Nytt og spennende prosjekt

Gud så fort dagen har gått og klokka er sju allerede. Snart skal vi spise kyllingwok til middag og det tror jeg blir kjempe godt, nam nam. 

Nå er det en god stund siden jeg hadde et strikke prosjekt pågang. Her om dagen satt vi og koste oss i stua med en masse strikke bøker som vi satt å så i, det var kjempe mye strikka gensere, jakker, kofter og mye mye mer. Strikkelysten kom selvfølgelig tilbake og det å strikke klær har egentlig aldri vært noe interessant for meg, men nå har jeg bestemt meg for å hvertfall prøve, så det blir spennende å se hvordan det blir.

Holder du på med håndarbeid?

-Tine

ARMstrikkingNoen som har prøvd dette før? Armstrikking har jeg aldri hørt om men prøvde det en liten stund i går. Det var rart og uvandt men ganske enkelt og få til og ikke minst veldig gøy gjøre, jeg la også merke til at når man strikker med armene så går det mye mye fortere enn når man strikker vanlig på pinner. Tror jeg må prøve dette flere ganger før jeg får ordentlig tak på det med å stikke av, noe jeg ikke fikk helt til. tror jeg kanskje skal ta å strikke meg et pledd av dette her eller kanskje et skjerf om det er mulig, får se etterhvert.

Video av armstrikking er å finne på Garnstudio.Com 

-Tine

pleddet er ferdig

Nå kan jeg si at mitt aller første håndarbeidsprosjekt er endelig ferdig. Jeg er veldig fornøyd med det og det tok bare litt under to månder cirka å strikke hvis jeg ikke tar helt feil. Synes det ble ganske så fint og så utrolig deilig og mykt, pledd var jo gøy å strikke så kommer helt sikker til å strikke flere pledd i ny og ne fremmover. Nå skal pleddet bare vaskes litt før det pakkes bort til den dagen det blir bruk for det. Pleddet har jeg stikket til meg og kjæresten min til vi skal flytte sammen til neste sommer.

Så nå er det bare å finne ut hva neste prosjekt skal bli.

Hva synes du?

-Tine

Tips til strikkeside

Nå som teppet begynner å nærme seg ferdig har jeg begynt å tenke litt på hva annet jeg skal begynne å strikke. Jeg har funnet en kjempe nyttig nettside som jeg har tatt godt i bruk allerede og er ofte innom for å få litt inspirasjon til hva neste prosjekt skal bli noe jeg ikke vet helt enda. Tenkte jeg skulle lage et babyteppe med heklekant rundt, men først nå jeg da lære å hekle hvis det skal bli sånn som jeg har tenkt. Vell vi får se hva det blir til etterhvert. Nettsiden er Garnstudio.com

- Tine

Håndarbeidsprosjekt

Hei igjen! Det er så deilig å ha tilbake pcn og endelig kunne blogge som normalt igjen uten noe som helst problemer med maskinen. Vell uansett. I høst for et par uker siden satt jeg igang igjen en hobby som jeg virkelig liker å holde på med om dagene, tenkte jeg å vise hva jeg henger fingrene i for tiden.

Strikking, er den form for håndarbeid jeg har brukt absolutt mest tid på. Når jeg tenker meg om så husker jeg virkelig ikke hvor eller hvordan strikke interessen kom fra, helt sikkert fra mamma og mormor, de strikker jo så utrolig mye 24 / 7 nesten og for å ikke glemme for en god del år tilbake gikk jeg på strikkekurs og lærte det mer også litt gjennom skolen.

Jeg har alltid likt å strikke, men har aldri bestemt meg for hva alt arbeidet skulle bli til.
Det ble kanskje noen uferdige grytelapper eller starten på et skjerf som aldri ble gjort ferdig og som bare har ligget i fler år og ikke blitt rørt igjen som til slutt bare ble kastet.
Strikking synes jeg også er en fin måte å kunne slappe av på og få tankene over på noe annet etter en lang slitsom dag.

Det to siste årene har det blitt lite strikking men nå som jeg er igang igjen holder jeg nå på med et "prosjekt" jeg vil komme i mål med. Klær er noe jeg ikke frister meg til å strikke, men har fått lysten til å prøve meg på et pledd og kanskje puter litt senere også.
Som sagt for noen uker siden da jeg tok i bruk igjen strikketøyet og satte igang, fikk jeg samtidig et digert garn nøste av en dame på jobben til mamma, det største nøste jeg noen gang hadde sett og det var tynt, fint og ganske deilig.

Av alle garn i verden har jeg funnet et garn jeg faktisk liker å strikke med, det er kanskje litt vanskelig å ordne opp når man har gjort feil eller mistet en maske men ellers et godt garn å jobbe med. Nylig fikk jeg samme type garn i posten fra kjæresten i en veldig fin lillafarge som jeg etterhvert kanskje tar å strikker puter med som min svigermor tipset meg om, jeg får se hva det blir til når jeg kommer så langt.Arbeidet er på rundt litt over hundre masker og jeg strikker med rundpinne 5, hvor langt det skal bli får vi se på når nøstet er bare en lang tråd igjen. Til nå synes jeg det er ganske bra og jeg gleder meg til det er ferdig og kunne ta det i bruk.

Så det er altså mitt såkalte håndarbeidsprosjekt for tiden.
Ha en fin søndag alle sammen!

-Tine

hits