

Jeg så nå en episode av han mat mannen Jamie Oliver og det er så rart å se på at han blander sammen så utrolig mye rart av mat og alt mulig (som jeg helt klart hadde vært skeptisk på) men får det samtidig til å se super godt ut, og jeg så en del retter han laget som jeg kunne tenkt meg og smakt på blant annet en type appelsin gelé han laget med yoghurt og sjokolade på toppen, så ganske godt ut.

Men over til det dette innlegget egentlig skulle handle om. Jeg er som sagt tom for ideer å skrive om og i og med at jeg ikke gjør stort om dagene blir det jo enda mindre å komme på noe interessant å skrive om her på bloggen.  Har tenkt tanken på at jeg skal begynne med Keek videoer igjen på keek brukeren min men nå som det har fått helt nytt design på appen og på nett så er det litt vanskelig å skjønne seg på det for øyeblikket.  

 

Så hva vil dere lese/se mer av på bloggen min? Kom gjerne med forslag :) 

-Tine

Mine beste bilder fra 2014 - Del 1

Nå som året 2014 nærmer seg slutten tenkte jeg å dele mine beste bilder jeg har tatt gjennom året, og for at det er gøy og mimre litt tilbake og se hva man har lært etter et foto år på folkehøyskole. Enjoy guys!

 Hva synes du om bildene?

Adventsluke 1212. Desember

Både i går og i dag har det blitt litt julebakst her i huset. I går var det kokos makroner med litt sjokolade på toppen og i dag ble det krumkaker, så i dag har jeg stått i flere timer på kjøkkenet og laget masse gode herlige krumkaker som er en av mine favoritter i juletiden. 

Adventsluke 99. Desember

I dag fikk jeg noe rart i advents pakken, jeg skjønte ikke med det første hva det var men så skjønte jeg tilslutt at det var en EGGKLOKKE. Jeg synes den var rar til å være en egg klokke til å begynne med men etter å ha prøvd den ut etterfulgt av et lite uhel og sår på foten er den faktisk ganske så genial synes jeg, og den kommer garantert til å bli brukt en masse når jeg flytter ut med kjæresten min til sommeren. 

Adventsluke 8


8. Desember

Akkurat i siste liten før batteriet på kamera tok slutt fikk jeg tatt bilde av den fine snøkula mi til kalenderen. Etter å ha vært hjemme alene i helgen har vaskekjelleren blitt fylt opp med kllær i hytt å pine, så i dag har jeg fått unnagjort den store haugen med skittenklær som nå henger til tørk. Greit å hjelpe litt til hjemme med diverse ting nå som det snart er jul.

Adventsluke 7


7. Desember

Etter to dager med juleverksted, laging av søte ugler og snøstjerner ved spisebordet i stua har hele huset blitt fullt av glitter over alt på gulv og bord og gulvtepper så i dag måtte det støvsuges skikkelig godt for å prøve å få bort det meste av alt glitteret. Tror ikke mamma hadde blitt så kjempe glad hvis hun så det var masse glitter over alt hehe. Det vi laget skal vi gi bort i gave til noen i gata så håper at de vil like det og bli glad for det. 

Adventsluke 5


5. Desember

Dagen i dag har gått til det ene og det andre, blant annet litt juleshopping på Jekta Storsenter hvor jeg fikk kjøpt meg to nye bukser til 400kr og litt andre småting. Utover kvelden ble det fiskeboller i hvitsaus til middag og litt etterpå ble det juleverksted med min lillesøster hvor vi hadde på julemusikk på og laget ugler av doruller som ble skikkelig søte og mange snøfnugg av ispinner, det var gøy og litt grisete men koselig så mere juleverksted og uglelaging blir det i morgen.

Adventsluke 4


4. Desember

Tanken i dag var å ta med kamera til byen for å ta bilder av all den fine julestasen som henger rundt over alt, men så langt kom jeg ikke siden jeg hadde et jobbintervju hos PVS (Pedagogisk VikarSentral) klokken tolv og etter det var jeg innom husfliden for å kjøpe litt garn til mamma, så kameraet ble liggende hjemme isteden men skal ta meg en tur igjen snart og få tatt litt bilder. 

Adventsluke 22. Desember

Det snør det snør tiddelibom. Hva er vell jul uten snø? Jeg kan ikke forestille meg en Desember måned uten noe som helst snø, for snøen er en sto del av julestemningen hos meg hvert eneste år. Hele tiden har jeg gått rundt å tenkt ofte på at snøen skal komme og tenkte jeg det ikke at det ville komme noe ganske snart, i natt kom det en liten mengde og litt sludd utover dagen. Håper nå at snøen vil holde seg hverfall til etter nyttår og at den ikke regner bort igjen på en stund som den gjør nesten hele tiden.

ARMstrikkingNoen som har prøvd dette før? Armstrikking har jeg aldri hørt om men prøvde det en liten stund i går. Det var rart og uvandt men ganske enkelt og få til og ikke minst veldig gøy gjøre, jeg la også merke til at når man strikker med armene så går det mye mye fortere enn når man strikker vanlig på pinner. Tror jeg må prøve dette flere ganger før jeg får ordentlig tak på det med å stikke av, noe jeg ikke fikk helt til. tror jeg kanskje skal ta å strikke meg et pledd av dette her eller kanskje et skjerf om det er mulig, får se etterhvert.

Video av armstrikking er å finne på Garnstudio.Com 

-Tine

J u l e k a l e n d e r - Jakten på julestemningen1. Desember

Gjennom Desember er tanken at jeg skal gjennomføre en Julekalender på bloggen hvor jeg hver dag kommer med et bilde frem til jul. Advents tiden er i gang, julepynten er på plass ute og inne og hver kveld fremover blir det tv-titting med rød og blånissene (månetoppen) på skjermen. Så i dag har jeg jobbet litt med viktige papirer, og vært ute for å se om det var noe julestemning å finne men det var lite for her mangler vi snø for at det skal bli noe julestemning. Men den kommer vell forhåpentlig vis etter hvert, selv om jeg vil tro at dette blir en jul uten snø.

Da er første luka i kalenderen åpnet. Og jakten på julestemningen fortsetter i morgen. God advent alle sammen. 

hits